Fiat Punto 55 SX (1998) ulasan

4pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Punto 55 SX
5, Manual
1998
2005
60000 km
90000 km
Kedudukan pembaca purata: 8.2 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

PENGALAMAN

 • 16 Jun 2007 00:00

Yang berkaitan dengan keluarga membeli sebuah kereta kedua. Kereta itu tidak terlalu besar dan mempunyai mulut yang baik. Kita melihat yang Twingo dan Ka. Twingo adalah agak mahal untuk membeli jika anda mahu model aangekleder yang lebih atau dengan perbatuan yang rendah. Kereta itu berasa sangat asas untuk.
Ka juga berlalu sejak tidak sesuai buggy yang dilipat di bawah rak petak itu.

Via melalui berada dalam hubungan dengan Fiat Wijers Ridderkerk. Beliau mempunyai dua Punto ini. Akhirnya, dipilih untuk 55-SX dengan tingkap elektrik dan bumbung yang. Kereta dengan 60,000 km untuk dijual untuk 4500 dengan jaminan 6 bulan. Kami mempunyai 500 dari ceramah dan pemain radio / CD baru sampai di sana. Kereta itu telah diserahkan kemas digilap. Malangnya, kereta itu tidak mempunyai stereng kuasa. Kereta yang akan datang akan pasti !!!

Sementara itu, hampir 20,000 kilometer perjalanan dengan kereta. Kereta ini hanya digunakan untuk perjalanan yang singkat. Untuk perjalanan lebih panjang, kami menggunakan Megane Grand Tour.

Punto seperti denda. Beliau smoelt masih baik dan luas. Enjin adalah punchy dan melakukan dengan baik dalam trafik bandar. Di lebuh raya anda / saya membaca / sometimes memerlukan lebih banyak pk ini.

Selepas bersalin odometer itu didapati menghasilkan rap buruk. Di bawah jaminan digantikan takometer. tanda itu hilang. Ia seolah-olah menjadi masalah biasa di Punto.

Dalam MOT terakhir hanya tayar terpaksa diganti. Setakat ini, tiada masalah. Penggunaan kuasa adalah kira-kira 1 hingga 13. Persembahan yang sangat baik untuk bandar beberapa kilometer.

Kemas kini 30 Julai 2007:

Masa untuk squeegee belakang baru. Malangnya, seluruh lengan perlu diganti. Bayaran sekali lagi tebal 40 Euro (pembelian dari dealer). Tambahan pula, beban kereta minyak. Ia kekal yang baik (kedua) kereta.
Purata penggunaan 1: 13.4 (memandu semata-mata bandar)


Update November 14, 2007

Hari ini kita telah bertukar-tukar kereta untuk model yang lebih baru Punto. Ia adalah 80HP berkuasa Punto 2000 dengan penghawa dingin dan stereng kuasa. Terutama stereng kuasa itu adalah sebab untuk bertukar-tukar Punto lain.

Kereta itu digunakan sebagai kereta kedua (teman wanita saya) dan kemudian walaupun untuk jarak yang pendek. Berhubung dengan kanak-kanak walaupun terus pergi untuk versi 5-pintu. Kita lihat bahawa terdapat agak beberapa kali 5 pintu di pasaran tangan kedua. Kereta itu lagi dibeli daripada Weijers Ridderkerk. Sabtu di 15:00 kita melihat kereta di Internet. Pada pukul 4 kami berada di bilik pameran dan selepas berunding kadar pertukaran pada 16.45 menandatangani (sementara) kontrak. Di sini kita sukai serta-merta tawaran yang baik.

Di pihak yang lain Punto masih kata:

gemiddel keseluruhan penggunaan 1: 12,11
kos bagi setiap km (termasuk pembelian dan penjualan semula) 0.46 sen
pada mereka 28 bulan, tidak pernah mempunyai sebarang masalah

MASALAH

 • 16 Jun 2007 00:00

tiada masalah setakat ini.
Walau bagaimanapun, tayar telah digantikan dan wipers sekitar

APK 53.00
Dua tayar baru (Pirelli) 101,12 termasuk Motage dan lain-lain
pengelap belakang 41.44
APK 2007 tidak termasuk baik pulih EURO 133 setahun dan kita sekali lagi boleh berdiri!

4.5
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 3.0
 • kebolehpercayaan 5.0
 • kos 5.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik