Lexus IS F

M, AMG, RS; kvalifiseringer i å gjøre munnen vann elskere. Nå kommer bokstaven i alfabetet idrett, nemlig F. Såvidt Lexus er i fremtiden i ett åndedrag med den etablerte orden. Den kick-off er gitt av standarden IS F.

Lexus, som er Toyotas luksusmerke? En merkevare som du forbinder med behagelige futt, komfort, kvalitet og en fremragende utseende? Og med avansert hybridteknologi? Det er riktig. Likevel finner Lexus, slående poeng mot strømmen i grønt, er tiden moden for å også angi andre siden av auto-spekteret. Kickoff av sports gren av familien er gitt IS F, den japanske alternativ til BMW M3, Mercedes C63 AMG og Audi RS4.

I F tror du mange ord som rask, rasende eller flaggskip. Men i virkeligheten, brev av Fuji. At du kommer rett til hjertet av bilen, fordi IS F ble født på racingbanen. Mer spesifikt på Fuji Speedway, hvor hoveddelen av testarbeidet er gjort. Så oppstår spørsmålet om F så mye følelser kan ringe hvis M (motorsport) gjør BMW.

Utseendet har vært svært lovende. Mange av endringer med hensyn til donor bilen er i forbindelse med 'form følger funksjon'. Den store bule på panseret, som også er fremtredende i sikte fra førersetet, rommer store, fem-liters V8. Fordi IS tidligere har ennå ikke blitt utstyrt med en achtpitter, dette lånt fra Big Brother LS, men ikke uten først å bli overhalt av Toyota Racing Development. Mind du, er dette den japanske sports divisjon og har ingenting å gjøre med F1 drift i Köln som har hatt noen befatning med den F. De gaping hull i frontskjørtet gir 423 hk (atmosfærisk magiske 100 hk pr liter ikke er oppfylt) og 505 Nm energi som er nødvendig pusting, gjellene bak forhjulene, den varme luft kan trekkes tilbake igjen.

IS F er på vakre nitten-tommers legering hjul. I profil ser du vel at den japanske deilig lav under asfalten, også spoiler på bakluken er ikke å bli savnet. De fire eksosrør stikke bakfra, er etter vår mening for mye. Du du lurer på hvordan den mest voldelige opptreden er verdsatt av gjennomsnittlig Lexus kjøperen. På den annen side, kanskje det er nettopp banket inn et nytt publikum. Alt dette er svært relativ, fordi det totale markedet for disse kjøretøyene er begrenset, selvfølgelig; i 2007 i Nederland var det Audi RS4, BMW M3 og Mercedes-Bens C63 AMG solgt sammen 59 stykker.

Forferdelig inntak støy

Innenfra, hva logoer, egendefinerte bjeller og perfekt i rollen etter sportsseter, samt alt forble den samme. Det betyr at sende til vår smak fortsatt litt for mye fra deg vippes og knær tidvis komme i kontakt med hardt rattstammen. Men ellers er det et komfortabelt miljø, selv om du starter motoren og kjører langsomt. Ok, hører du at det er en åtte-sylindret motor, men høres altfor dramatisk, han sikkert gjorde. Men inntil du trykker på gassen på sokkelen og en dør åpnes i inntak på 3600 rpm. Den achtpitter forvandles til en ekte villdyr, en forferdelig inntak støy som hun vekker mørkere og tyngre i tone, forrige generasjon BMW M3 CSL. Insane! 100 km / t er nådd i 4,8 sekunder, er den øverste begrenset til 270 km / t.

Motorturtallet klatre så raskt at skiftet varseltone som kalles. På bare 6900 V8 holder nemlig allerede sett, og ofte uventet tidlig. Signal (ved 6600 rpm), så har du mer enn et halvt sekund å trekke flipper til høyre og velg en høyere motstand. Den automatiske bryteren achtbak raskt med 0,1 sekund selv nesten like fort som de bedre robotisert manuelle girkasser, for eksempel Ferrari. Likevel er vår preferanse for sistnevnte, som føles enda mer sportslig. Når du bytter maskinen noen ganger tar litt tid, er det derfor viktig å først godt å roe ned og deretter trekke venstre flipper. I manuell modus, hvor girene ligger fast heldig, har du valget mellom to girskiftprogrammer. I begge tilfeller kan du i stedet for spaker bak rattet kan du bruke spaken, alt arbeid mot naturlig (oppgiring ved å skyve fremover). Selvfølgelig, det er i tillegg til alt dette er også en helautomatisk modus.

Åtte objekt, som synes ved første øyekast overdrevet, fordi kretsen vil vi ikke gå utover fem. På veien tar sju og åtte spesielt egnet for cruising velsmakende; på 120 km / t på høygir gjør bare motoren på 1900 omdreininger per minutt. Påfallende er begrenset påvirkning av dreiemomentomformer, slik at kreftene overføres vanligvis velsmakende direkte til bakhjulene.

Kaste og kaste

Den vanlige IS, dobbel bærearmer foran og multi-link bakhjulsoppheng, takket være de forskjellige justeringer av chassiset har allerede en fin gående bil, gjør F der ytterligere. Lexus sedan kroppen føles lettere uten å gjøre mer enn sin vekt på 1700 kilo mistenkt. Styresystemet gir tilstrekkelig spisse tenner, alle av den elektriske energisering fortsetter å være litt kunstig føler. Små bevegelser tilstrekkelig til å endre retningen på japansk, men så kjapt som en BMW M3, er IS F ikke, han er litt mer rattbevegelser. Du må imidlertid gi svært avmålt, fordi når du sender for brått, forhjulene er ikke lenger bastioner vekten av den tunge motoren. Hvis du istedet stille bygger opp trykket i å sende og holde nesen i balanse, så kan du legge resten av svingen kjører bilen med gasspedalen. Sett elektronisk kontroll ut - fordi da, for første gang i historien av merkevaren - og du kan selv kaste stor, og kaste. Har savner deg en differensialsperre mellom bakhjulene, en smule for mye gass og det indre bakhjulet begynner voldsom diskusjon. Argumentet er at Lexus sportsmodus, er den stabilitet så god og så etterlater en masse for å hindre en unødvendig barriere. Vi er derfor ikke enig, fordi det er ren, maksimal kontroll med høyre fot og er fortsatt den ultimate.

I motsetning til variabel BMW understellet er at IS F fokusert på relativt kompromissløse sportslig. Dempingen er virkelig hardt beskjæring. Dette er den splitter nye biljard klut glatt krets av Blanco, som finner sted en del av testprogrammet, være appetittvekkende. På den humpete, spansk B-veier, men bilen her og der ganske spenstig.

Totalt sett er Lexus IS F har har mye av ingredienser til den etablerte orden brannen å legge leggen, og vi ser derfor frem til en appetittvekkende direkte konfrontasjon. Prisen på det fullt utstyrte Lexus IS F (det er bare tre alternativer tilgjengelige) blir satt til E 101 600. Under lanseringen ble stolt fortalte dette er omtrent fem tusen billigere enn M3 Coupe. En halv dag senere, men BMW motvirkes prisen på den nye M3 sedan, som kommer i prisen på E 94 850 (98 900 E med DCT girkasse) .... Uansett, hvis du går shopping i denne klassen, er det absolutt ikke de få tusen euro.