Peugeot 2008 Allure 1.6 VTi (2013) ulasan

8pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianMileage lalu
2008 Allure 1.6 VTi
5, Manual
2013
2013
57000 km
Kedudukan pembaca purata: 7.8 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

A tanggapan pertama

 • 754 km
 • September 27, 2013 23:39

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, memilih sebuah kereta baru agak mudah bagi saya. Peugeot dibuat dalam kereta bagus saya supaya saya bertukar daripada 206 kepada 207SW dan yang terakhir adalah 308. Kali ini ia adalah berbeza dan sudah tentu bukan kesimpulan diketepikan.

Yang disenarai pendek ialah Peugeot 2008, Renault Clio Estate dan Renault Captur. Setelah banyak pertimbangan, masih memilih 2008 adalah penentu bagi saya kualiti bahan yang digunakan yang pada tahun 2008 sebenarnya pada tahap yang lebih tinggi daripada Clio / Captur.

pelaksanaan
The Allure adalah sebagai tambahan kepada Premiere ada buat sementara waktu, biasanya versi yang paling mewah. Semua yang perlu a. Hujan dan cahaya sensor, kawalan pelayaran diprogramkan, enam pembesar suara, komputer perjalanan komprehensif dengan skrin sentuh, Climatronic kepada dua zon, rim krom cantik dan lot.

luaran
Secara peribadi saya mencari 2008 kelihatan bergaya. Okay, terdapat agak banyak berbeza bentuk / baris dalam tubuh, tetapi yang tidak ada pembunuhan besar-besaran.

dalaman
Nah di sini pada tahun 2008 benar-benar menjaringkan banyak mata. Saya rasa ia adalah penting bahawa dalaman yang cantik dan baik selesai. Ia masih tempat di mana menandakan tahun. Tiada lipit hodoh luas, tiada plastik gloss yang berlebihan, tetapi bahan-bahan yang indah yang akan memberikan kualiti. The Allure gimik bagus. Di atas kepala anda adalah di langit corak jalur yang bercahaya pada waktu malam. Ini keputusan dalam suasana yang berasingan. Penempatan instrumen yang telah diperkatakan. Anda perlu untuk mengawal kerusi anda dan menetapkan anda melihat menyerong hendal di kaunter. Selagi anda tidak perlu panjang atau mencebur gergasi Rotterdam tidak ada awan di langit. Ia berbeza, tetapi anda dapat digunakan dengan cepat.

Motor / gear
Enjin adalah seorang kenalan lama yang juga berfungsi dalam 308 dan saya percaya Citroën dan jenama lain. Ia bukan enjin paling moden (1.6 VTi 120HP) tetapi peliknya dia kini lebih tenang daripada di 308. Rupa-rupanya penebat yang lebih baik atau ada yang benar-benar sesuatu untuk mengubah enjin. Anda memerlukan 6 dilakukan untuk mendapat lebih banyak berehat di atas kapal. A jalur pencetus tidak, tetapi anda tidak membeli untuk 2008. Switching adalah Peugeots, kadang-kadang hakerig sedikit. Saya selepas tahun Peugeot tidak digunakan dan lebih teruk kepada saya.

Bagaimana pergi itu? Saya datang dari 308 dan menjangkakan bahawa 2008 masih memandu kurang. sebaliknya adalah benar. Okay, semasa 308 adalah pada kaki yang terakhir, tetapi 2008 berjalan dengan sangat baik. Pemandu adalah dari seni, terima kasih kepada kawalan kecil dan walaupun 2008 lebih tinggi pada kaki dia memandu seperti anda memandu 208.

Saya boleh berfikir hanya satu halangan pada masa ini dan yang berkenaan dengan pembesar suara. Yang kurang berbanding sebelum saya 308. Tidak lama kemudian, sekali lagi mencari penggantian. Tambahan pula, sebuah kereta yang hebat.

pembaca sekalian, ini hanya kesan daripada pengalaman saya tahun 2008 di tiga minggu lepas. Satu tinjauan yang lebih terperinci pasti akan mengikuti.

Tiada sebab untuk mengadu.

 • 1621 km
 • November 2, 2013 10:41

Hanya maklumat sedikit. Saya akan sentiasa menghargai kereta.
Lantai rata dan perjalanan pulang pergi lebih baik daripada 308 di mana saya boleh mendapatkan lantai beban rata dengan mudah. Bagi saya ia adalah praktikal bahawa kereta itu adalah lebih tinggi dan tidak ada bendul kerana saya mengangkat anjing saya dengan mudah dari batang.
1.6 VTi enjin adalah sama dengan 308. No jalur traktor tetapi dia melakukan apa yang dia telah lakukan dan melakukan dengan baik.
Comfort adalah benar-benar pada tahap yang tinggi, dan yang sama boleh digunakan untuk penamat. Semuanya hanya sangat baik meletakkan bersama-sama.
Untuk menggunakan saya tidak melihat. Ada sebab untuk saya untuk membeli kereta atau meninggalkan.
pegangan Road adalah baik, tetapi anda tidak perlu mengambil kursus kelajuan tinggi cloverleaf. Hill Assist adalah benar-benar berguna apabila tidak terlalu curam atau afritjes.
Bahagian adalah benar-benar banyak senyap daripada 308 saya ada.
Adakah apa-apa negatif? Ya, rak adalah naga sesuatu benda.

kereta mewah dengan satu titik kritikan

 • 7570 km
 • 12 Mei 2014 16:48

Sementara itu saya memandu beberapa kilometer lagi dan saya masih sangat berpuas hati. Kehendak dan apa yang tidak?

+ tindak balas kawalan. Pemandu adalah kegembiraan.
+ Prima kerusi sudah mempunyai sesi yang lebih panjang sedikit menyeronokkan.
+ kemasan halus keseluruhan kereta.
+ bahan-bahan yang indah.
+ enjin 1.6vti Baik
+ kerusi yang lebih tinggi.
+ Lebih daripada ruang yang cukup untuk penumpang.
+ batang munasabah.

- rak janggal.
- orang yang tidak berguna (JBL sentiasa memesan pakej pilihan yang saya tidak lakukan).
- Switching tidak begitu menyenangkan.
- kawalan suhu automatik, anda perlu menetapkan bagi setiap zon. Butang Mono tidak ada.
- penutup bahan api dengan kunci lama.

Sementara itu membandingkan baik

 • 13500 km
 • September 5, 2014 14:49

Satu atau dua bulan yang lalu saya berkhidmat sebagai editor tetamu untuk AutoWeek. Kami pergi satu ujian Captur / Duster / Cactus. Bagi saya peluang yang baik sekali untuk membandingkan tiga dengan saya 2008. Captur adalah semasa ujian kegemaran saya. Versi Helly Hansen adalah hanya sedikit lebih baik daripada versi Dynamique. Maarrrrrr, untuk apa-apa saya mahu menukarkan dengan 2008. Beliau saya mungkin sedikit lebih mahal dan mungkin tidak mempunyai apa-apa enjin yang canggih, tetapi saya menghargai kualiti bahan-bahan pada tahun 2008 benar-benar sangat maaf.

Tetapi bagaimana anda suka 2008 kepada tarikh selepas 13500km? Dalam satu tahun mempunyai kerosakan kereta pertama. suhu rosak menyebabkan nilai-nilai yang tidak betul telah berlalu. Gangguan kemas diselesaikan dalam masa sehari. Tambahan pula, tidak mempunyai masalah dengan kereta. Dan memandu ke Strasbourg apa hanya satu perjalanan yang indah. enjin tidak benar-benar senyap, tetapi ia adalah satu hakikat jadi saya tidak perlu mengeluh. Anda sebenarnya terlepas gear ke-6. Mungkin baru tiga silinder itu datang dari 308 juga untuk 2008.

Kerusi yang besar dan memberikan sokongan sisi yang mencukupi (1.73 Saya membina sederhana). Pandangan pada papan pemuka adalah baik. Saya melihat ke atas pada roda meter dan dapat melihat segala-galanya.

Saya nasihatkan tidak untuk meletakkan jalur keluli tahan karat pada bahagian bampar belakang. Bentuk jalur tidak sama dengan bahagian bumper supaya jalur tidak pernah kekal lama. Satu-satunya penyelesaian adalah untuk membolehkan jalur yang disediakan dengan rivet buta.

hampir sempurna

 • 20.000 km
 • 10 Mac 2015 14:46

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, Peu telah dipecahkan 1x. Sensor suhu rosak memberi gambaran bahawa enjin sedang memasak. Secara kebetulan, ini terbukti menjadi masalah yang sama dengan beberapa model. Itu tidak menjadikannya kurang menjengkelkan kerana saya masih mempunyai untuk berunding dengan Peugeot Assistence sebelum dapat memandu pulang.

Lagi, kereta memandu halus. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, ia pergi ke Perancis, Jerman dan Luxembourg, dan saya suka halus.

Sementara itu, saya telah menggantikan semua lampu dalaman dengan putih LED pencahayaan. Itu masih banyak yang lebih baik dan memberi cahaya yang lebih baik.

Semua dalam semua sebuah kereta yang sangat baik yang berfungsi dengan baik.

kereta yang indah!

 • 57000 km
 • Jul 18, 2016 11:56

Ia adalah yang saya tulis ulasan sebentar tadi. Tetapi oleh kerana giliran datang kepada 60,000, tetapi fikir ia akan lebih baik untuk berkongsi pengalaman saya.

Well, saya boleh menjadi ringkas. Pemacu kereta seperti azimat, setiap perjalanan adalah suatu keseronokan. tidak ada sebarang gangguan? Oh, saya menyeru perkara-perkara kecil:

1) Setiap sekarang dan kemudian radio bermain lembut kekal walaupun anda telah mematikannya.
2) wipers kejutan pada kelajuan rendah. Boleh bernilai disebabkan oleh penggunaan Rain-X, bilah pengelap yang bersih dan hanya berusia beberapa bulan.
3) 1 muncung untuk cermin seolah-olah sedikit untuk disembunyikan.

Jadi apa yang kita bercakap tentang? Maksudnya saya memanggilnya.

Tidak, keselesaan adalah baik, tiada suara ketuk-ketuk, tiada gangguan elektronik, pendek, tebal dan sangat berpuas hati!

4.5
 • keselesaan 5.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 5.0
 • kos 3.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik