Honda Accord 2.0i Sukan (2004) ulasan

18pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Accord 2.0i Sukan
5, Automatik
2004
2010
88.018 km
122 325 km
Kedudukan pembaca purata: 8.7 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

Jangan sekali-kali kurang daripada Honda!

 • 104 150 km
 • 16 Disember 2010 16:19

Hari ini 17-12-2010 sama dilakukan APKaatje Accord kami (2004 2.0 automatik). The mekanik Autogarage Kapelle pertama membuat ujian memandu pendek. reaksi beliau: Apa kereta yang hebat! Pada pernah salah jadi saya tidak mencari apa-apa Honda. 20 minit kemudian dia telah selesai. lampu brek 3rd muncul patah. Tidak lebih (kos € 39, - semua dalam)! The (rasuk rendah) lampu dan lesen plat Saya telah menggantikan dirinya (kepada). Penyelenggaraan adalah amat murah dengan cara ini.

Dibeli Januari 2010 dengan perkhidmatan serentak.Kami subdealer Winterink dalam Schagen. Selepas pembelian, mahkamah berpendapat bahawa tetingkap tidak untuk membuka, digantikan di bawah jaminan motor tingkap dan relay.

Saya masih sangat teruja dengan kereta super ini. Sangat tenang (2,500 rpm pada 120 km / h), menjimatkan 1 13.5 boleh dilaksanakan dengan memandu dan penyelenggaraan snelheidssregels pada suhu normal (lebih kurang. 18 darjah) normal. Dengan jarak hampir hanya pendek dan cuaca sejuk (Disember), kita hanya tidak mendapat pertama 9. Boleh menjadi lebih baik tetapi saya menikmati setiap kilometer!

Pengalaman memandu adalah luar biasa. Kickdown masih menyebabkan senyuman. Ia berbunyi seperti sistem VTEC kereta beroperasi yang hebat. Berbanding dengan saya sebelum Alfa Alfa 156 1.8 dan 1.4, ini adalah benar-benar sebuah kereta perlumbaan (dalam bunyi supaya eh). Persembahan oleh buku ini adalah kurang daripada persepsi realiti.

kereta yang saya beli dengan harga yang besar, tetapi dengan penyampaian yang sempurna dan baik pulih. Ada benar-benar adalah di luar sesen harga. Penjual, Encik Vrielink dari Schagen (Suzuki, Honda dan kini peniaga KIA) mahu saya semoga berjaya dengan mencari tempat kereta yang sama dan yang akhirnya off (perdagangan Panda 1.2 Sky dari tahun 2004 dengan 52,000 km dan LM).

baik pulih itu diberikan sebelum saya membeli kereta. Brek pad baru berkilau berjumpa dengan saya pada masa itu.

Sekarang saya sedang mencari asal roda 17 inci, yang mungkin mempunyai kereta, standard rim sukan 16 inci hanyalah ielig.

Seterusnya, pada 17 inci

 • 113.850 km
 • 20 Jun 2011 16:27

Sementara itu, hampir 26,000 kilometer perjalanan selepas pembelian. Akhir April 2011, akhirnya cantik dan asal Honda Civic roda 17 inci found. Termasuk sangat baik Michelin Primacy (versi 1) 225 tayar daripada 5 mm.
Datang dari diesel Accord stesen 2005.

Tetapi memandu apa yang adalah bahawa bunyi terhadap. Tiba-tiba dipakai galas roda? Tiada ini membuktikan tayar gecupte ... Apa sekarang? Tayar depan (bekas tayar belakang = Kebanyakan profil) diterbalikkan dari kiri ke kanan dan sebaliknya, ini bahagia memberikan peningkatan yang ketara. Sebagai tenang seperti yang asal 205 tayar pada 16 inci akan tiada lagi, saya takut.

Selamat untuk melakukan penjajaran 4-mata, tidak ada keabnormalan dipatuhi.

penggunaan bahan api meningkat dengan ketara dengan tayar yang lebih luas, yang pertama 11 Aku belum bertemu dengan perjalanan panjang tenang, sedangkan sebelum ini ia adalah 1 dalam 12.5 atau lebih baik.

Kelebihan pembelian saya, kereta itu tiba-tiba jatuh dengan cara yang sangat positif. Orang tiba-tiba melihat dengan keminatan ke kereta. "Adakah anda mempunyai lampu kabus memadamkan?" meminta seseorang yang melihat kereta setiap hari. "Nope rim hanya berbeza".

odometer sekarang hanya berbeza 4 km / h ke 120km / h hanya 6 km / h dengan roda / tayar asal.

Untuk pertama (bercakap tentang kualiti ...) lebih baik melihat standard ekzos keluli tahan karat dibersihkan dengan span jubin logam, ia adalah perkara-perkara kecil yang membuat ...

Pada Marketplace, saya baru-baru ini terserempak dengan tepat kereta yang sama dengan begitu automatik, roda sama dan warna (!), 115.000km, hanya hilang sensor letak kereta dan lampu kabus tetapi terdapat halangan dalam, meminta 9,000 euro. apa yang besar hapus kira jadi saya perlu: dalam 1.5 tahun, 5000 pasteur hilang! Yang bertentangan dengan saya lagi dengan betul.

Giliran pertama

 • 109.830 km
 • 20 Jun 2011 16:39

Masih tertanya-tanya selepas 14 bulan memandu giliran Autobedrijf Kapelle pertengahan bulan Mac 2011. MOT itu hanya lampu brek ke-3 dipecahkan, jadi ini juga akan menjadi beurtje murah saya disyaki. Oleh itu, tetapi segera membuat pengisian dan pembersihan penghawa dingin.

Saya juga biarkan giliran ini menukar minyak enjin. Ini keperluan kilang hanya pada 200,000 tetapi mempunyai kesan positif ke atas kehidupan Autoweek beberapa bulan lepas. Ia melanda saya bahawa musim sejuk apabila kereta yang hampir tersekat dalam salji, mesin itu berbau busuk dan semua tindakan (ke hadapan / 10x).

Nampaknya ada tayar belakang dipakai oleh kuku dan voltan itu rendah. A tayar gantian dengan cengkaman yang baik boleh didapati. Jumlah kos seterusnya: € 377,35. Ia benar-benar melanda saya. Tidak pernah mempunyai apa-apa seterusnya tahun yang murah!

Hampir 30,000 km terdapat

 • 117.985 km
 • 15 Oktober 2011 20:21

Walaupun penilaian pertengahan. Kami telah didorong hampir 30,000 kilometer dengan Honda Accord kami. Yang dikehendaki-Nya masih baik tetapi kini terdapat lagi beberapa kemudaratan:
1. mainan kerincingan & bunyi bip,
2. kerusi
3. perjalanan lancar dengan tiga atau lebih orang dewasa di lebuh raya.

1. Dari awal saya mendengar kraakje dari konsol tengah. Menolak pada panel di sebelah brek tangan menyelesaikan ini buat sementara waktu. Juga saya mendapati hanya kemudian ketika memandu lebih vokal dalam kedudukan tertentu stereng masih mendengar bunyi bip lembut. Juga suara ketuk-ketuk sesuatu yang betul ketika memandu pada vokal. Ini adalah satu titik fokus pada giliran seterusnya.

2. dengan dua atau tiga rakan-rakan di dalam kereta kita kadang-kadang memandu jarak yang jauh Belanda. Begitu juga, minggu lalu. Selepas hanya lebih 2.5 jam kita keluar. Rakan-rakan di tempat duduk penumpang hadapan mempunyai belakang masalah selama bertahun-tahun, tetapi mereka seolah-olah menjadi lebih teruk dengan mendadak selepas perjalanan ini. Dan apabila kita terpaksa pulang ... rakan-rakan memberikan kepada duduk tegak dan lebih tinggi. Malangnya, tempat duduk penumpang hadapan tidak mempunyai ketinggian.

3. Jika kita memandu dengan 3 atau 4 orang dewasa di Accord, adalah dimaklumkan bahawa 140 km / h (di kaunter) memandu enjin kadang-kadang agak meraung mempunyai kesan. Selepas brek belakang bermakna kembali ke kelajuan pelayaran yang tachometer ke arah 4,500 rpm dan hanya pada kelajuan yang dikehendaki (140) semakin hilang ke 2,900 rpm. Berkongsi kereta mengalami ini sebagai: "Dia kembali ke retak". Itulah sebabnya saya meletakkan lebih banyak dan banyak lagi mesin dalam tangan. Kelemahan adalah dari 5 benar-benar menolak semua hilang. 150 hingga mengambil masa yang lama (ia seolah-olah kelajuan atas). Kembali ke 4 adalah perlu.

Penggunaan pemacu bertahan lama (360 km) dengan dua rakan-rakan di sana ternyata menjadi salah satu daripada 11.2. Ini sebahagian besar perbatuan lebuh raya kira-kira 2 jam ditangguhkan oleh kesesakan lalu lintas.

MOT 2

 • 120 895 km
 • 19 Disember 2011 13:58

Hari ini (15-12-2011) lagi menjalankan MOT yang. Sekarang di pengedar Honda di Goes. 50 minit yang cukup bukan sahaja untuk mencari mankementje!

APK ini kos saya € 3.61. Peniaga Tindakan percuma APK, hanya afmeldkosten dan diskaun ulang ujian 4-gas + 25 euro.

Tayar belakang adalah mekanik tidak begitu baik lagi. Akan diperbaharui pada musim panas ini.

Dicuri !!

 • 122 325 km
 • 20 Januari 2012 17:20

malangnya,

Hari ini, January 19, 2012, hanya selepas APK, persembahan cemerlang kami Honda Accord dicuri. Adakah anda menunggang dia, sila laporkannya kepada polis!

4.0
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 5.0
 • kos 3.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik