Opel Cross X

31Inmiddels er PSA, morselskapet til Peugeot, Opel helt tatt over. The Cross X stammer fra den gang at Opel bare jobbet med det franske. Men dette er den første Opel med fransk innflytelse. Crucial spørsmål: hvordan fungerer det i praksis?

For noen år siden bestemte Opel, da GM og PSA, morselskapet til Peugeot og Citroën, for å i fellesskap utvikle produkter. Denne Opel Cross X er den første konkrete resultatet og bør tilsvare som en budbringer av hva vi kan forvente i de kommende årene av den tyske mark. I mellomtiden PSA Opel faktisk tatt helt slik i fremtiden er det bare vil bli mer fransk teknologi i Opel-modeller. Egentlig Cross X er derfor begynnelsen på en ny æra for merket. Vel hva en typisk tidlig likevel, fordi nykommeren er i samme farvann som den nåværende Opel Mokka X. Vel, det er noen få inches lengre og høyere, men Cross stadig i bredde og høyde. Pris-messig, det er enda ingen stor forskjell mellom de to. En noe merkelig valg så Opel har i hovedsak bygget en rival for seg selv. Markedsavdelingen vil ha oss til å tro at Mokka SUV har flere gener, mens Cross Country X virkelig er i hjørnet av crossovers. Derfor er det første virkelig kan bestilles med firehjulsdrift og nykommeren er det ikke.

I praksis er det imidlertid skiller Cross seg med sin enorme praktisk interiør av hans mer erfarne landsmann gruppe. For han følger Meriva i små flerbruks. Crossland har også noen typiske MPV egenskaper. Mange informert eksempel, som voksne i baksetet har god plass over hodet. Det er også en bagasjeplass på minst 410 liter, hvilket Cross X outclasses alle direkte konkurrenter. For ytterligere allsidighet, kan man ordne en glidende bakre sete og justerbar høyde på lasteplanet. Sofaen i bakre stilling, baksetepassasjerene har rikelig med benplass slående.

dyd
Foran, har designerne gjort den nødvendige innsats for å skjule eventuelle koblinger med Peugeot. Det er egentlig ganske vellykket. Utdannede øyne kan gjenkjenne knappene for vindus og speil kontroller, men ellers interiøret utstråler soliditet vi forventer av Opel. Vel, materialene er vanskelig, men det bør i dette segmentet. Finishen er på linje med at av de beste i sin klasse. Eventuelt er det AGR-sertifiserte seter for mer støtte, selv om en typisk Opel ting. Synd at av alle navigasjonssystemet kommer med Peugeot igjen. At noen ganger fungerer for sakte og knappene på berøringsskjermen er for små til å fungere problemfritt mens du kjører. Heldigvis kan du også bruke Android Auto og Apple Carplay streame navigasjon smarttelefon. dessuten sparer kostnader.

Motoren listen, koblingen med Peugeot er åpenbar, fordi alle motorer fra Frankrike
kommer. Bensin ryttere har et valg av en 1,2-liters tre-sylinder med eller uten en turbolader, mens diesel drivere kan bestille en firesylinders 1,6 til 99 eller 120 hestekrefter. Flertallet vil imidlertid dekke bensin og heldigvis har vi 1,2 som en fin effekt. Vel, ikke 81 hk versjon uten turbo ikke har nok strøm til en ganske stor bil som Cross, men 110 hk versjonen har det faktisk. Takket være 205 Nm fra 1500 omdreininger gjør tresylindrede ikke vanskelig å arbeide for tilstrekkelig ytelse og dermed du sjelden høre ham. Virkelig Force Majeure motoren, men det er absolutt ikke nødvendig å lagre versjon med 130 hk. Som du også kan få ut av en salgsautomat og lettere versjon skjønt. Det dreier seg i dette tilfellet, en seks-trinns helautomatisk momentomformeren matcher Cross X. veldig fort ikke å snu bøtte, men takket være den torquey arten av motoren behøver ikke å. Dessuten prøvde vi manuell girkasse i ulike PSA produkter, som er ikke akkurat lett bytte. Dermed koblingen veiene Poker er svært lang, og gir koblingen ikke mye følelse. Investering i maskinen er definitivt verdt å vurdere. Som sammen med 110 HP 1.2 Turbo glatt, torquey stasjon med tilstrekkelig styrke.

Mindre gode nyheter
Chassiset er også lett å kjenne igjen som fransk og det er dessverre dårlige nyheter. The Cross X har den samme usammenhengende kjøreopplevelse, som plattform mate Peugeot 2008. I det første tilfellet, synes det chassiset ved hjelp av fjærene tett, men støtdemperne deretter gi igjen meget liten motstand. Dette resulterer i cross-over humper som passerer også ettertrykkelig. Spesielt i dype hull er det ganske et sjokk gjennom kroppen som faktisk skulle bli absorbert av suspensjonen. Siden komfort på humpete veier lider betraktelig. Samtidig Cross X i svinger avhenger ganske sterkt på de ytre hjulene. Som et resultat, er grep grensen nådd raskere enn med andre biler i sin klasse.

Til sammen Opel verken dynamisk eller komfortabel. En bil som Mazda CX-3 dynamisk kjøring, mens en Renault Captur tilbyr mer komfort. På grunn av den relativt lette kontrollen lar Cross vil være lett røyter gjennom bytrafikken, og den blinde flekker er en cross-over små. Hvis du fortsatt ønsker mer sikkerhet, er det en blind flekk system på listen over alternativer, samt en rekke andre moderne (sikkerhet) systemer. Lane Departure Warning er f.eks standard, mens alternativene viser et (lite elegant) Head-Up Display, full LED frontlykter med fjernlys assistent og en bakre kamera med en ekstrem vinkel glans. At kameraet har en rekkevidde på 180 grader, og ved reversering av systemet husker hva den mottar. Som et resultat, er det nesten 360 graders utsikt over skjermen, uten kameraene i fremre støtfanger og speil er nødvendig. De som elsker luksus pusterom: elektrisk oppvarming sete, ratt og frontruten er det en ekstra kostnad.

showroom lokker
Når du velger alternativer, er det viktig å holde et øye med hvor mye under linjen som det stiger raskt. Grunnprisen for Cross X er i underkant av € 20.000, men det er en versjon med 81 hk uten aircondition. En showroom mishandler så. For en versjon med en manuell femtrinns, 110 hk og et realistisk utstyr med klimaanlegg, 16-tommers hjul, fire elektriske vinduer og Carplay / Android Auto støtte telleren går raskt opp til € 25.000. Virkelig luksus versjoner med automatgir er videre rundt € 3000 dyrere. Vil skyve bak, så du går for den dyreste versjonen. Solide mengder, særlig ettersom langrenn X er egentlig ikke i stand til å skille det eksisterende tilbudet.

Den allsidige interiøret å finne et pluss, men det er også på alle nivåer like god eller bedre konkurrenter. Selv hjemme, for en Mocha X kjører betydelig mer behagelig. Den første samarbeid mellom Opel og Peugeot resultere ikke umiddelbart overbevisende pakke. Opel har imidlertid vist seg i det siste at det kan bygge gode baser, mens de franske bygge ned motorer er svært hyggelig. Det er absolutt potensial i samarbeidet. Det er som pannekaker: den første er alltid minst.

  • +allsidig interiør
  • +fin bensin
  • -Prisen kan stige
  • -ubalansert chassis