Honda Civic 1,3 DSi i-VTEC Hybrid (2009)

Dashbordet av Honda hybrid ser ganske futuristisk og krever mye toleranse.

Dashbordet av Honda hybrid ser ganske futuristisk og krever mye toleranse.

Civic er selvfølgelig utstyrt med et start / stopp-system, for å spare drivstoff.

Civic er selvfølgelig utstyrt med et start / stopp-system, for å spare drivstoff.

under'motorenkap' bevindt zich verfijnde hybride techniek.

Under 'motorenkap' er sofistikert hybrid teknologi.

43Al enda noen år, hybrid versjon av Honda Civic i markedet. Hovedsakelig på grunn av sin lave tillegg sats på 14 prosent øker denne vakre sedan nå en fremtredende plass i salgsstatistikken.

Det er forskjellige grunner til å velge som forbruker for en bil med en alternativ drivlinje. Klima, miljø, oljepriser, men også bare koster generelt. Med dagens skatteregime, kan du direkte under visse omstendigheter ha den nødvendige fordel når du velger en bil med alternativ drivlinje. Toyota og Honda de vet alle det. Ble tidligere solgt årlig høyst et par tusen biler med hybridmotor, siden disse bilene bare 14 prosent tillegg telles i stedet for 25 prosent, har salget eksplodert.

Hvem ønsker å dra nytte av den maksimale tilleggs skattefordel, for tiden i C-segmentet bare et begrenset utvalg av karosserivarianter. Således er den eneste Honda som fire-dørs sedan. Hvis du trenger mer plass, må du oppfinne noe annet, og du må se på biler som er utsatt for en høyere rate av aggregering. Den hybride Honda fortsetter å laste volum nemlig stikk på 350 liter, som et direkte resultat av batteripakken som er skjult bak baksetet. Spesielt når det kommer til store stykker, du treffer begrensninger, selv om baksetet er ikke flat.

High-tech utseende

Med en gjennomsnittlig høyde har du ikke noe problem å finne din nisje i Honda. Men øke litt over bakkenivå, da Civic allerede fast på stramt side. I en annen Honda Civic vil særlig må ta hensyn til plasseringen av håndbremsen. Som er stygg i veien.

Ser vi på design og materialer, virker det dashbordet av Honda som er tatt fra Starship Enterprise. Den høyteknologiske utseendet på Civic instrumentene ser ut til å skildre den progressive stasjonen på den japanske. På noen få brukt til er mildt nødvendig. Hastigheten er representert med et nummer i en separat display over hovedskjermen, der du kan lese, blant annet hastighet, og ladestatus for batteriet. Bilen er utstyrt med en 1,4-liters fire-sylindret bensinmotor. Disse 95 hk Honda motoren er assistert av en 20 hk elektrisk motor, og som gir en automatisk girkasse. Denne bilen kan holde CO2-utslipp på bare 109 gram per kilometer. Den lave utslipp og forbrukstall er delvis oppnådd ved at motoren slås av når man står på et rødt lys. Dette skjer automatisk. Når du slipper bremsen, hopper motoren spontant.

Kommunal er utstyrt med alle for tiden kjente sikkerhets attributter, så som ABS, batteri kollisjonsputer og en elektronisk stabiliseringssystem. Videre utstyret listen viser slike ting som elektriske vinduer, og elektrisk justerbare og oppvarmede speil.

Disse speilene fold elektrisk. Bilen har også elektrisk oppvarmede forsetene bakre parkeringsfølerne, lettmetallhjul og hastighetskontrollen. Sistnevnte - spesielt lang avstand - et stort verktøy for å trykke drivstoffet.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Honda
DSi Civic 1,3 I-VTEC Hybrid
4-dørs sedan
Ett-trinns, automatgir
for
2009
€ 24 100 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1339 cc
maksimal effekt81 kW / 110 hk ved 6000 rpm
maksimalt dreiemoment123 Nm ved 4600 rpm
Lengde / bredde / høyde4,545 mm / 1,750 mm / 1,430 mm
akselavstand2700 mm
masse tom1.268 kg
kapasitet452 kg
dekk195 / 65R15 Prisene
toppfart185 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt12,0s (12,1s)
Akselerasjon 50-80 km / t på D4,0s
Akselerasjon 80-120 km / t på D8,4s
målt drivstoff4,6 l / 100 km
(Produsenten: 4,6 l / 100 km)
CO2-utslipp109 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +finfokusering
  • +kjørbarhet
  • +skikkelig komplett
  • -Drivstofforbruket kan bli enda bedre
  • -For litt trangt sedan
  • -begrenset bagasje