Car Weekend Topp 10: Crossover-toppers

36Zaterdag, lijstjesdag. Hver helg har vi avtale med en topp 10 av vellykkede modeller til de mest ettertraktede farger. Kort sagt, alt i den nederlandske bilverdenen, oppsummert i en liste. Denne uken: de mest solgte crossovers av 2012!

Antall solgte crossovers
inntil oktober 2012 

 

 modell

nummer

1

Kia Sportage

3869

2

Nissan Qashqai

3735

3

Hyundai ix35

2818

4

Mazda CX-5

2547

5

Volkswagen Tiguan

2102

6

Peugeot 3008

1521

7

Nissan Juke

1474

8

Volvo XC60

1366

9

Mitsubishi ASX

1268

10

Audi Q3

1235

 Alle som følger bilen nyheter på våre nettsider litt kan ikke unnslippe inntrykk av at crossover er svært populære. Den ene etter den andre produsenten stuper på den type bil kroppen med blandet form. Kombiner en SUV-aktig med en kombikupé og voila, er crossover født. Vår liste inneholder en rekke modeller som tidligere var akkurat som SUV å gå gjennom livet, men det er nesten ingen merkevare er mer å snakke om dette tre bokstavkombinasjonen. Hvem sier at SUVer i dag tenker raskt til bensin eller diesel gurgling mammuter som Cadillac Escalade, et bilde hvor bilprodusentene er nå grønne synes ikke å få kontakt med det magiske ordet. På toppen av listen finner vi Kia Sportage. Modellen er ganske pusset opp i forhold til forgjengeren, men er like åpenbart vært en stund i markedet. Koreanerne har gjort store sprang fremover i kvalitet feltet. Det er derfor ikke veldig overraskende at vi finner den relativt billig, men likevel robust Kia på toppen av vår liste. Faktisk, med Kia Sportage kommer på plass 35 av de mest solgte bilmodeller i år. Den koreanske er tett fulgt av Nissan Qashqai, trendsetter i sjangeren. Ganske bemerkelsesverdig at bilen etter alle disse årene gjør det så bra: andre i tabellen og en god 38. plass i det totale bilsalget i 2012. Siden introduksjonen av Qashqai crossover hopp som sopp ut av bakken. Det gjorde Suzuki på Paris Motor Show, kunngjorde S-Cross. Renault jobber med en crossover basert på Clio og den nye Mazda 6, et sammensurium vises på markedet. Bare ikke på pallen finner vi en nykommer Mazda. CX-5 er bare i markedet, men raskt å jobbe på salgslistene. Med 2.547 eksemplarer solgt, er han nesten like ofte levert som en Audi A6. Volkswagen Tiguan rir bak CX-5 med 2,102 solgte eksemplarer. Hvis noen fransk finner vi Peugeot 3008 på sjetteplass. Crossover med så mange tvilsomme utseende, men vakkert interiør var 1,521 ganger sin vei til en lykkelig eier.
Det synes å være et bindeledd mellom crossovers og kontroversielle design. På syv spot, Nissan Juke kommer inn. Den lille penetrert Juke vises i en svært kort tid å ha bygget opp en kult. Du liker eller du synes det er forferdelig, synes en middelvei nesten umulig. Usunn dyrt og ganske bisarre Juke R (med GT-R motor!) Som har kultstatus sikkert hjalp litt. Mitsubishi gjør ASX også galt. Crossover, som er lik den forrige modellen av sin større bror, Outlander utseende, subtile ansiktsløftning nylig og det synes salget til nytte. Den andre tyske kan også lukke det i listen. Audi Q3 har 1,235 mennesker klarte å glede oss med sin vasket for varmt Q5 coach. Dermed gjør han BMW X1, sin største konkurrent, langt bak. Den bayerske bilprodusenten er i stand til å bringe 757 opgeruigde en serie til mannen. Ikke på topp 10, men ikke langt under, vi naturligvis kommer til Dacia Duster. Budsjettet flyselskapet er i stand til å takle riktig og hva som er totalt bilsalg vilkår på plass 101, nesten hånd i hånd med Seat Leon og Citroën C4.