Ford Puma 1.4 16V (1999)

Puma 1.7-16V har en lillebror, en slags - cha - Lion King. Hans navn 1.4-16V Puma, ser like forferdelig som 1,7, men har betydelig mindre skarpe klør. En jeger med et høyt nivå Disney virkelig ...

Foruten 125 hestekrefter Puma 1.7-16V Ford sender også en Puma i en slags Disney skjule jungelen: den 1.4-16V. Også zestienkleppertje, men med 90 hk. Ninety hk? En ting er sikkert: det bitende er fjorten hundre samt. Selv med en livlig fantasi kan du kalle det scheurijzertje. Det er ikke en bil full av entusiasme. Ti, femten hester hadde nettopp vært mer smakfull. Med nitti hester i stallen må du levere inn mye når det gjelder ytelse. Den firesylindrede høres hard, men har merkbart vurdere når presser gasspedalen hvordan å jakte frem mer enn et tonn Puma. Selv når forbikjøring sprint i femte gir, får du en liten tendens til å se på en kalender. Of course, for normal bruk, Puma var glatt, men overdreven dynamiske ideer du hadde bedre glemme i dette tilfellet.
En sprint tid 0-100 km / t på litt over elleve telling på papir for eksempel ikke engang galt, selv betydelig raskere enn fabrikken lover, men for at du må virkelig kaste alle dine ferdigheter i kamp. Den vakre aluminium girspaken brytere i denne utgaven merkelig plutselig ikke så briskly gjennom girene rundt. Og viercilindertje virkelig ønsker å gjøre ettertrykkelig revolusjoner å ha nok strøm. Også kom det til å poste kommentarer på høyere hastigheter. Svitsjingen av den fjerde til femte gear, for eksempel, krever en stor oppmerksomhet belastende.
På den annen side, la oss innse det, når det er fortsatt veldig sterk kjørte i vårt land? Sjelden gjør. Og glatt kryss er selvfølgelig beste. Har du en gang i vill stemning, må du være tålmodig, men speedometeret stopper fortsatt rundt 180 km / t.
I tillegg Puma chassis av mange Tamer motor naturligvis ikke bør la forvirre. Han sender veldig enkelt. Ikke for lys og med nok følelse. Og fint mobil. Videre er suspensjon innstilt veldig solid, så han slår en corner som den velkjente jern. Spesielt ved lange løpere og rundkjøringer er en glede i så henseende. Siden poenget er ikke å akselerasjon, men håndteringen spiller en ledende rolle. Og galt for lite. Bremser? Hvis du er i en blokk.

New Edge
Det som gjenstår er den glatte New Edge linje med Puma. Dristig og svært vellykket. Med slående detaljer som de avrundede linjer av vinduer og nese, små projeksjon lys og doble baklysene. Tre felles til verden på jakt runde belysning enheter. Den sterkt skrånende taklinje strømmer inn i en diskret spoiler integrert i den store bakluken. Den største ytre forskjellen er i hjulene. Lyset metall har blitt erstattet av ganske trange hjulkapsler. Heldigvis hjulene fortsatt skodd med dekk 50-serien. Og vel, det er hva det kommer til.
Også inne i Puma er en bil med en vilje karakter. Formen er klart for funksjonen. Dette eksempelet gir en dyp, men vanskelig å få tilgang på støvel. Høye og smale. Og to baksetene som er mest plass til to barn. Rytteren er mye mer bortskjemt. Utstyret er definitivt galt og idrett forsetene er gode og velsmakende stappet fast. Rattet er delvis dekket med skinn og du har utsikt over en leken dashbord, med alle typer finesser. Bare noen meter ... hvitt? Og hadde aluminium fargen på dashbordet panelene nå kan ikke være noe mer aluminium-lignende? Litt cheesy så.
Lagringsplass? Lille. Små lommer her og der. Men du trenger ikke regne på en slik bil. USA foran har en liten beholder som nesten fortjener en Nobelpris. Endelig et sted å sette GSM telefon til tak. Uten det, han umiddelbart forferdelig i veien.
Konkluderer. Puma fortsetter 'moro' nok med base motoren? For 40.000 gylden, du er mann eller kvinne. Det høres tydelig forskjellig fra de 45 tusendels 1.7-16V. Offeret som du trenger å gjøre når det gjelder ytelse er vår smak veldig stor. Men det er fortsatt en gadget.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Ford
Puma 1.4i 16v
3-dør, Coupe
5 gir, manuell
for
1999
€ 16 788 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1388 cc
maksimal effekt66 kW / 90 hk ved 5500 rpm
maksimalt dreiemoment122 Nm ved 4000 rpm
Lengde / bredde / høyde3,984 mm / 1,674 mm / 1,344 mm
akselavstand2446 mm
masse tom1.009 kg
kapasitet391 kg
dekk195 / 50VR15 Prisene
toppfart180 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt11,2s (11,9s)
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/511,0s / 18,5s
målt drivstoff7,2 l / 100 km
(Produsenten: 7,2 l / 100 km)
CO2-utslipp171 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +vakker styling
  • +utmerket håndtering
  • +eksemplarisk økonomisk
  • -Tamme ytelse
  • -behandling dashbordet