Renault Clio dCi Expression 90 Energy (2013) ulasan

7pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianMileage lalu
Clio dCi 90 Expression Tenaga
5, Manual
2013
2013
134000 km
Kedudukan pembaca purata: 5.8 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

kesan pertama

 • 4000 km
 • November 30, 2013 17:26

Selepas penjelasan yang menyeluruh dan cemerlang penjual meningkat di Renault Nieuwendijk DCI Clio baru saya.

Saya mengarahkan beliau untuk Eco2 Expression:
- pack Pengenalan
- 16 'rim inci Passion Noir
- Kulit dalaman Alba
- Flamme warna rouge
- towbar cerai

Sementara itu saya duduk di sana 4000 km pertama, dan berikut menonjol:

Penggunaan disetkan kepada 1 dalam 20 dalam banyak perjalanan lebuh raya dan kelajuan purata 75 km / h. Saya rasa ini adalah penggunaan yang baik dan saya tertanya-tanya jika ia akan jatuh selepas tempoh pecah masuk yang lengkap. Secara kebetulan jauh era eko saya memandu dengan baik dengan saya Polo 1.4 TDI penggunaan ini, supaya ada kini berubah begitu banyak dalam masa 10 tahun ... ..

Enjin adalah terutamanya terkenal kerana fleksibiliti dan menarik 1,500 rpm bersungguh-sungguh. Saya fikir ia adalah satu perbezaan yang besar dari Polo Bleu Motion yang juga telah dipandu uji

Beliau cukup tenang pada penggunaan lebuh raya untuk 130/140 km / h. Ulasan lain berkata suling dan bunyi angin sekitar cermin / gaya A tidak mempunyai ini. Kereta demo saya sedang memandu di sepanjang ujian jalan raya masih. Saya faham bahawa sekarang ialah kemas kini daripada getah tetingkap (?). Di atas 140km / h malangnya apa dreunerig, terutama bergolek bunyi, seperti asfalt Belgium. Terdapat mereka dibenarkan untuk menggunakan lebih kusyen sedikit. Terlalu buruk kerana enjin dan casis masih pasti rasa.

Cengkaman dan sistem kawalan yang sangat baik; stereng rasa dan penggantungan hukuman yang langsung anda -despite bahawa tiada penggantungan sukan ialah- semua orang apabila anda menarik lengkung. casis memberikan anda sentiasa berasa seperti anda boleh menjadi lebih keras.

Saya juga amat gembira tentang angkasa ketinggian cukup dalaman dan ruang lebar. Terutama di depan saya fikir ia ketara lebih besar daripada kereta lain dalam kelasnya.

Audio, Navi dan bebas tangan lakukan besar. Tetapi saya perlu bermain muzik melalui iPhone yang dia kadang-kadang mengganggu secara ringkas, kerana jika sambungan itu hilang. Jika tidak halus.

C dan gaya A kedua-duanya adalah agak besar dan mengambil di persimpangan (A-pillar) dan tempat letak kenderaan (gaya-C) pemandangan yang cantik. Terutamanya dalam A-tiang hanya hilang satu atau dua pelumba ... .Really sama-sama berhati-hati dan membiasakan diri.

Kerusi-kerusi yang sedikit di sebelah pendek. Saya 1,90 meter dan mencari mereka hanya boleh. Sebaliknya pelaras panjang saya terpaksa menyokong paha saya.

dapur mengambil masa agak lama sebelum ia mengeluarkan haba. Dalam kereta sebelum ini, saya telah mempunyai pengalaman kereta di hujung jalan adalah panas, tetapi ia benar-benar mengambil masa beberapa minit. Di samping itu, mempunyai pemanas hampir sentiasa di 3/4 kekuatan yang menjadi hangat. Tidak buruk, tetapi hanya menonjol.

Saya tertanya-tanya bagaimana kemasan dan ketahanan kayu, memandangkan reputasi Renault. Sekarang saya tidak mengadu mengenainya, tetapi ia seolah-olah jelas kepada saya sebuah kereta baru. Luar biasa adalah bunyi apabila menghempas pintu: Ia kelihatan seperti Coke boleh.

