Hyundai Atos Roh 1.0i LX (2000) ulasan

2pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Atos Roh 1.0i LX
5, Manual
2000
2015
69000 km
72000 km
Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

Atos kecil yang hebat kami!

 • 72000 km
 • 14 Mei 2015 21:14

Kita mempunyai Atos Roh LX kini hanya dua bulan, ia adalah satu salinan dari tahun 2000.De yang "Perdana" Kita hanya benar-benar mencari kereta orang kurang upaya, jadi kami cari yang "semangat" yang mempunyai rupa yang sedikit sporty di belakang.

Satu-satunya mewah pasti menjadi tingkap elektrik, tetapi jika tidak apa-apa. No stereng kuasa dan brek kuasa dan tiada beg udara. Pada mulanya saya fikir saya pasti akan mendapati ini masalah, tetapi nasib baik tidak. Dengan stereng kuasa seolah-olah hantar ke kebas, dan sekarang saya rasa apa yang kereta, tempat letak kereta adalah hanya lebih berat sedikit, tetapi ia ia bukan satu Sonata atau apa-apa.

Kami membeli Atos daripada pemilik pertama untuk 999, dengan hanya 69,000 km! Ini begitu sangat sedikit terlantar, dan ini memberikan kami mengenai isu-isu yang perlu. Brek telah berkarat dan oleh itu pedal brek terpaksa diambil sangat jauh untuk menghalang ini perlu dibersihkan dan diselaraskan. Yang berlaku kepada kejutan brek baru saya dipasang menjadi, semua ini adalah baik-baik saja, tidak sering digunakan dan yang tidak baik untuk bahan.

Pengudaraan kotak engkol juga tersumbat sepenuhnya oleh kepingan kecil yang telah merayap kereta dalam 15 tahun yang lalu! Atos segera tetapi biarlah memberi giliran yang besar.
kereta dikejutkan kadang-kadang satu masa dalam 20 minit, tidak benar-benar ketara tetapi merengsakan jika anda memberi perhatian. Selepas penggantian bahagian-bahagian yang berbeza keradangan, antara lain, pemutar, dan palam pencucuh, dan kabel palam pencucuh, ini terbukti tidak dapat diselesaikan lagi. Tetapi setelah membuat kilometer perlu, ini tidak begitu biasa. Gegelung kita tidak menggantikan lagi, sentakan sekali-sekala jika tidak sepenuhnya hilang, ia adalah salah satu pilihan terakhir. Tetapi saya fikir kereta hanya mempunyai perbatuan rendah supaya segala-galanya perlu ditiup bersih. Tidak mengapa dengan kami!

Tali pinggang masa perlu diganti tahun ini, bagi yang lain, denda Atos itu. The vooring mesin jahit apa cahaya dalam keadaan baik pada tahap terbaik dan saya juga boleh bersaing dengan lalu lintas. Gear pertama tidak begitu banyak, anda seharusnya cepat beralih kepada kedua sebelum meletupkan enjin, tetapi selepas itu ia adalah baik dan lancar. Atos beralih yummy!

Kelajuan tertinggi adalah 160, tetapi kelajuan sebenar adalah sekitar 150 melalui GPS.
Atos adalah lintang-sensitif, jadi saya lebih suka garis tidak lebih sukar daripada 130, walaupun untuk menyelamatkan motor dan memandu sedikit tenang selepas semua tahun-tahun ini telah berhenti. Flink lusuh bend adalah tidak digalakkan kerana hidung kemudian mendapatkan ditolak keluar, betul-betul sebagaimana yang disebut dalam kajian yang lain tentang Atos. Terutama untuk menjadi lebih daripada dua orang di dalam kereta seolah-olah hanya berbahaya jadi hanya bergilir-gilir kami. Malah, ia bukan satu kaum tetapi sebuah kereta bandar raksasa sebenar.
Namun kita mengambil kereta ini untuk perjalanan yang lebih panjang dan yang berfungsi dengan baik, kemasukan yang tinggi adalah besar, dan kerusi adalah baik.
Atos anda mendapatkan perasaan bahawa anda berada dalam kereta yang lebih besar, tetapi apabila anda masih ada pastri kecil yang anda dengar menghempas pintu dengan bunyi tinny.

Bahagian adalah apa-apa tetapi 80-an dan 90-an yang menarik, sangat mudah, gaya. Ia benar-benar mengejutkan saya bahawa mereka menukar Atos selagi dibuat sehingga 2008 tanpa dash, dan orang yang hanya juga membeli! Harga kecil mungkin adalah faktor penentu. Atos sentiasa kekal yang sama, tetapi telah dihantar dengan mewah yang lebih, walaupun dengan ABS dan Aircon dan lain-lain Kami mempunyai satu yang semua ini gagal, tetapi ia tidak boleh dimusnahkan. Beg udara tidak mempunyai tarikh tamat kerana mereka tidak berada dalam Atos kami. Kami gembira dengan tingkap elektrik depan!

Jika Atos dimulakan dari sejuk ia seolah-olah seperti anda berada di sebuah roket dilancarkan yang hanya. Pencekik automatik memastikan enjin agak tinggi di revs, selepas memandu beberapa kilometer untuk mempunyai ia jatuh kembali kepada kelajuan biasa. enjin akan oleh itu tidak hanya jatuh keluar juga!

Batang adalah cukup luas untuk mesej, tetapi itu semua tidak begitu banyak. Kami biasanya duduk dengan keduanya dan kemudian di belakang berfungsi sebagai lanjutan daripada batang. Place ganti yang terdapat dalam mana-mana.

Pada masa ini kami tidak mempunyai apa-apa kos tambahan selepas kita meninggalkan kereta dengan betul diperiksa selepas masalah yang kita mempunyai dalam tempoh dua minggu pertama yang kita mempunyai dalam milikan kami Atos.

Untuk mengurangkan kos bahan api, saya menggunakan Atos sekarang untuk berulang-alik dan ini masih kira-kira 80 km setiap hari. Ini sesuai dengan saya denda! penggunaan minyak adalah sifar dan penggunaan bahan api adalah kira-kira 1:16. Saya menunggang cara oleh itu terbaik, tetapi saya agak cepat menghidupkan. Atos boleh dengan mudah 50 dalam pemacu gear kelima.

Saya menganggap bahawa kita dapat menikmati selama bertahun-tahun Atos kami!

3.5
 • keselesaan 3.0
 • prestasi 3.0
 • kebolehpercayaan 3.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? mungkin
 • Share: kongsi x
 • lebih
  • Facebook Messenger
  • Pinterest
  • linkedin
  • Google
  • Cetak
  • enamel
 • WhatsApp
 • Twitter
 • Facebook

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik