Nissan Qashqai 1.5 dCi Business Edition (2016) ulasan

7pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianMileage lalu
Qashqai 1.5 dCi Edisi Perniagaan
6, Manual
2016
2016
21000 km
Kedudukan pembaca purata: 6.7 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

Selepas empat bulan lagi, masa untuk kemas kini

 • 8500 km
 • 17 Jun 2016 14:18

Sejak Februari 2016 pemilik Nissan Qashqai 1.5 DCI Business Edition.
Kini beberapa 8,500 kilometer, masa untuk kesan pertama. Pilihan di QQ yang dibentuk oleh sebuah kereta sewa di Portugal pada pertengahan 2015. Ini sangat popular. tahap kemasukan yang tinggi, pandangan yang tinggi, dan kelihatan kukuh merayu kepada saya dengan segera. Anda benar-benar berasa sebagai lebih tinggi kepada pengguna jalan raya yang lain. kereta saya sebelum ini adalah sebuah ladang Renault Megane pada awal tahun 2011, dengan enjin yang sama. Apa saya dalam tempoh lima tahun yang sentiasa bugged telah mengambil motor mengikut giliran pendek dalam gear 2. Kereta itu adalah benar-benar mati. Saya ingin tahu untuk memulakan pengalaman di QQ. Nasib baik, Saya mula menyedari bahawa ini adalah benar-benar diselesaikan. Walau bagaimanapun tertentu bagaimana perkembangan diteruskan, manakala enjin asas adalah sama.
Di Belanda masih kelihatan di Renault Kadjar, tetapi ini adalah hanya sedikit kurang berminat dalam pajakan. Peralatan hutan berhampiran QQ BE, tetapi hanya lebih mahal. Saya juga mendapati QQ kelihatan sukar dan lebih seimbang, tetapi itu peribadi. Saya masih gembira dengan pilihan saya QQ.
Edisi Perniagaan dihiasi kaya dengan trim kulit, 360 kamera, Panaroma bumbung, amaran titik buta, dan lain-lain dan lain-lain Jika anda mempunyai konsesi roda 17in. Saya mendapatkan semburan hitam, kerana saya fikir adalah indah. rim lain adalah agak mahal dalam pajakan. Keputusan saya sangat gembira. Roda berwarna perak membuat kereta yang burgelijker idea saya.
Saya mahu mempunyai sebanyak 21% pengagregatan, jadi pilihan yang agak terhad juga. Hyundai Tuscon saya suka banyak, tetapi tidak 21% tambahan. Itu adalah suatu aku janji yang mahal.
Selain peralatan yang kaya, beberapa amaran. Apa yang kini agak mengecewakan; stereng adalah plastik keras sangat murah dan terdapat perlindungan hodoh dalam lubang adalah kunci kepada model yang lebih murah, edisi ini adalah kunci-kurang. Membuka pintu adalah butang tambahan pada pemegang pintu, manakala Megane lakukan ini dengan sensor. Juga melarikan diri dan dikunci menyertai Megane secara automatik dan tidak ini. Dengan beg penuh, anak, hujan, dan lain-lain adalah tetap berguna.
Tidak ada soket 12-volt di tempat duduk belakang dan di dalam batang. Kekurangan dalam situasi percutian penyejuk dan sebagainya. Tingkap tidak boleh membuka atau menutup apabila enjin dimatikan. Saya rasa ini adalah benar-benar keadaan yang pelik. Sekarang anda perlu bermula sekali lagi untuk menutup tingkap. Saya rasa ia kos apa-apa tambahan dan hanya menjengkelkan. Hanya tingkap pemandu pergi dengan satu push ke bawah atau ke atas.
Sistem multimedia tidak berlaku untuk kualiti, tetapi ia berfungsi. Tetapi kad tidak sehingga tarikh penghantaran, saya mendapati tidak baik. Peniaga itu tidak boleh membaikinya kerana mereka bergantung kepada Nissan. Namun secara berasingan, atau menentukan satu masa kemas kini percuma untuk keluaran baru?
The Megane 2 bluetooth anda boleh mewujudkan sambungan serentak. 1 telefon untuk muzik (swasta) dan satu panggilan telefon (perniagaan). Ini tidak ada di dalam Nissan.
Ini adalah nota; apa yang Kukehendaki dengan baik menjadi ciri-ciri memandu QQ. kereta yang sangat bagus untuk memulakan pengalaman di kilometer. Saya mempunyai lebih seronok dengannya daripada Megane. Memilih bawah julat rev adalah baik. Kereta itu adalah rim 17in perkara selesa dan tidak cerun terlalu tergila-gila pula. Ia bukan satu bend kuda. Tetapi yang masih terhad dan cakera keras sebenar Walau bagaimanapun, adalah tidak. Batang adalah sedikit lebih kecil daripada Megane, tetapi 90% daripada masa yang lebih daripada mencukupi. Dengan percutian mungkin sedikit lebih dekat bersama-sama.

dikemaskini 23/6
Apabila anda memfailkan aduan dengan peniaga itu kemudian kad menu baru. Ini hanya dipasang. Malangnya, A4 baru tidak dihidupkan. Yang dibuka untuk lebih daripada lapan bulan. demikian.

kembali

 • 21000 km
 • 7 Disember 2016 13:25

Selepas memandu lapan bulan ada, saya menyerahkan kereta.

Umumnya baik berpuas hati dengan kereta. enjin yang cekap dan berkuasa lazat juga.

Apa yang menarik adalah bahawa mengecas telefon melalui kesalahan 12 volt memberi pelbagai sistem. kipas itu berjalan keras?
Saya tidak membenarkan menonton. The beep apabila menterbalikkan tiba-tiba hilang.
Seolah-olah secara elektronik tidak cukup segar.

4.5
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 5.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? mungkin

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik