Renault Scenic TCe 130 Bose (2017) ulasan

13pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianMileage lalu
TCE Scenic 130 Bose
6, Manual
2017
2017
6320 km
Kedudukan pembaca purata: 8.9 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

pengenalan

 • 1025 km
 • April 25, 2017 21:21

Pada April 15, 2017 kita mengambil SCENIC baru dan meninggalkan Kia. Sebab untuk bertukar-tukar Kia adalah sensitiviti pembaikan / penyelenggaraan kereta ini dan bahawa cukai kereta (perniagaan) ditulis dan dengan itu akan menjadi pemondok mahal.
Pada bulan Disember 2016, kami telah memilih penjelmaan ini, selepas percubaan berjaya dalam Tce 115 Zen pelaksanaan; masa penghantaran adalah satu bulan menjadi lebih lama kerana ada satu kebakaran di sebuah pembekal (panel pintu). Ia telah menjadi satu Tce Bose 130 dengan beberapa tambahan ex kerja (saya masukkan. Cushion, tempat letak kenderaan yang luas, paparan headup), sebagai pilihan peniaga termasuk towbar ditarik balik dan tindakan sebagai Renault masih musim sejuk percuma di sana. Oleh itu ia telah menjadi sebuah kereta yang sangat lengkap; mempertimbangkan perbatuan kita telah memilih mereka untuk menunggang (kira-kira 20.000-22.000 km. setahun) untuk kereta petrol. Isteri saya adalah, seperti Kia, pengguna harian kereta supaya saya pasti akan menggunakan pengalaman beliau dalam kajian.
Selepas lebih daripada seminggu dan 1,000 kilometer alasan yang cukup untuk mengambil langkah-langkah pertama untuk ulasan. Untuk kejelasan, saya akan membahagikan kajian semula kepada bahagian-bahagian / barangan untuk meningkatkan kebolehbacaan; mari kita mulakan.

Bahagian luar:
Renault telah ditinggalkan di Scenic "bentuk kotak" dan telah menggerakkan sebuah kereta bergaya dengan besar roda 20 inci dan beberapa lagi garis dan lengkung. Kami masih menyebabkan banyak untuk penampilan kerana ia kelihatan untuk rasa kami sangat baik. Sama ada ini selepas tiga tahun Sedemikian itulah pula saya secara jujur ​​tidak tahu ..... Hanya fikir model grand tetapi isteri saya masih mendapati kurang dan sebagai (sedikit) ruang tambahan tidak ada kos tambahan kami € 1200 bernilai.
Percanggahan adalah antena hodoh yang lama; yang "shark fin" boleh didapati tetapi tidak dalam kombinasi dengan dab maaf tetapi malangnya.
Warna kuning adalah jelas rasa yang sangat halus tetapi dengan bumbung hitam, aksen krom, ia tidak salah; warna yang selainnya tidak seperti kuning seperti dalam pengiklanan, tetapi apa yang cenderung untuk warna kuning.
Saya mempunyai beberapa gambar yang disertakan kajian untuk mendapatkan idea; Kami amat berpuas hati dengannya.

dalaman:
Di dalam ini kelihatan dijaga dengan baik; semi-kulit upholsteri kelihatan besar (ini juga mencari kombinasi yang terbaik dari segi penutup) dan kawalan / kawalan dan lain-lain berasa hebat. tempat duduk pemandu adalah lazat (saya masukkan kerusi dilanjutkan dan fungsi massage); Ciri terakhir boleh menghargai isteri saya terutamanya.
Batang adalah luas dan mempunyai ketinggian yang mencukupi (sesuatu yang kita terlepas pada Kia); perbezaan dengan indah besar hanya 20 liter. Mudah, juga lipatan elektrik ke bawah tempat duduk belakang; berfungsi dengan cepat dan lancar dengan sekatan kepala ditarik balik cepat (elektrik).
Apa yang sebenarnya adalah lebih kurang (berbanding Scenics kami sebelum ini) adalah ruang di belakang; ini benar-benar menjadi mangsa kepada gaya yang bergaya di kereta. Sebagai seorang dewasa, anda benar-benar mempunyai apa-apa untuk melihat kembali apabila anda 1.80 atau lebih; sedikit ruangan untuk kaki dan jauh kerusi terlalu sedikit bagi kerusi yang tidak baik dilupakan. Sekarang kita tidak membeli kereta sebelum jadi kita boleh hidup dengannya tetapi saya fikir ia merupakan satu pilihan yang ganjil Renault.