30000 km Turn

 • 33776 km
 • September 5, 2014 19:54

umum
Saya mempunyai baik 30.000 km di belakang. Masa untuk menulis ulasan yang lebih terperinci. Masih sangat gembira dengan diesel Clio saya. Tiada maklumat atau kecacatan interim. Menulis ringkasan kekal dalam ulasan saya sebelum ini, perkara ini sebenarnya.

Kelebihan:
- Roominess untuk segmen ini.
- Keselesaan dalam perjalanan jauh
- Reka bentuk dalam dan keluar.
- Casis dan roadholding
- Enjin dan memandu kereta api
- penggunaan

negatif:
- dalaman penggunaan bahan
- sensasi Tinny dalam penamat

keselesaan
Sementara itu dibuat lawatan jumlah yang lebih besar ke Norway dan Poland. Ia juga jatuh pada saya ini dengan 1.90 meter perjalanan panjang perlumbaan cukup sejuk selepas 900 km. Apabila anda menyimpan kelajuan pelayaran 140/150 km / h untuk memastikan ia denda. Saya rasa satu pencapaian besar untuk sebuah kereta di dalam kelas ini. Bunyi adalah sangat bergantung kepada jenis asfalt. Sehingga 160 km / j adalah radio mendengar yang baik.

reka bentuk
Sangat secara peribadi sudah tentu, tetapi saya mendapat banyak maklum balas positif tentang kereta: warna sejuk, model cantik! Dan ya, saya mendapati dirinya masih sangat cantik di dalam dan keluar.

penggunaan
Jika saya boleh percaya forum menunggang beberapa 1 dalam 25 atau 1 dalam 27. Itu adalah satu misteri yang lengkap kepada saya! Terutamanya kerana saya tidak berturut-turut dengan kaki berat, tetapi bilik yang paling biasa dengan lalu lintas lain. Saya memandu Highway 120-130 km / h. Idea saya ialah penggunaan yang datang dari komputer di atas kapal. Selalunya terdapat iaitu perbezaan kira-kira 0.5 liter setiap 100 km dengan realiti. Saya telah disimpan ia betul-betul dengan mengisi minyak saya dan saya keluar untuk 4.82 liter per 100 km (hampir 1 dalam 21). Juga pada pemacu kelajuan autobahn penggunaan kekal pada maksimum 5.4 liter halus. Hanya tangki jalan panjang melalui Norway Saya datang sekitar 1 dalam 25.

Enjin dan drivetrain
Benar-benar kelas bagi kelas ini. Terutamanya dalam enjin mid-range (2000-3250 rpm) ia merupakan suatu pihak. Tussenacceleraties pergi dengan baik dan anda berasa tidak diperdaya di autobahn Jerman. Bak lancar dan tepat. Excellent!

Penggunaan bahan
Walaupun reka bentuk yang memberikan rasa yang kaya dalam dan di luar saya setiap masa, ia adalah berbeza dengan plastik yang digunakan. Ia masih merasakan bunyi yang sangat plastik dan sebagai berderit. Agak perbezaan dari Polo atau A1 papan pemuka dan pintu panel. Saya tertanya-tanya bagaimana ia berdiri selepas beberapa tahun dan 200,000 km. Di samping itu, plastik juga agak mudah terdedah kepada calar. Sebenarnya, ini adalah kebimbangan kita pada ketika ini. Terlalu buruk!

penamat
Mengenai perasaan penamat bercampur-campur. Buang pintu dan ia kedengaran seperti Coke boleh. Pada masa yang sama kelihatan sangat baik di bawah bonet, dengan peredam gas indah. Sekali lagi sangat murah permaidani / tikar di dalam batang. Hakikat bahawa standard navigasi mempunyai sebilangan kecil kad, melakukan sesuatu yang murah. The navi dirinya kepada yang lain tidak yang sangat baik untuk digunakan. telefon Bluetooth dinilai sangat berbeza dari rakan-rakan telefon saya. Akhirnya saya terlepas satu fungsi-shot-down pada tingkap elektrik ... sedikit murah.

Pelbagai
Beberapa laporan menyatakan bahawa mengendalikan kawalan pelayaran adalah sukar dengan tiga butang. Saya tidak mengenali. Apabila saya Clio saya membeli butang cc pada butang konsol tengah dan hasnt telah disentuh. Jadi hanya tinggal butang pada stereng. Oleh itu anda dengan sempurna boleh mengawal cc dan saya menggunakannya kerap yang pendikit tangan. Tidak ada masalah.

Walaupun saya tidak mempunyai masalah atau mempunyai ujian kecenderungan, bukit-membantu berguna. Tidak faham bahawa ini tidak dicipta lebih awal.

kejelasan digabungkan dengan membuat cermin sempit yang anda benar-benar perlu berhati-hati apabila tempat letak kereta. gaya A juga sangat tebal, yang adalah untuk berhati-hati di persimpangan, dan lain-lain

perkhidmatan
Hanya supaya mempunyai perkhidmatan pertama di 30.000 km Renault Nieuwendijk dalam Lijnden. perkhidmatan yang cemerlang, kereta kemas dibasuh pada akhir dan kemas di dalam dan mengetuk. namun sentiasa memberikan perasaan yang baik!. 259 euro sangat berpatutan.

Ouch!

 • 60.321 km
 • 23 Mei 2015 16:37

Sementara itu perbatuan telah meningkat kepada lebih daripada 60000. Terdapat sedikit atau tidak ada yang baru di bawah matahari: memandu yang baik dan tiada apa yang perlu dibimbangkan. Purata 1-20,3 di banyak penggunaan lebuh raya dan gaya pemanduan yang lancar.
.. Sehingga saya membawa kereta minggu lepas untuk garaj. Terdapat juga disediakan selain biasa besar bilah pengelap beurt-, pad brek dan penapis. Juga, cakera diganti ditutup. Awal-awal lagi saya rasa benar-benar dan Renault juga sebahagian cofinanced lagi. Jumlah bil 758 euro Saya rasa banyak sekali untuk kereta perbatuan ini.
Bagi yang lain sangat gembira dengan diesel Clio itu.

Masih kukuh

 • 90.361 km
 • 3 Mac 2016 14:01

Sementara itu hanya mempunyai 90k seterusnya dan tiada butir. Baik mari pembersihan pencegahan penghawa dingin dan benar-benar hilang 360 euro. Clio tidak meletakkan langkah yang salah dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Hanya kemas sebenarnya.

Saya melihat bahawa saya masih kagum bagaimana saya suka kereta ini. Mungkin kerana saya berada di Renault (kereta Perancis anyway) masih menjangka gangguan kecil dan pembaikan. Tetapi apa-apa seperti itu.

Dalam tempoh enam bulan yang lalu, saya memandu beberapa kali untuk selatan Jerman dan kemudian saya akan memandu selepas 8 jam (lebih trafik !!) cukup segar keluar dari kereta. Saya datang dari masa Clio telah dikumpulkan di bawah kereta bandar. Anda juga boleh bersaing dengan baik pada lebuh raya Jerman. Pelancongan berharap anda tidak berjalan setiap minggu tiga kali untuk Munich, tetapi ini jenis jarak segala kebaikan.

Sementara itu kita mempunyai kecil dan yang hanya terdapat dengan plat asas Maxi-selesa dan di mana lebih dekat bersama-sama. Pada mulanya saya tidak sabar-sabar untuk melihat wagon stesen, tetapi setakat ini tidak pernah benar-benar menjadi ruang pendek. Oleh itu, kita masih menahannya seketika, mungkin sehingga akhir tempoh empat hari.

Ini kebolehgunaan praktikal digabungkan dengan penggunaan masih salah ialah 20, membuat kereta semua pusingan menakjubkan baik bagi saya yang mempunyai semua yang saya perlukan pada harga yang kompetitif bagi setiap kilometer.

banyak berita melaporkan

 • 134000 km
 • April 3, 2017 15:39

Ia semakin membosankan. Tiada berita, dan dalam hal ini sangat baik berita. Masih satu dalam 20 sederhana dan tiada kejutan besar. Saya menonton kadang-kadang untuk penggantian, tetapi mendapati sukar untuk mencari sebuah kereta yang membawa keseronokan, km-harga dan penggunaan. Well, saya pasti mahu 160000 atau 180000 terus memandu ini, jadi ia akan mengambil masa setahun lagi.

4.0
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 4.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? mungkin

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik