Skoda Hebat Combi 1.6 TDI Green Tech gaya perniagaan (2016) ulasan

2pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianMileage lalu
Hebat Perniagaan Combi 1.6 TDI Green Tech Style
7, automatik dwi-klac
2016
2016
55.076 km
Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

Lebih setahun pengalaman dengan hebat

 • 55.076 km
 • 4 Ogos 2017 22:58

Sajian sangat kami memilih kerana dua sebab, kedua-duanya dikira sebagai tentang berat badan yang sama. Kami sedang mencari kenderaan yang luas dan hebat kami merasakan seperti kereta yang bagus.

Saya memandu beberapa kilometer, jadi ia perlu diesel. Kereta sebelumnya, Ford Galaxy, adalah gas yang disifatkan sebagai bil bahan api bulanan € 700- € 800. Saya juga masih senang hati mahu kembali kepada mesin, hanya lazat dalam barisan trafik. Lebih-lebih lagi berdiri kerusi boleh laras yang baik, sistem bunyi yang baik dan "hebat" Navigation dalam senarai hasrat. Dan supaya kita tiba di 1.6tdi DSG dengan prestasi gaya Line Business. Dalam penjelmaan itu, kereta itu sudah sangat lengkap, jadi nasib baik tidak banyak lagi. pilihan lain termasuklah kawalan suai cruise (ACC), tempat duduk penumpang kuasa, gelap tinted tingkap belakang (matahari terbenam), kargo bersih dan towbar ditarik balik.

perjalanan
Memandu guaman saya denda. casis selesa, ada yang akan memanggil minggu ini, tetapi kerana saya lihat setiap hari lebih daripada lebuh raya mencabar jalan-jalan gunung, saya fikir itulah denda. The 1.6tdi DSG sedang duduk dengan lancar dalam amalan dan dengan penggunaan purata kira-kira 01:18 Saya tidak boleh merungut, terutamanya memandangkan saiz kereta. Baru kembali dari bercuti dengan karavan dan oleh itu memenuhi TDI menghairankan baik. Bagi ruang, keselesaan dan kemewahan sehingga tidak ada penyesalan pilihan.

negatif
A Kelemahan besar bagaimanapun adalah kualiti yang DSG. Saya sebelum ini mempunyai DSG di Golf. Dan walaupun kereta yang rosak semua DSG itu masalah. Kini ia sebaliknya. Pada 45,000 km dilanda. Gelinciran gandingan (kedua-duanya) dengan enjin sejuk dan roda tenaga dwi-massa bingung sudah riang longgar. Dan yang cukup banyak hanya penggunaan lebuh raya, dan kafilah itu telah tidak pernah digantung. Di bawah jaminan digantikan DSG klac dan roda tenaga dwi-besaran. Jadi ia memandu seperti baru, malangnya, tidak bertahan lama. Daripada kira-kira 52,000 km klac tergelincir kembali apabila enjin sejuk. tachometer kemudian pergi "kejutan" dan ada getaran dan perasaan berdebar-debar di kereta.

Memandangkan pertama adalah hanya sekali-sekala, dan saya telah belajar sekarang bahawa Pon bukti triple terletak dengan pemandu ada juga dianggap tindakan, saya perlu kembali sebagai usaha itu menyelamatkan saya. Sekarang pada 55,000 pada gelinciran kaunter dan gegaran lagi melalui fenomena setiap hari dan ia adalah masa sekali lagi. Saya ingin tahu, saya akan mengemas kini ulasan ini dengan lebih banyak berita.

gangguan kecil adalah pendirian crunching di ambang (telah diselesaikan dan kembali lagi) dan kawalan pelayaran radar penyesuaian yang kadang-kadang secara spontan tidak melihat paderi. Sangat menjengkelkan apabila trafik bergerak perlahan, kereta itu kemudiannya tidak disangka-sangka pada gas. Untuk ini, kereta itu telah kembali beberapa kali dan tidak ditemui. Sementara itu, tidak dilihat untuk beberapa bulan, jadi saya benar-benar berharap bahawa ia kini hanya menjauhkan diri

Semua dalam semua, kereta saya kebanyakannya sangat gembira. DSG adalah mengecewakan. Memandangkan kos tambahan DSG (€ 3,800 tambahan kepada pelepasan CO2 lebih rendah daripada versi manual) anda pasti boleh mengharapkan sekeping kualiti yang baik kejuruteraan. Setakat ini jadi ia adalah mengecewakan. Saya berharap ia tidak baik yang (kekal) penyelesaian ditemui

4.0
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 3.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? mungkin

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik