Daihatsu Young RV 1,3 16V VTi (2001)

Den yrv - fullt navn Young Recreational Vehicle - Daihatsu bringer en trendy og kompakt MPV markedet. Men en reell plass gigantisk er det ikke. Det er hva det gjør faktisk ikke. La oss ta en rask titt på hvor det er aksenter.

Mindre japansk merke Daihatsu, som spesialiserer seg på bil"av beskjedne dimensjoner, har allerede z"n Tredje MPV i programmet. Foruten Move og et større slag Gran Move er nå på yrv. Som står for "Young Recreational Vehicle", Som betyr noe sånt "fritid bil for ungdom". Den yrv er hvilket format som gjelder"n bit i mellom Sirion`s og Flytt. Z"n vogn med "New Edge" frontlykter og baklykter gjøre en solid, moden inntrykk. Det samme gjelder for dashbordet. Det er romslig. Med et stort "canopy" som starter på venstre og strekker seg utover midtkonsollen. Instrumentpanelet ser selv om ikke barnslig. Det er godt lager; en turteller er standard med alle versjoner og målere for brennstofftilførsel og temperaturen er ikke mangler. Lagring / hylleplass, finner vi flere vanlige stedene. Den yrv kommer for dagen med rimelige dørlommer; boksene under hjulet, under radio og under koppholderne. Og så har du to bokser oven i hanskerommet. Koppholdere kan tryllet frem fra midtkonsollen.
Du er i yrv noe høyere enn for eksempel i en sedan, men fortsatt ikke hva du vil kalle; "på boksen" Sitteunderlag er ganske flat, men ta vare på nok støtte fra siden. mangler høyde og ratt justering.
Howel taklinjen av yrv ganske rett går bakover, ikke du får det mye klokere. Årsaken er at baksetet er montert høyere enn forsetene. Passasjerer kan derfor sikkerhets bedre med fører og passasjer "se" gjennom frontruten. Bare går som på bekostning av takhøyde; som kan bringe gjennom. Imidlertid har den høye sitte en gunstig effekt på beinplass. Hvordan akkurat du det har noe å gjøre igjen med plasseringen av forsetene og bak. Ja, faktisk; i denne versjonen av yrv er baksetet til en avstand på 15 cm justerbare. Følgelig kan mengden av tilgjengelig plass for fagene varierer fra middelmådige til ganske anstendig. Foran har du gitt tre-punkts sikkerhetsbelter. Kollisjonsputer for fører og forsetepassasjer er også en del av standardutstyret. For de bakre passasjerene, er det to tre-punkts sikkerhetsbelter, og - i den midtre - et hoftebelte. Det er to hodestøtter.

lite bagasje

Sofaen i bakre stilling er det bare liten plass til bagasje. Bakseteryggen og sete la seg - i like deler - for å bli kastet. Du kan også flytte sofaen. Videre er det mulig for de to delene som utgjør ryggstøtten, kan reguleres uavhengig av hverandre. Og de to separate seter er flyttbare. Utstyret av yrv er ikke overdreven, men elektrisk justerbare speil og strøm vinduer er standard.
Vi går bak stuurwie, sitter med tykk kant, starter z"n firesylindret fire ventil og trekk. med z"n og z er glatt ser vognen""n - ekstra - glitzy legering velgjes den yrv gjør sport på. Man skulle tro z"n fulle navn - Young Campingbil - refererer også til en prangende kjøring. Sloom MPV er den yngste av Daihatsu i alle fall. I litt over ti sekunder må han kom til hundre null. Det er takket være en 1,3 liters motor med variabel ventiltider fra 64 kW / 87 hk og 120 Nm ved 3200 rpm. Den yrv gjør også at ingen treg imponere. Men sporty; det er noe annet. Switching er enkelt nok. Siden det er ikke på. Selv om poker er egentlig ikke jevnt fra ett gear til en annen. Men kontrolleren ikke skarpt definert. Spesielt forsyne rundt den sentrale styre men lite respons. Fjæring og demping er designet for komfort. Og de tilbyr også. Selv humper og jettegryter på en dårlig asfaltert vei behandles riktig. Men du må yrv så ingen stram styring og en bil blokk liggende på veien. Z"n behagelig fjæring gjør umiskjennelig vippe den fortsatt relativt høy vogn i svinger. Selv om disse ikke har en tendens forsterkes fordi setet bak rattet er ganske lav. Leter du etter en ny kompakt og trendy modell, som også er mer romslig, synes yrv et godt valg.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Daihatsu
Young RV 1,3 16V VTi
5-dørs, MPV
5 gir, manuell
for
2001
€ 12 499 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1298 cc
maksimal effekt64 kW / 87 hk ved 6000 rpm
maksimalt dreiemoment120 Nm ved 3200 rpm
Lengde / bredde / høyde3,765 mm / 1,620 mm / 1,550 mm
akselavstand2355 mm
masse tom862 kg
kapasitet538 kg
Mass trailer brems / uten brems1.000 kg / 350 kg
dekk175 / 60R14 Prisene
toppfart176 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt10,3s (10,3s)
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/513,6s / 17,8s
målt drivstoff7,4 l / 100 km
(Produsent: 6,0 l / 100 km)
CO2-utslipp145 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +Glatt og trendy
  • +Elektr. speil og vinduer
  • +benplass bak
  • -beskjedne bagasje
  • -Inne i begrenset variabel
  • -Kontroller: vag middelklasse