Daihatsu Charade GTti (1989) ulasan

1pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Charade GTti
5, Manual
1989
2007
138 400 km
148,000 km
Kedudukan pembaca purata: 6.5 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

PENGALAMAN

 • 148,000 km
 • 10 Ogos 2007 00:00

Berjalan carian yang panjang untuk model ini, dan kini tawaran menarik kepada (berharga murah demikian). Keputusan diambil dengan cepat atau untuk membeli beberapa km pada jam, munasabah keadaan kosmetik (tidak karat berat, tidak kemek). Sebelum ini saya telah didorong model ini, dan mengekalkan kenangan yang baik. Walaupun kereta itu tidak besar, ia adalah baik untuk melakukan kemasukan, tiada selekoh ganjil belakang, kepala tidak perlu dilipat dan lain-lain rata juga satu ini adalah permulaan yang lancar, yang penting untuk berjalan dan enjin.
Nasib baik buku penyelenggaraan dimasukkan, membuat sejarah penyelenggaraan dapat dikesan sedikit. Hanya selepas 90 000 km atau segala-galanya tidak diketahui, tetapi bestijkt baik masih tempoh 12 tahun, yang kurang daripada 50000km mengembara.
Kereta itu adalah agak asal, tetapi rim yang berbeza dan dipasang di belakang brek dram. Terdapat kekurangan penyelenggaraan dan kekurangan butiran. Hobi kereta ideal. Semasa ujian dijalankan kelemahan berikut tiba ke hadapan; ekzos bocor, enjin tidak mengeluarkan kuasa yang dia harus mempunyai, kawalan getaran sepanjang 90km / h, kehilangan kelajuan apabila pedal pemecut amat tertekan, untuk band profil yang berbeza, gelap tingkap belakang.
Salah satu perkara pertama adalah giliran pelukis minyak: bawah apabila saya melihat ia, dan membuat saya lebih pesimis: lebam di tempat-tempat yang anda tidak jangkakan, terdapat masih perhimpunan memandu kereta itu, dan oleh itu beberapa karat.
Paip pertengahan uitlaar dimasak: yang digantikan dengan segera, adalah dalam stok!. Kemudian kereta memandu terus lebih baik: tidak kehilangan kelajuan bunyi lebih bertamadun dan enjin. Berlian filem cermin belakang hilang, roda depan termasuk rim digantikan dengan barangan 2nd hand (negeri atau Volvo, tetapi yang mengharapkan jam tangan), juga dari penutup kereta hendaklah dipenuhi, termasuk jenis jawatan.
Selepas menggantikan roda depan juga getaran stereng. Berbuat demikian sekarang banyak keseronokan untuk kereta, tarik dia masih berbuat menurut sepatutnya dilakukan, tetapi ia akan datang. Pertama, mengenai penyenggaraan pencegahan mengedarkan tali pinggang, kemudian mencari-motor lanjut. Kerana dia mempunyai bersara awal terlalu sedikit di revs rendah, saya tidak segera memikirkan turbo dipakai di atas 4000 dia akan mahu untuk memandu.
Pertama mengisi-up memberikan penggunaan sekitar 8 lt / 100km.

Update: Semasa perjalanan yang panjang, suhu enjin yang semakin meningkat tinggi pada terhenti,
yang merosot bahagia lagi semasa memandu kepada nilai yang normal. Pengesahan tidak menghasilkan banyak, tetapi radiator amat lengkap dan tangki pengembangan hampir kosong: mempertimbangkan menggantikan tombol radiator (musim bunga mungkin tidak mengira Jofel)
Kawalan udara tidak betul-betul gambar positif: agak rapat, jadi yang akan diganti. palam pencucuh tidak melihat, tetapi itu tidak akan baru.

mengemas kini. mempunyai sedikit nasib buruk dengan masa tali pinggang yang patah, tetapi selepas membeli enjin penggantian lagi yang bergerak satu. Malangnya masih dengan kuasa mencubit. Yang seolah-olah tidak menjadi enjin tetapi sensor yang berasingan. carian terus menjadi punca. penggunaan minyak adalah minimum penggunaan bahan api, semasa, sekitar 1:13 1:14 a. tetapi dengan perjalanan yang tenang. Rupa masih perlu berlaku, keseronokan memandu yang baik, walaupun dipukul dan prestasi pemanduan tidak optimum.

Keadaan kereta itu malangnya berubah mengikut oleh saya. Saya sepatutnya diramalkan keperluan untuk karat dalam fender belakang serius.
Apabila MOT ternyata menjadi titik penolakan yang tidak boleh dengan mudah diperbaiki. supaya kereta itu tidak mempunyai MOT dan banyak lagi sebagai kereta penderma untuk dijual.
Banyak komen telah ia: banyak telah dibina seperti yang berminat dalam projek enjin yang BLMC mini dan lain-lain Akhirnya berakhir kereta di lain punya kepada GTti. Stok alat ganti yang saya telah membina dari masa ke masa adalah sebahagian besarnya dilakukan oleh tangan. Hakikat bahawa kuasa enjin tidak pintu sisa masih dikenali dibuka lancar pada 0.3 bar dan bukannya 0.7 bar lalai. Malangnya, ini tidak pernah diperbetulkan. Saya sentiasa seronok memikirkan kembali kereta ini, satu lagi exempleer saya mungkin tidak akan membeli, sebab itu adalah bahawa kereta itu menarik jenis lebih sporty lagi menaikkan prestasi. Tetapi nasib baik ada juga kereta-kereta lain yang menyeronokkan untuk memiliki dan menunggang untuk keseronokan.

MASALAH

 • 148,000 km
 • 10 Ogos 2007 00:00

bunyi sporty: pertengahan paip untuk menggantikan keluar.
kawalan getaran: Gantikan tayar
kehilangan revolusi: "spontan" dibubarkan, dalam kombinasi dengan ekzos.
haiwan bau: belum diselesaikan,
butang off bahagian belakang: belum diganti
putus tali pinggang masa: Menggantikan enjin lama masih dipegang sebagai penderma
pek bateri dipakai pada masa yang salah, menggantikannya.

3.5
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 2.0
 • kebolehpercayaan 4.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? mungkin

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik