Ford Ka 1.2 Titanium (2009) ulasan

pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Ka 1.2 Titanium
5, Manual
2009
2009
6 km
74000 km
Kedudukan pembaca purata: 8.1 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

pengalaman Row Ford Ka Titanium 2009

 • 62000 km
 • 21 Oktober 2012 19:48

Pada bulan Januari 2009 mata saya jatuh pada Ford Ka baru. kereta pertama saya adalah juga sebuah kereta Ford Ka supaya sentiasa kekal sesuatu yang istimewa. Saya memandu pada masa itu dengan keseronokan dalam Peugeot 107.
Sekali pada pengedar Ford yang saya sebenarnya dijual secara langsung oleh Ford Ka. Kereta itu kelihatan lebih baik daripada yang saya harapkan. Mungkin kami membuat perjalanan ujian dan kemudian saya telah ketagih. Apa perbezaan dari yang lama Ka-tje. Dalam ruang dan dewasa tertentu. Ka lama memandu hebat tetapi kereta ini masih kelihatan banyak yang lebih matang. Mereka reaksi saya dapat sentiasa. Ia biasanya apa yang saya buat, sangat teruja dengan kereta ini. Terutamanya pada mulanya apabila saya mempunyai kereta kerana ia adalah baik untuk melihat bahawa saya contohnya. Kadang-kadang kereta saya tidak dapat masuk kerana orang bersemangat di dalam kereta yang mereka mengintip.
sesuatu yang baru yang kini di luar sedikit kerana anda mula mereka juga semakin menghadapi tetapi saya memandu kini hampir empat tahun dengan banyak keseronokan dalam versi Ka Titanium saya.
Secara kebetulan biasanya memandu purata 2 tahun di dalam kereta supaya mendapat untuk saya Saya tidak begitu lama dilakukan dengan kereta.

Sementara itu, empat tahun kemudian, saya fikir Ka baru masih kereta yang paling indah dalam segmen A. Saya kadang-kadang pergi ke kereta lain tetapi kemudian terutamanya yang berkaitan dengan kos bagi Ka tidak begitu berkesan kerana kebanyakan kereta lain dalam segmen A. A tiada label, tiada cukai jalan percuma, jadi. Pada masa pembelian saya empat tahun lalu tidak seperti yang dibincangkan seperti hari ini.
Walau bagaimanapun, saya perlu Ka saya pasti tidak mahu ketinggalan.

Dalam tempoh hampir empat tahun, saya telah lebih daripada 60.000km menunggang. Setiap hari saya menunggang dengannya (berulang-alik). Tetapi Ka juga telah mempunyai perjalanan ke Paris sebagai contoh. tidak mengadu tentang keselesaan.
Di belakang roda anda perlu untuk merasa terperangkap dalam kereta yang lebih besar. Ia kelihatan luas. papan pemuka indah. Dengan versi Titanium mutiara indah Lakuer putih penamat saya.
Saya juga bernasib baik kerana terdapat satu subwoofer dalam versi pertama Titanium (Pek Muzik). Ini benar-benar memberikan bunyi yang indah di dalam kereta !!
Ruang di sebelah penumpang adalah besar. Terutamanya melalui petak sarung tangan yang sedikit "ditarik balik".
memandu belakang tidak selalunya orang mengambil bahagian. ibu bapa saya mengucapkan selamat untuk duduk tetapi ruang tidak memegang semula jadi. Terutamanya di kepala itu kerana ruangan untuk kaki masih segala-galanya dengan saya. Terutama penumpang boleh duduk jauh ke hadapan kerana ruang dalam papan pemuka supaya anda sentiasa boleh duduk di sana juga.
ruang bagasi juga luas.
Comfort tidak boleh membuat aduan supaya !!

oleh itu penggunaan menyerang saya agak mengecewakan kerana kereta-kereta lain dalam segmen A, tetapi melalui komputer di atas kapal boleh sangat tepat anda menyimpan lubang penggunaan. Sangat mudah. Saya biasanya duduk di atas 6,4l / 100km.
Jadi, anda pasti mendapat 500km itu.
Kelakuan saya tidak boleh benar-benar mengadu tentang. Seperti yang saya katakan sebelum anda dalam ruang untuk merasa terperangkap dalam kereta yang lebih besar tetapi anda juga mempunyai pengendalian. Sebuah dunia perbezaan dari kereta saya sebelum ini (Peugeot 107). Ka akan berasa lebih matang pada, lebih banyak ruang, tetapi juga menjalankan kelas sebenar yang lebih baik. Kursus ini adalah di dalam semua kelihatan lebih baik.
Dengan mudah anda duduk di 100km / h. Di lebuh raya pasti tidak mengadu.

Selepas memandu lebih 60.000km mempunyai jadi saya tidak pernah mengalami sesuatu yang pelik mengenai Ka ini (sentuh kayu).
kereta yang indah !!

Selepas empat tahun, saya kadang-kadang kadang-kadang berfikir tentang kereta lain? Tetapi jikalau Aku pergi sekali lagi wajah saya pasti akan membuat kesimpulan itu, saya mendapati bahawa tidak ada kereta yang lebih baik Satu segmen yang mempunyai watak Ford ini.

Sekarang saya bekerja pada roda baru, saya ingin mempunyai rim hitam

kereta menjual

 • 74000 km
 • 14 Oktober 2013 00:53

Kereta saya memandu ia telah menjual banyak keseronokan selepas lebih daripada empat tahun. Saya mempunyai satu lagi Ford Ka dibeli balik tetapi kali ini versi logam. Hanya satu langkah lagi Titanium itu.
Mengkaji semula saya akan menghantar tidak lama lagi.

4.0
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 4.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik