Mazda 2 SkyActiv G-90 GT-M (2016) ulasan

5pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
2 SkyActiv-G 90 GT-M
6, dispenser
2016
2016
27 km
2500 km
Kedudukan pembaca purata: 7.5 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

pengalaman pertama saya dengan Mazda 2 saya

 • 2500 km
 • 22 Disember 2016 13:56

Biar saya mulakan kajian dengan amaran untuk pencinta angka faedah pajakan automotif dan geintereseerden. Mereka boleh melangkau kajian saya. Atas sebab yang mudah bahawa saya seorang pemandu biasa yang mudah, yang tahu agak beberapa kereta tetapi tidak lebih daripada mana-mana pemandu yang berpengalaman lain, kerana saya. Jadi ia hanya memberi ulasan perasaan bagaimana saya mengalami kereta.

Mengapa Mazda 2. Pure kebetulan. Saya telah menghabiskan lapan tahun yang lalu bandar kecil di mesin Suzuki Alto atas sebab-sebab praktikal. Saya hanya 1:45 panjang (atau pendek, anda boleh memilih) dan kereta ini tidak tidak diubah untuk saya. (Kerusi itu dibangkitkan beberapa sentimeter).

Alto saya adalah untuk beralih kepada, dan sukar kerana saya dapat mencari seseorang untuk menjemput saya di sini di dalam garaj, saya memutuskan untuk menunggu walaupun saya tahu ini akan mengambil masa 2 hingga 3 jam. Tetapi dengan kopi yang besar dan sandwic segar I tidak perlu lagi adalah ini tunggu apa penalti. Namun anda pergi apakah sengit dan anda pergi pusingan dinding sehingga di bilik pameran. Saya benar-benar tidak mempunyai rancangan untuk perdagangan yang masih terpaksa menunggu setahun, tetapi tiba-tiba saya melihat (kereta saya ialah Suzuki dan pengedar Mazda) sebagai pendirian Mazda 2. Apa kecantikan di luar. Masih kita lihat di dalam. (Adakah model GT-M). Saya tidak boleh percaya bahawa sebuah kereta dalam segmen B dan dalam boleh kelihatan seperti satu segmen kereta mewah C. bahan-bahan yang indah dan segala-galanya begitu baik selesai (Art) upholsteri kulit dengan jahitan merah dan bahagian-bahagian wajah karbon. Namun di sini tahun depan tetapi melihat walaupun untuk ketinggian saya adalah kereta terlalu kuat.

Tetapi ia adalah kereta yang bagus ini tidak melepaskan saya, dan kemudian masih "lelaki itu" sekali lagi muncul dengan perasaan ikwilhem, ikwilhem, ikwilhem. Jadi anyway pernah membuat temujanji untuk memandu uji rakan baik saya. Yang bekerja dan sebenarnya dalam mesin layan diri. Saya fikir saya boleh tidak sendiri tidak menaiki kereta adat, tetapi dengan beberapa bantal beliau berjaya. Apa yang menyebabkan ini "bin" mengatakan yang besar. Saya mempunyai seorang isteri saya dengan saya (dan percaya atau tidak, ia adalah 1,36) dan mahu memajukan benar-benar tahu apa-apa, tetapi saya tidak lama lagi menyedari bahawa saya melakukannya dengan sedikit nasib boleh mendapatkan lebih. Jadi selepas ujian memandu, tetapi apabila ke meja. Saya benar-benar seseorang jika saya mahu lakukan dan, dengan itu, seperti seluruh babi. Jadi tawaran yang dibuat untuk mesin GT-M dengan loceng perlu dan wisel dan warna yang indah jiwa merah. Jumlah di bawah garis tetapi datang secara mengerikan berhampiran dengan 26,000 euro. Yang menjaga hanya sedikit daripada bajet, tetapi garaj nampaknya mahu saya sebagai pelanggan (dan saya juga ingin untuk tinggal pelanggan, kereta yang benar-benar super) jadi saya mendapat harga yang benar-benar hebat kembali ke alto saya dan tandatangan dimasukkan cepat sebelum penjual bayangkan. Malangnya apabila ia datang kekecewaan, lima hingga enam bulan penghantaran. Oops. Tetapi setiap kelemahan mempunyai kelebihan dan saya boleh menyelamatkan lima bulan lagi supaya kesakitan kewangan penghantaran akan menjadi kurang menyakitkan.

Selepas empat bulan (penjual mempunyai lebih helah penggantian berjaya memendekkan masa penghantaran 6 minggu) kereta itu di sana. Malangnya, ia akan mengambil masa dua minggu lagi kerana kereta pertama yang akan diselaraskan oleh sebuah syarikat khas untuk kedua-dua saya dan isteri saya. Tetapi pada 13 Oktober merupakan hari. Saya boleh memilih untuk mengambil kereta di 09:00 atau 15:00. Juga pilihan yang mudah anyway ??? Episod ini adalah (seperti yang saya telah biasa dengan Kreijne) sangat ramah dan menyeluruh. Jam 10.00 Saya kemudian boleh menghalau sendiri. Apa perasaan yang indah. Kami mempunyai hari ini untuk menguruskan beberapa perkara di pelbagai alamat supaya hari yang sempurna untuk agak berasa dimensi yang lebih luas dan lebih lama. Saya tidak lama lagi digunakan untuk ia, isteri saya telah diperlukan lebih banyak masa. Saya mempunyai pilihan yang dipilih untuk kamera pandangan belakang dan ia berfungsi dengan sempurna. Membiasakan diri untuk bergantung kepada tetapi saya tidak menyesal bahawa.

tanggapan umum saya adalah selepas beberapa minggu saya sebenarnya membeli sebuah kereta yang hebat. Dia pedas benar-benar baik dan di dalam kebanyakannya sangat tenang. Sekarang saya datang dari Alto dan kemudian mana-mana kenderaan lain daripada segmen yang lebih tinggi semula jadi "pedas" jadi saya tahu ada orang yang berfikir secara berbeza, dalam erti kata lain ia pasti tidak akan rapste kereta dalam segmen B itu. Tetapi saya telah dalam masa seminggu tiket pertama saya untuk pelanggaran kelajuan di mana saya telah pun berlaku lebih dari 20 tahun. Anda begitu cepat tanpa disedari pada kelajuan yang terlalu tinggi, tetapi perasaan bahawa anda benar-benar tidak mempunyai. Saya suka arah yang Alto 120 kilometer sejam pergi anda mendapat Jibril naik perasaan di Mazda saya mendapatkan perasaan itu di 155 tidak (lebih saya tidak berani walaupun perlu pergi). Begitu hebat. keselesaan yang adalah benar-benar super. Kerusi-kerusi duduk dan kami sesi pendek indah (orang Apa yang lain, dan difahami, kerana melihat pihak yang rugi). kusyen menjadikan duduk di kerusi ini hebat. stereng adalah dengan ketinggian dan kedalaman boleh ditetapkan untuk menjadi kedudukan yang baik untuk kita. Satunya perkara adalah bahawa tempat duduk penumpang tidak boleh laras tinggi. Kami juga mempunyai kerusi ini kerana kita biarkan kedua-duanya berada peningkatan jadi sangat kecil sehingga isteri saya semasa memandu yang lama melihat sesuatu yang lebih daripada sekadar puncak pokok. Kelemahan penyesuaian ini adalah bahawa orang lain tidak benar-benar selesa duduk di atas kerusi dan bahaya hernia leher selepas dua jam di sana. Tetapi itu tidak berlaku sangat kerap dan saya juga membeli kereta untuk diri saya dan isteri saya dan bukan untuk yang lain bersama pemandu. Yang menyesuaikan diri dengan baik untuk pergi atau duduk. Bercakap mengenai duduk kembali. Ruang ini agak munasabah, tetapi kerusi itu sangat dalam. Bagaimanapun, kita tidak pernah duduk di belakang, jadi tidak boleh duduk bersama mereka.

Kemudian batang, jadi itu hanya "benda" dia sangat dalam dan mempunyai ambang lif tinggi. Itu untuk orang kecil tidak benar-benar mudah. Di samping itu, saya rugpatient dan tidak boleh mengangkat tinggi. Jadi itulah yang rugi, tetapi nasib baik kami menghantar barangan runcit kami rumah (Delicious mendengar mereka supermarket berkelah penghantaran ke rumah di Amersfoort) dan kita tidak menggunakan banyak batang, dan apabila saya perlukan dia, sentiasa ada seseorang yang mahu membantu di sini . Pendek kata, agak titik tolak tetapi tiada bencana sebenar.

Alat. Baik apa yang perlu saya katakan mengenainya. Benar-benar hebat. Sistem MZD Mazda adalah benar-benar hebat (walaupun sekali lagi apa-apa perkara dalam mana-mana kereta lain dalam segmen B yang anda boleh mencari apa-apa panel kawalan yang bagus antara tempat duduk) adalah mudah, dan semua kerja-kerja dengan mudah dan mempunyai sistem dengan cepat. Apa yang saya perasan bahawa navigasi kadang-kadang memilih yang sangat (pada pendapat saya) laluan tidak logik. Kenapa dia menghantar saya ke lebuh raya, kemudian 10km untuk pergi melalui beberapa buah kampung dan sekali lagi menghantar lebuh raya yang sama. Sangat pelik, begitu juga navigation Clarion saya di Alto saya dengan lebih baik.

Saya rasa "garis putih sistem amaran" sangat mudah. Walaupun pelarasan kita masih agak rendah di dalam kereta dan saya akan itu kadang-kadang menunggang terlalu banyak ke kiri. Ia kini sama-sama dihukum bip menjengkelkan atau mengancam hum rendah (bergantung kepada apa yang telah ditetapkan). Bekerja dengan hebat. Tempat yang buta memberi amaran kepada saya sudah pernah menyelamatkan dari akhir mendebarkan hingga titik tangkapan. Ini juga berfungsi dengan baik. Lampu automatik. Saya sentiasa berdiri dengan rasuk yang tinggi automatik. Saya amat pada pilihan rasuk tinggi automatik beberapa perasaan bercampur-campur, tetapi ia berfungsi dengan sempurna. Dia beralih ke minggu gelap kemas dan menghidupkan masa dengan arah depan lagi. Sekurang-kurangnya saya tidak mengalami berkelip lalu lintas dari arah depan. Sensor hujan, saya rasa kurang, dia melakukan apa yang dia telah lakukan (wipers put hujan jika hujan) tetapi kadang-kadang terlalu cepat (dengan beberapa titik) dan kadang-kadang meninggalkan banyak untuk, kerana saya mempunyai hampir apa-apa, melihat (dengan cara sudah tentu). Saya faham bahawa ini adalah kerana kawasan sensor yang agak kecil. Saya juga memilih untuk pek pemandu (di mana beberapa alat yang dinyatakan di atas sebahagian daripadanya), dan dengan itu sistem key-kurang pada kereta ini. Saya benar-benar sangat gembira. Hanya pemancar untuk huissleutelbos anda dan apabila anda mendapatkan kereta anda dalam tempoh 70 cm (saya fikir), anda boleh membuka pintu. Tiada lagi meraba-raba dengan kunci dalam pencucuhan untuk memulakan enjin, hanya tekan butang enjin start. Jika anda meninggalkan kereta, anda mendengar bunyi bip, dan beberapa langkah selanjutnya bunyi bip-2. Pada masa itu juga kemas lipat cermin (Ya, saya berkata, jika saya pergi untuk itu, seperti seluruh babi, jadi ini adalah satu pilihan tambahan). Sangat sejuk untuk melihat juga.

Saya memandu sekarang dua bulan dengan Mazda dan 2,500 km pada jam. (Kami memandu kira-kira 12,000 km setahun), dan kemudian saya perlu mengatakan bahawa saya membuat pilihan yang sangat baik. Apa yang saya malangnya mengecewakan, penggunaan. Semua orang memuji penggunaan yang rendah, dan mendengar nombor dari 1 hingga 20 dan lebih baik, tetapi saya tidak melebihi 1 hingga 14 1 dalam 15. Will sesuai dusta rechtervoet saya dan hakikat bahawa saya 75% berulang-alik " melakukan "5 km. Jadi banyak perjalanan yang singkat. Tetapi Alto kecil saya tidak melakukan lebih baik, jadi saya sudah biasa dengan penggunaan yang agak tinggi ini dan mempunyai nasib baik tidak daripada mempunyai untuk menyesuaikan bajet bahan api bulanan saya.

Saya juga akan menyebut kira-kira manakala pengalaman jangka panjang saya.

Kemas kini 4 bulan berturut-turut.

Sementara itu, kereta empat bulan dalam simpanan dan kaunter saya mencecah lebih 3,200 km. Saya memandu begitu banyak kilometer, terutamanya pada hari-hari musim sejuk. ia adalah terhad kepada apa yang sebenarnya berulang-alik dan hujung minggu dengan gadis saya sekali lagi di suatu tempat. Saya tidak begitu banyak kerana kereta itu akan mengecewakan. Sebaliknya. Saya lebih bahagia setiap hari teman merah saya. Saya boleh oleh badan pasti payau saya sangat teruk kepada sejuk dan jadi saya benar-benar gembira dengan kerusi panas. Sebenarnya, saya belum temui tiada masalah besar. ada benar-benar apa-apa yang negatif kepada laporan. Zekers walaupun, kerana ideal tidak wujud (seperti wanita yang ideal). Saya akan mengambil mata tolak.

Apa yang saya terlepas

1. Terlalu buruk tidak ada kawalan pemanasan.
2. Saya ingin mempunyai kawalan pelayaran penyesuaian
3. Adalah malang bahawa tempat duduk penumpang tidak boleh dilaraskan tinggi. Kerana gadis saya seperti saya adalah sangat kecil, kita perlu meningkatkan kerusi 9 cm. Untuk yang baik tetapi tidak menyenangkan apabila pernah orang lain mahu duduk di kerusi ini. Tetapi saya membeli kereta itu, sudah tentu, untuk diri saya dan gadis saya dan tidak rakan-rakan yang sekali lagi meerijd. Mempertaruhkan hanya hernia leher atau pergi duduk dalam saiz belakang.
4. Apple CarPlay (Jadi panas yang anyway) tetapi saya memahami bahawa ia adalah dalam kemas kini seterusnya.

Apa yang saya dapati membimbangkan.

1. Tiada amaran jika bahan antibeku adalah rendah, walaupun terdapat lampu, dan ia juga muncul dalam manual ini. Ia sudah tentu hanya apabila anda memerlukannya (air garam adalah baik pada cermin anda).

2. windows terutamanya pihak kerajaan adalah sangat cepat beku kepada getah. Saya kini sering benar-benar remeh-temeh untuk mendapatkannya longgar. Penting bagi saya kerana saya perlu memandu ke tempat letak kereta kami dengan lulus. Kini sering menjaga kereta itu berhenti, keluar pas kereta untuk laser, halangan naik dan berasrama penuh tidak lama lagi. Dan itu adalah semata-mata lebih sukar.

Saya telah meminta harga untuk memasang pemanas, kereta yang panas apabila saya pada dan defrosting tingkap dan tingkap tidak lagi dibekukan. Saya mendengar bahawa harga antara tahun 2000 dan 2500 berdusta. Jadi di sini akan menjadi nadenkertje a.

Saya sekali lagi akan menyiarkan kemas kini kira-kira dua bulan

5.0
 • keselesaan 5.0
 • prestasi 5.0
 • kebolehpercayaan 5.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik