Honda HR-V 1.6 i-DTEC Elegance (2016) ulasan

3pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
HR-V 1.6 i-DTEC Elegance
6, Manual
2016
2016
16000 km
16000 km
Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

Honda HRV

 • 16000 km
 • 10 Jan 2017 21:35

Sejak September Saya memandu Honda HRV 1.6 i-DTEC
Elegance, D dan kini 16 000 km ditunggang termasuk perjalanan ke resort. Berjanji temu seperti kereta ini baik-baik saja kepada saya. Sehingga September, saya memandu Volvo V40 D2. kereta ini baik-baik saja saya suka ruang kargo dan ruangan untuk kaki adalah sangat terhad. Ini juga sebab saya malangnya tidak lagi memilih Volvo.

Apabila saya diberitahu Februari lalu bahawa saya boleh memilih kereta lain dan mengambil keputusan untuk tidak memilih jenama yang sama adalah titik permulaan saya untuk memilih kereta yang boleh mendekati pengendalian Volvo. Kereta Sebelum saya dapat selepas semua di atas 150 mph masih menghantar tenang di lebuh raya. Ini tidak akan ditetapkan lebih lanjut dengan minggu kereta tetapi selepas beberapa Googling saya datang ke autowereld.be. Ada sesuatu untuk melihat apa pengendalian kereta. Dalam harga saya pelbagai kekal tiga kereta kira-kira, iaitu Mazda CX 3 Renault Talisman dan Honda HRV.
Kelemahan Mazda dan Renault kurang ruang kargo dan kurang kuasa berbanding dengan Honda HRV.
Selepas memandu ujian awal untuk mempunyai saya ketagih dan oleh itu memilih kereta ini.

Jika saya bandingkan kereta dengan kereta saya sebelum ini, zijh terdapat kebaikan dan keburukan.
Cons: Malangnya saya berfikir petak sarung tangan tidak diterangi. Terutamanya untuk versi Elegance mendengar ini dan juga saya fikir.
Juga, kelemahan adalah diesel pasti lebih kecil yang membuatkan saya perlu mengisi minyak lebih kerap daripada saya digunakan untuk.
Ia juga tidak mudah bahawa apabila anda menukar dari navigasi eg aplikasi muzik, navigasi tidak untuk diikuti. Ini mungkin di dalam kereta saya sebelum ini.

Kelebihan: Terdapat banyak kelebihan kepada Honda HRV. Baru pulang dari resort dan saya boleh menyimpulkan bahawa pengendalian yang pasti tidak kurang daripada saya digunakan untuk. Walaupun pada 180 km sejam menghantar kereta ini masih tenang dan itupun sangat ketat di jalan raya. kerusi beliau adalah tidak kurang daripada kerusi daripada Volvo. Selepas perjalanan selama 11 jam kami keluar dari kereta yang dipasang.

Sebagai Honda menunjukkan bahawa walaupun sayap dalam penebat, yang perasaan yang sangat aman di dalam kabin. Walaupun dalam keadaan hujan lebat, kereta masih bergerak di dalam dan anda mendengar sangat sedikit dalam kokpit.

Honda HRV memberi amaran kepada anda apabila paderi itu menghampiri terlalu dekat atau terlalu cepat. Ini seolah-olah saya memberi kesan kepada perjalanan ke luar, kerana ada kereta di lebuh raya telah berhenti kerana perlanggaran. Kerana sistem amaran saya hanya mempunyai lebih banyak masa untuk bertindak balas tanpa amaran.

Dan kelebihan paling grooste pasti adalah batang banyak yang lebih besar. Sehingga tahun lepas saya mempunyai agak sedikit membingungkan untuk segala-galanya di dalam kereta untuk mengenakan bayaran untuk perjalanan ski, sekarang dengan Honda Saya suka anda lebih daripada ruang yang cukup untuk memuatkan segala-galanya, termasuk 4 pasang ski. Walaupun seseorang adalah akhir orang ini mempunyai ruang kaki yang luas.

kesimpulan akhir saya adalah bahawa saya pasti tidak menyesal pilihan itu dan memandu masih kepuasan penuh.

5.0
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 5.0
 • kebolehpercayaan 5.0
 • kos 5.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik