Peugeot 3008 HYbrid4 2.0 HDi Blue Lease (2013) ulasan

8pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
3008 HYbrid4 2.0 HDi Blue Lease
6, Semi-Automatik
2013
2013
10 km
17680 km
Kedudukan pembaca purata: 8.0 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

akhirnya dihantar

 • 12 km
 • 28 Feb 2013 22:03

Selepas perubahan majikan, saya terpaksa menyerahkan saya Touran 1.6TDi BlueMotion pada 2011 selepas 120,000 kilometer percuma Masalah selesa. Dengan bos baru saya, saya terpaksa melakukan awal dengan CC Passat untuk menyelesaikan percubaan. CC itu agak mengecewakan apabila anda menginap di (utama) daripada yang Touran digunakan untuk dan saya gembira bahawa saya sendiri awal November boleh memilih kereta.

Kerana saya tidak perlu membuat begitu banyak kilometer pada pekerjaan baru saya dan hanya perlu mengambil beg pakaian dan beg komputer riba adalah satu ruang yang besar tidak lagi memerlukan Touran. Walau bagaimanapun, saya ada dilampirkan kepada tinggi supaya adalah untuk memastikan pilihan yang agak teratur.

Prius wagon mempunyai tambahan rendah bagus dan saya teruja tentang kereta elektrik tetapi dia akhirnya gugur, sebahagiannya kerana menyenangkan kembali. Kerusi-kerusi tidak boleh dikeluarkan, dan sebagainya tidak ada kemungkinan untuk slaid dua luar sedikit ke dalam. Oleh itu duduk dua kanak-kanak tergantung di pintu dan ia banyak kurang selesa di sofa. Selain itu, ia tidak mungkin untuk menyampaikan kereta tanpa 6th yang tidak perlu dan ke-7 "kerusi" dengan itu memusnahkan banyak bagasi.

Kemudian isteri saya turun untuk Sportage dan selepas ujian memandu, saya harus mengakui bahawa ini adalah sebuah kereta yang sangat bagus, walaupun beberapa penampilan mewah. Sebelum saya menawarkan untuk syarikat pemajakan menjadikan memandu saya membaca artikel, bagaimanapun, 3008 Hybrid4. 3008 kereta adalah pada pilihan sebelum luar kerana konsol tengah sungguh luas tetapi itu tidak apa-apa masalah kerana saya tidak membuat perjalanan lebih memerlukan 600-800km. penampilan adalah versi hibrid juga dipulihkan dengan melaraskan jeriji ke dalam jeriji dan pemacu diesel Hybrid4 menimbulkan minat saya.

Percubaan percubaan pertama gagal kerana peniaga itu terlupa untuk tempahan kereta tetapi kali kedua ia nasib baik berjalan lancar. kereta ini bukan super luas tetapi memandu Hybrid4 yang berehat dengan automatik ditambah dayung dan kerusi itu adalah baik. Saya mempunyai untuk meninggalkan dan membeli yang 3008 Hybrid4 Blue Lease Vapor kelabu dengan paparan kepala-up sebagai pilihan.

Selepas beberapa bersusah-payah dengan yang ditetapkan i-pad saya dapat akhirnya masih dan dua kali melambatkan tarikh penghantaran tanpa memaklumkan saya Aku mungkin berakhir 26 Feb menerima kunci.

Warna pilihan kereta itu adalah baik, tetapi ia menyerang saya bahawa radio adalah berbeza / lebih kecil daripada radio di dalam kereta demo. Ia muncul untuk menjadi model yang lebih baru dan kelebihan adalah bahawa saya kini mempunyai kotak simpanan untuk dimasukkan ke dalam telefon saya.

Terdapat beberapa masalah di sekitar pesanan dan penghantaran kereta tetapi dalam perbualan dengan pengurus cawangan baru dijanjikan penambahbaikan. Apa yang penting ialah bahawa kereta itu akan dilakukan dengan baik dan saya benar-benar gembira.

The kilometer pertama

 • 320 km
 • 28 Feb 2013 22:46

Beberapa ratus kilometer pertama sudah berakhir dan saya mula untuk mendapatkan digunakan untuk kawalan. Khususnya, butang pada kayu di belakang roda sedang membiasakan diri tetapi saya fikir saya merasa butang yang lebih baik pada stereng. Selepas hampir setengah tahun dalam CC Passat adalah pelepasan untuk jadikan sebahagian ruang di sekeliling kepala saya dan duduk sedikit lebih tinggi di atas tanah. Ia juga merasakan yang baik untuk memandu kuasa dari garaj ke lebuh raya dan kemudian dari lebuh raya untuk bekerja sebaliknya

Fail Driving adalah lebih mudah seperti transmisi manual tetapi kekangan yang timbul ialah bahawa kelajuan minimum motor elektrik adalah sebenarnya agak terlalu tinggi. Dia tidak boleh memperlahankan sebagai 12 km / h supaya anda kemajuan yang yg melarang dalam lalu lintas. Mutu kerja dan kebijaksanaan turunkan saya beberapa perbezaan berbanding dengan kereta Skoda dan Volkswagen saya telah didorong pada tahun-tahun kebelakangan ini. Ia masih semua Peugeot kurang difikirkan dan baik selesai sebagai kawan Jerman kami. Cermin yang besar. Mereka adalah bilik mandi cermin Saiz dan benar-benar menyesuaikan titik buta percuma.

Dari segi tingkah laku menyerang saya bahawa kereta itu memerlukan masa untuk bertindak balas terhadap pemecut jika anda mempunyai beberapa momentum. Dengan memandu saya tidak menjadi masalah tetapi saya fikir pelumba sukan yang dipanggil sendiri akan merengsakan sini. Jadi pertama membuat ujian memandu yang luas dan tidak hanya disebabkan oleh penambahan. Mungkin mod sukan itu keputusan bagi golongan yang mempunyai paras testosteron tinggi tetapi saya suka ZEV kereta sementara.

Saya akan terus memantau penggunaan penggunaan tetapi yang pertama 5,000 kilometer anda boleh mempunyai apa-apa yang waras mengenainya.

Kita mula membiasakan diri antara satu sama lain

 • 2570 km
 • 7 Mac 2013 21:19

Sesetengah kereta luar kawasan kerana kerja kepada saya sebagai satu bentuk sebahagian daripada tubuh saya. Semua yang bertindak balas naluri seperti yang saya harapkan dan ia adalah mudah untuk menentukan had. Dalam 3008 tidak berlaku. Saya mula selepas kira-kira 2500 kilometer akhirnya menjadi biasa sedikit dengan kereta tetapi saya berani contoh, tidak terlalu keras liku untuk menyelam dalam. Mesin ini berfungsi dengan baik. Dia memilih gear yang betul imperceptibly dan dia betul-betul di mana saya ingin mempunyai di pintu keluar selekoh atau bulatan.

Pemacu diesel hibrid suka lebih cemerlang. Pada mulanya saya mendapati untuk mendapatkan ia agak membimbangkan bahawa enjin diesel semasa bahagian yang sangat kerap dan akan melalui kawasan bandar (kadang-kadang hanya untuk beberapa saat) tetapi saya mula cukup banyak di bawah kawalan. Enjin diesel pada mulanya agak bising tetapi apa yang lebih senyap. Ia masih menyeronokkan untuk memandu di elektrik sahaja dan ia adalah satu cabaran untuk menangguhkan selama mungkin untuk membantu dengan diesel.

Sementara itu, kira-kira 700 kilometer perjalanan di autobahn di sebalik dua kali secara ringkas pada kelajuan tertinggi. Dia seolah-olah mengehadkan kerana kereta itu memberikan saya sama sekali tidak ada perasaan bahawa beliau pada 195 km / h pada bidaan. Walaupun pada kelajuan tinggi, kereta terasa baik tanpa getaran, bunyi bising, atau perasaan bahawa anda kehilangan kawalan. Apabila keluar ke lorong yang lebih cepat adalah pecutan "kereta" kedudukan kadang-kadang terlalu lambat untuk sampai ke sana antara jadi saya hari ini untuk kedudukan pertama "sukan" cuba. Apa perbezaan yang mengatakan, apabila anda menekan gas dia segera kembali dan mempercepatkan seperti benda yang anda dalam masa yang singkat 110-150 hits.

Dengan penggunaan Saya hendak menduduki saya sehingga selepas kira-kira 5,000 kilometer sebagai kereta jangka sedikit pada. Sama ada ia menyerang saya bahawa komputer perjalanan menunjukkan penggunaan yang lebih tinggi sebagai realiti, di dalam kereta saya sebelum ini adalah sebaliknya. Saya menjangkakan bahawa penggunaan praktikal akhirnya antara 4.5 dan 5 l / 100km akan datang tetapi saya masih duduk dengan beberapa 5.66.

Inge Sebab

 • 6450 km
 • 27 Mac 2013 21:57

Selepas lebih daripada 6,000 kilometer, 3008 telah dibina sebab yang baik. kereta akan melakukan dengan baik di pergunungan, di jalan raya dan di bandar. Dalam salji di jalan-jalan gunung, 4WD dengan tayar musim sejuk berguna dan berasa benar-benar selesa yang 2WD.

Penggunaan adalah di kilometer pertama, terutama dalam banyak lebuh raya, mendadak lebih tinggi daripada penggunaan ujian yang dipanggil. Dalam ujian tersebut juga tidak jam turun lebuh raya pada 130 km / h begitu mengejutkan ialah, terutamanya dengan tinggi seperti kereta yang berat. Ia masih satu perkara yang pelik yang saya selama tiga kereta 25% cukai tambahan terakhir saya dibayar manakala penggunaan praktikal adalah lebih rendah sebanyak 14% kereta ini.

Berbanding dengan jenis sendiri sebagai Quasqai, CX5, X1, Sportage dan Tiguan masih penggunaan, dan memandu hibrid masih menyediakan beberapa tambahan. Sekarang kereta dipandu ke saya saya akan melakukan lebih terlibat dalam memandu ekonomi. Digabungkan dengan suhu dan musim panas tayar lebih tinggi sedikit Saya menjangkakan penggunaan yang masih ada turun.

kereta itu mematuhi jika tidak baik dan saya mahu untuk menubuhkan beberapa plusses dan kemudaratan hilang:
+ kedudukan tempat duduk yang menyenangkan
+ kerusi besar yang bagus
+ bunyi yang baik
+ sistem pemacu hibrid menyediakan tambahan keseronokan memandu

- Peta Navigation telah 2.5 tahun
- terlalu konsol tengah yang luas menghadkan ruangan untuk kaki
- Bukan kawan semua orang

Titik terakhir Maksud saya ia mengambil masa yang lama untuk membiasakan diri dengan kereta. Sementara itu, saya boleh membuangnya di luar sana dan membuang dan saya percaya dia menjadi bos dalam keadaan kecemasan.

kereta yang bagus

 • 17680 km
 • 29 Mei 2013 20:45

Selepas tiga bulan di sana namun telah hampir 18,000 kilometer pada odometer. Saya fikir saya akan memandu banyak yang kurang tetapi itu adalah (bersyukur) tidak begitu buruk. Kira-kira satu pertiga daripada jarak perbatuan yang dibuat di Jerman dan setengah di lebuh raya Belanda. Dengan memandu biasanya menggunakan kekal sekitar 5.3 L / 100 km. Dengan gaya pemanduan biasa Maksud saya secara senyap-senyap menarik keluar dan roll ke dalam gear (apa yang kini perjalanan baru yang dipanggil) Saya suka apabila mungkin kelajuan maksimum, dan di Jerman kelajuan yang disarankan.

Jika saya terus meter ekonomi di kawasan hijau, juga meningkatkan kelajuan maksimum kira-kira 110 km / h tetapi penggunaan akan jadi jauh di bawah 5 l / 100km keluar. Saya suka tidak lebih lama daripada beberapa ratus kilometer penuh tetapi jika anda mahu anda boleh memandu agak berkesan, walaupun badan kekok.

kereta lagi seperti masih baik. Tiada mainan kerincingan atau creaks dan saya amat gembira dengan sistem hibrid. Diesel secara automatik menutup pintu jika dia tidak diperlukan tanpa Melepaskan dan klac kaki seperti dalam sistem stop permulaan terakhir saya. Terutama di bandar lampu dan dalam kesesakan lalu lintas mengganggu saya kadang-kadang semua kereta-kereta lama yang berhenti berasap dengan motor yg mempesonakan.

Untuk perjalanan yang jauh, ia menyerang saya bahawa kerusi menjadi lebih besar tetapi memberi sokongan kurang sebagai Skoda dan VW kerusi yang saya telah biasa. Mempunyai alasan yang baik untuk menyimpan dua jam, lima belas minit berehat sedikit lebih ketat.

3.5
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 3.0
 • kos 3.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? mungkin

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik