Opel Corsa 1.2-16V Easytronic Elegance (2001)

Opel nylig introdusert samtidig med ankomsten av den nye Corsa en ny veksling alternativ for 1,2 16V, Easytronic. Opel kaller dette systemet "hyggelig og behagelig." En hendig leketøy? Eller en som blir kjedelig fort ...

I hvilken grad Easytronic er faktisk et leketøy? Den skiller seg fundamentalt fra en 'normal' automatgir, fordi foten ikke er dannet av en automatisk girkasse, men gjennom en fem-trinns manuell girkasse. Ved å gjøre det tre, selvfølgelig, elektronisk styrt, elektriske motorer for å kople og drift av den hydrauliske koplingen.
Selvfølgelig er det Easytronic utstyrt med en kick-down ordning, som slår tilbake automatisk om føreren - i manifest i en hast - gasspedalen raskt til bunnen. Mer uvanlige er at systemet ved uvanlige tilstander (slik som under vikling og kjøring hellinger og trekking av en tilhenger) er i stand til å velge en alternativ skift mønster.

noe sikkert

Alle som ønsker å sport touring, kan til enhver tid - også under kjøring - off halve helautomatisk girkasse ved å gi litt til venstre. Som et resultat av A (for Automatic) til
M (for Manual) byttes. Skjermen er da synlig på den tiden i hvilken tannhjulet overføringen er. Fra det øyeblikket på, kan føreren velge tidspunktet for bytte av sekvensielt spaken til fremre (for oppgiring) og bakover (for nedgiring) tapping. Når runaway under en litt for overstrømmende akselerasjon det også automatisk gire opp, mens under retardasjon - som en sporty sjåføren trenger kanskje glemme - slås automatisk tilbake.
Hva er fordelen med Easytronic over en konvensjonell automatgirkasse? Den vektøkning på 21 kg (ved tilstedeværelse av en manuell girkasse i stedet for et automatgir) fører til en tilsvarende reduksjon i brenselforbruket, men det virkelige resultat ligger i den elektroniske styring av de tre elektriske motorer. Derfor være svært rask koblingstider (0,3 sekund) mulige, hvor du som en vanlig dødelig kan selvsagt ikke konkurrere.
Opel er "schaltfreudige 'fans, som uansett grunn er også dømt til å måtte kjøre en automatisk, gyting en sekvensiell veksling. Pressepakke er derfor snakk om 'moro' og 'sport', men at kravet er etter vår mening ikke oppfylt. Tross alt, du vet du kjører og alt som angivelig produserer sportslige kretser nesten ingenting i en salgsautomat. Når nyheten er slått av, sjåføren vil også trolig pinnen velsmakende permisjon og automatisk fra varmt til hennes klasse fliser i A.
Dette fungerer Easytronic fint. For man girer opp trykker spaken fremover og nedgiringer trykke det tilbake uten å måtte fjerne høyre foten av gassen. Og det beste er: hvis du bilen bremser til en stopp, trenger du ikke å bytte tilbake til en; gjøre 'det vil si alt selv! ... Men et slikt system er egentlig bare interessant hvis motoren svarer umiddelbart på kommandoer.
Vi starter poker springen i en og uavgjort. Vent, vi hører det riktig? Er det fantasi eller vi høre en salig roffeltje? Stopp og bare prøve. Ja, vi har ikke feil: vi kjører en Corsa 1,2 og få lyden av en - la oss si - Audi TT gave! Det bringer alltid et stort smil på ansiktet. Bruk av Easytronic skuffer ikke. Motoren plukker opp signalene fra bryter ganske jevnt og holder under endringen av motstanden er også ikke veldig i - som det gjør med en Smart. Videre bilen trekker fin og rask i alle gir. Spesielt i den femte. Du kan fortsatt bruke m fint å akselerere. Som selvfølgelig er en fin tilfeldighet ved forbikjøring.
Det Easytronic er selvsagt veldig hyggelig og trendy, men er det virkelig nødvendig? vi går inn i andre halvdel av en lang tur på maskinen. Og nå er vi ikke skuffet. Overføringstiden for de akselerasjoner er ganske lik sine egne preferanser, og som gjør kjøringen behagelig. Fordi det er ingenting mer irriterende enn en maskin som går tidlig for dine følelser i et annet utstyr! Hvilke Easytronic eller trenger, spør du kanskje? Vel, det er alltid hyggelig om du ønsker å kjøre litt sporty; som sikkert er innenfor egenskapene til denne bilen.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Opel
1.2-16v Corsa Easytronic Elegance
5-dørs, kombi
5 tannhjul, semi-automatiske
for
2001
€ 16 925 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1199 cc
maksimal effekt55 kW / 75 hk ved 5600 rpm
maksimalt dreiemoment110 Nm ved 4000 rpm
Lengde / bredde / høyde3,817 mm / 1,646 mm / 1,440 mm
akselavstand2491 mm
masse tom935 kg
kapasitet495 kg
Mass trailer brems / uten brems1.000 kg / 450 kg
dekk175 / 65TR14 Prisene
toppfart170 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt14,0s (14,0s)
Akselerasjon 80-120 km / t på D-s / 17,5s
målt drivstoff6,2 l / 100 km
(Produsenten: 6,2 l / 100 km)
CO2-utslipp149 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +God valuta for pengene
  • +Motor / brett pakke godt på
  • -Sekvensiell kobling er kanskje boring
  • -Stoler ikke så komfortable