operasi:
Sebagai (bekas) pemandu Renault, kami tahu kementerian sudah sebahagian besarnya (lagi menghairankan sedikit telah berubah sejak beberapa tahun); Butang stereng kini nasib baik dinyalakan dan fungsi komputer lembaga adalah melegakan berbanding dengan Kia.
Satu perkara baru adalah sistem R-Link dengan skrin sentuh; sistem banyak mengkritik termasuk minggu auto. Saya bukan yang buruk (dan saya mempunyai tesla untuk perbandingan); ia tidak cepat dan tidak selalu logik tetapi mengganggu atau sebagainya ia sudah pasti tidak. Walau bagaimanapun, pengemaskinian navigasi, dan lain-lain berbanding tesla jenaka; memukul dengan kayu USB dan muat turun yang tidak berkesudahan, tiada ia adalah "over-the-air"sistem tesla langkah yang lebih baik dan lebih santai.
isteri saya dengan baik untuk bercakap tentang adalah paparan headup yang juga merangkumi paparan pelayaran; mereka merasa tambahan yang sangat berguna.
Selepas kemas kini, kami berharap sistem navigasi yang lebih baik pada masa itu; pada perjalanan pertama isteri saya memandu untuk kilometer melalui padang rumput (mengikut navi itu) sebagai satu sistem yang agak baru-baru / baru jalan tidak mengiktiraf.
Tambahan pula, anda boleh menetapkan dunia pada perniagaan dan selepas beberapa pencarian dalam setiap cara untuk membuat baik pada skrin sentuh; Dalam erti kata lain, sistem ini agak ia.

memandu:
Kami berada di khuatir pertama mengenai roda besar tetapi itu adalah benar-benar ia; Roda besar dengan sangat nipis tayar (basikal) (195 / 55-20) dengan pipi tinggi yang masih menawarkan keselesaan mengejutkan. Terdapat satu pengecualian dan yang memandu melebihi ambang; anda memandu terlalu laju di sini sejak penggantungan belakang akan bertindak balas dengan cepat. Berbanding dengan Kia (yang mereka mengambil atau mereka tidak wujud) jangan jadi hanya melambatkan. pengendalian yang sangat baik dan kawalan, walaupun Renault ringan yang sedia ada, sangat langsung dan anda boleh meninggalkan tempat yang betul kereta. Kotak gear dan kerja halus klac dan memberi sebab untuk mengadu.
Kereta itu juga mempunyai pelbagai sistem tambahan (termasuk perlanggaran amaran / radar jarak) dan bertindak pada muka itu dengan penuh; Penolong lane, kita dimatikan (sebagai menjengkelkan sebagai tesla saya). Luar biasa sekali, Renault sama "amaran hantu" memberikan tempat yang sama seperti tesla; Rupa-rupanya kita berlanggar hampir tempat yang sama. Versi ini tidak boleh didapati penyesuaian kawalan pelayaran tetapi kita tidak mahu; Saya mendapati sistem dalam tesla tidak bagus (tetapi saya akan menjelaskan lagi dalam kajian semula kereta itu).

engine:
Saya mempunyai ini di bawah memandu tajuk boleh menggambarkan tetapi saya memanggilnya anyway secara berasingan. Dalam sendiri berjalan kereta di (lebih tinggi) kadar yang cukup baik dan memberikan prestasi yang munasabah; dengan 130 kuasa kuda. di 1.400 kg. berat kosong adalah kereta yang sama sekali tidak mempunyai jalur-jalur traktor. Penilaian akhir akan ikuti apa yang telah didorong lebih kilometer; Saya begitu digunakan untuk tesla yang saya benar-benar tidak boleh membuat perbandingan secara objektif. Isteri saya tersasar jauh kelembutan Kia; mereka mempunyai selepas 20 tahun memandu diesel jelas telah terbiasa dengan satu model petrol.
Kelemahan besar daripada kereta (enjin) sedang berjalan yang tidak teratur enjin apabila ia sejuk dan di bawah beban separa supaya sekitar 1700-1800 rpm (yang yang termasuk kira-kira 50-55 km / h dalam gear 4, yang kita mempercepatkan pada perjalanan komuter untuk memandu agak panjang). Ia seolah-olah bahawa kereta itu terus dolar, anda boleh melihat jarum tachometer sentiasa bergerak; Pendek kata, keadaan yang sangat tidak selesa. Kami fikir ia mungkin sesuatu yang baru tetapi termasuk maklumat mengenai forum renault menunjukkan bahawa ini adalah sesuatu gejala enjin ini; ia menunjuk kepada perisian, dan juga kepada fakta bahawa Renault (masih) tidak apa-apa. Ia menjadikan memandu pada masa ini dalam Renault tidak adalah satu perkara yang sangat menyenangkan; keselesaan Saya menghargai dua bintang pertama.
Kita memasuki kereta pertama lagi berjalan-tetapi jika tidak terdapat sebarang peningkatan (dan terus terang saya tidak mengharapkan), kereta kembali ke peniaga itu.
Selain itu, penggunaan untuk pertama 1,000 kilometer 01:12; mudah-mudahan kita boleh meningkatkan ini dan akan melepaskannya di 01:14?

Untuk pengenalan, ia telah menjadi sangat cerita tetapi diharapkan membacanya segera.
Dalam kemas kini yang akan datang saya akan memaklumkan kepada anda penyelesaian termasuk masalah enjin / perisian; jari melintasi!

Kita menjadi biasa

 • 6320 km
 • 14 Julai 2017 21:48

The SENIC kini tiga bulan dalam simpanan kami dan kita akan mendapat lebih banyak digunakan kepadanya; oleh kita yang saya maksudkan sebenarnya isteri saya kerana dia berjalan 99.9% daripada masa itu, saya keluar penemuan dalam kajian ini.
Untuk memulakan dengan titik negatif tidak menjadikan enjin yang baik di bawah syarat-syarat tertentu; Ia seolah-olah bahawa ia tidak begitu buruk dan juga sejenis Pembiasaan akan memainkan peranan; hakikatnya kita ada kami lebih kurang mengganggu dan ia berdiri tidak lagi. Adalah jelas bahawa terdapat adalah untuk mendapatkan penambahbaikan perisian; Juga sifat-sifat aliran sejuk tidak besar (a chuckling sedikit).
Sama ada dari renault sesuatu yang berlaku adalah sangat tidak menentu dan mungkin penalaan dalam penyelesaian jangka; Kami belum diserap di dalam kita. Hakikatnya bahawa terdapat enjin berjalan lebih baik di pasaran.
Kereta itu telah digunakan untuk lawatan minggu dengan empat orang dan banyak bagasi dan cemerlang indah ia keluar; banyak ruang di dalam batang dan tempat duduk yang mencukupi (nasib baik tidak adalah orang yang tertinggi) dan perjalanan yang sangat selesa.
Terdapat kadang-kadang yang dikeluarkan pada 20 rim inci (tersentak-sentak dan lain-lain) tetapi kami tidak menyedarinya. Kecuali dalam penampilan kerana saya fikir ia adalah gambaran yang indah dengan yang knoeperds roda. Dalam mana-mana rupa yang indah amatlah dihargai; Kebanyakan orang merasa kereta yang bagus.
Kerusi-kerusi yang (terutama tempat duduk pemandu) amat dihargai; kerusi (laras) adalah sebuah kereta Perancis sangat panjang dan oleh itu mereka adalah sangat baik. Hanya pelarasan backrest dengan beberapa langkah serius kurang; pelarasan stepless adalah benar-benar lebih baik.
Juga, isteri saya sangat gembira dengan paparan headup; Mereka menggunakan sistem ini dan ia sentiasa kelihatan sangat jelas.
Sistem R-Link mereka agak boleh mengendalikan hanya berlaku kadang-kadang perkara-perkara yang mungkin biasa cuaca Renault sebagai kehilangan stesen radio sehari kemudian kembali kepada normal. Kadang-kadang mengeluarkan bunyi bip amaran murtad menjadi hari yang kemudian gembira. Radio dab berfungsi dengan mengecewakan; bunyi buruk dan sering jatuh stesen. Saya mengalami yang sama dalam Tesla jadi ini bukanlah sesuatu yang datang hanya dengan Renault.
Navigation akhirnya baik fail sahaja awasan Flashy tidak kadang-kadang datang terlalu lewat (dan kemudian mempelawa anda tengah).
Dengan suara kawalan berjalan juga tidak begitu lancar lagi; meninggalkan nombor telefon sering membawa kepada jawapan lucu dan itu tidak benar-benar bermakna; Pendek kata, terdapat Renault masih ada kerja yang perlu dilakukan dalam bidang komunikasi.

Dalam tempoh selama perjalanan percutian juga lain-lain kecil mata kerengsaan luar, termasuk:
- tikar untuk tempat duduk belakang adalah longgar dan lencong dengan cepat.
- apabila plat lantai batang aras terendah akan bergerak ruang yang cukup di bawah tempat duduk belakang di mana perniagaan kecil di bawah kehilangan.
- apabila mobil lain terlalu dekat basah dan anda membukanya dengan menjalankan jet air berehat di leher anda.
Ini semua adalah perniagaan kecil tetapi yang berdiri pada kenderaan dasarnya praktikal. Mungkin kes bentuk alih fungsi.

Jika anda melihat bahawa penghitungan ini berfikir tidak banyak salah dengan indah tetapi itu bukan realiti; kereta sebenarnya sangat bagus dan hanya sangat selesa pada jarak yang jauh. Penggunaan bahan api sebanyak purata 1: 13,5 sangat berpatutan dan mengisi bahan bakar adalah sangat mudah dengan sistem bahan api mudah (topi tidak lebih longgar); Saya hanya tertanya-tanya berapa lama injap tangki terus berfungsi dengan sepenuhnya kerana dalam beberapa cara ia tidak kelihatan sangat kukuh.

Pendek kata; Kami tidak menyesal membeli yang indah tetapi ada beberapa perkara yang memerlukan penambahbaikan.
Buat masa ini memerlukan banyak membaca dan sehingga kemas kini seterusnya.

4.0
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 4.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? mungkin

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik