Peugeot 206 GTI 2.0-16V (2004) ulasan

1pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
206 GTI 2.0-16V
5, Manual
2004
2016
158000 km
160 560 km
Kedudukan pembaca purata: 8.3 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

Teruskan dari tempat saya dan memulakan.

 • 16 Julai 2016 00:38

sejarah

Sebenarnya, ia semua pergi salah dari satu hari dengan saya pada 18 saya saya membeli (ketika itu dengan ibu saya) 205GTI 1.9 dengan 130 hp.

Satu atau dua tahun saya telah menikmati perjalanan kerana ya, meletakkan anjing kecil (hanya tanpa topi) dalam kereta dengan 130 hp pada 850kg dan anda tahu yang dibuat menyeronokkan.

Pada masa itu saya tidak mempunyai bahawa banyak pengetahuan tentang kereta, tetapi saya mempunyai tahun pengalaman dalam tinkering dengan moped dan skuter tetapi kereta yang telah saya apabila satu langkah terlalu jauh.

Oleh itu, saya 205 selepas dua tahun, banyak kelemahan (ia juga adalah tawaran walaupun pada masa itu) kemudian, untuk menghapuskan.

Virus hatchback cepat tetapi kini telah menemui jalan kepada saya.

Dalam pada itu, saya telah mempunyai baris bagus kereta. Selepas 205 datang sukan Clio yang berjumlah dalam kemalangan, Renault 5 GT Turbo (yang saya jual kerana saya tidak mempunyai wang untuk memastikan dia baik, saya masih menyesal) dan kemudian datang kereta yang lebih besar seperti yang 323C 1.8 16V dan AC Schnitzer BMW 320i.

Walau bagaimanapun, apabila kematian BMW itu adalah disebabkan oleh kotak gear patah dan karat saya berakhir segera kembali di hatchbacks pantas. Mulanya XS Peugeot 306 1.8 16V di mana saya telah pergi dalam satu tahun atau tiga menyeronokkan. Walau bagaimanapun, apabila saya sedikit lebih luas tersekat dalam bentuk wang, jadi saya mahu adalah beberapa pemecut dan luxers Golf MK4 GTI dengan 170hp kuat 5 silinder. Lovely kereta tetapi ketika itu kereta syarikat jadi Golf terpaksa berundur.

Bagaimanapun, bahawa pekerjaan baharu + kereta sama sekali tidak apa yang saya harapkan jadi saya pergi ke salah satu syarikat terbaik di Belanda untuk bekerja, malangnya tanpa kereta syarikat. Pada mulanya saya tidak benar-benar memerlukan kereta, saya boleh mengambil kereta api ke dan dari tempat kerja dan teman wanita saya adalah mudah untuk dilakukan dengan trem. Namun, ia kekal satu tangan gatal, saya mahu sebuah kereta dan tambahan pula berlaku kerap yang saya dan teman wanita saya mahu pergi ke suatu tempat dan sentiasa meminjam kereta pada satu ketika tidak lagi pilihan.

usaha

Baik, saya telah menyelamatkan wang, jadi saya mahu pergi hatchback cepat dan hanya terpaksa pergi ke GTI a. Mengapa? Murah di WB, cepat, mewah dan sebagainya.

Akhirnya saya telah mengecil carian saya turun kepada beberapa model. The Golf GTI (MK4), Seat yang cepat ... atau 206 GTI.

usaha telah bermula! Akhirnya saya melihat banyak 3 206jes, 3 Ibiza Cupra dan Golf GTI. Yang Cupra dengan baik, mereka telah bermain di kerusi untuk banyak perkara meminjam dari VW, termasuk blok 1.8 turbo yang sempurna anda tanpa risiko terlalu banyak dan kekecohan dengan chiptune juga pernah boleh menolak ke arah 200 hp. Walau bagaimanapun, badan daripada perkara-perkara dalam satu perkataan sering sia-sia, mereka berkarat pada semua pihak, rim roda, Sills lain-lain dan hiasan pada pandangan saya juga memakai terlalu keras. Sekarang saya tidak takut kerja, sekarang saya pergi dengan semua kereta saya sentiasa ke tempat kerja, sejak 306 saya, yang saya dapati sangat menyeronokkan dan pendidikan untuk melakukan + ia memastikan kos banyak kali yang lebih rendah. Walau bagaimanapun, karat menyeluruh saya mendapati apa-apa. Teluk di mana saya melihat adalah loteng tua sekali dan terlalu mahal untuk apa yang anda mendapat ke belakang.

Kemudian 206jes. Selepas saya mempunyai dua pandangan, saya bersemangat. Dua yang pertama adalah diakui tidak kemas kerana saya berharap (saya mempunyai standard yang tinggi) tetapi, cukup aneh bagi seorang Perancis, segala-galanya kelihatan lebih kukuh daripada yang saya harapkan. Dalam Citroens pembinaan ini termasuk s bahagian dalaman sering selain kesengsaraan tetapi 206 melihat dari dalam teguh.

Apabila saya pergi pada hari yang bersama-sama dengan kunci melihat dua buah kereta, sebuah Ibiza Cupra dan 206GTi.

Dengan tablet saya + modul ELM327 OBD2 bawah lengan kami pergi. Pertama, Cupra, yang merupakan satu loteng itu. Okay, berbohong apa-apa pemilik tentang kualitinya, ia pergi seperti meriam. Walau bagaimanapun, jika sama enjin kerosakan lampu penunjuk pada awal pandu uji. Jadi OBD2 modul kepadanya, sesuatu dengan penyuntik udara bank 1 kerosakan, selepas set semula yang telah hilang tetapi setakat mula teruk. Ini kereta perak sudah karat perlu membangun dalam gerbang roda, pipi kerusi musnah dan lain-lain dan lain-lain Adakah ia tidak oleh itu menjadi !! Dengan keberanian anyway kita pergi sedikit dalam kasut kepada 206. The petanda bagus. Daripada pemilik-2 (boleh dikatakan) dan segala kemudahan. gambar adalah jelas bahawa sesuatu yang luar clearcoat jalur bumper di bahagian depan tetapi ia telah dinyatakan dengan saksama.

pembelian

Apabila peniaga itu tiba kereta itu diletakkan di berdiri di antara banyak kereta lain yang indah dalam keadaan yang sangat baik, lebih-lebih lagi, ia adalah satu perniagaan yang sangat bagus + lokasi dan penjual adalah seorang lelaki yang baik sedar diri yang tidak menyamai beberapa padang jualan bermula menikam. Lazat kerana cucuk yang biasanya saya berbuat demikian melalui.

Setelah ujian memandu saya sudah dijual. Ia pergi hebat tanpa sebarang bunyi dan sejarah + kertas kerja adalah betul-betul halus, walaupun pada bukti dan kawalan suhu sijil tulis 1st Peugeot itu masih ada !! Sepenuhnya peniaga dikekalkan dan juga cat dan perniagaan optik lain adalah benar-benar dalam keadaan yang besar, dalaman yang anda benar-benar boleh makan anda supaya bersih dan kemas. Selepas harga yang baik dirunding dan kertas kerja untuk mempunyai kerap terpaksa pulang ke rumah Waards masa.

Pertama beberapa ribu kilometer

Jika saya mempunyai "baru" jualan kereta, sama ada seorang peniaga mengekalkan perkara atau tidak saya akan memulakan. Apa perkara-perkara kecil seperti menukar minyak gear, minyak dan penapis, penapis udara, palam pencucuh. Ia hanya memberikan satu idea yang bagus.

Dari segi pengalaman memandu sudah tentu tidak cukup seperti yang menarik kerana beberapa blok 1.8T VW. Sebuah enjin beraspirasi semulajadi mempunyai bahagian bawah hanya kurang umpfh kelajuan tetapi itu tidak bermakna bahawa ia adalah sebuah kereta yang sangat licin. Jika anda meletakkan pemacu kelajuan yang lebih tinggi (yang sudah pasti tidak menjadi masalah kerana penghantaran adalah sedikit di sebelah pendek untuk kelajuan 5 di lebuh raya) maka anda mempunyai banyak keseronokan dan lazat Laveer anda dengan cepat melalui lalu lintas.

Dari segi penggantungan Peugeot mempunyai keseimbangan yang baik antara keselesaan dan pengendalian. Anda boleh bengkok sewenang-wenangnya keras untuk membuang dia tetapi juga berbatu yang tidak berjabat tampalan keluar dari mulut anda. Sudah tentu ia adalah sesuatu yang lebih keras daripada maarja kereta biasa, maka anda hanya perlu membeli GTi.

Sebaik sahaja anda telah digambarkan bagaimana untuk membuat pemacu lazat ia adalah benar-benar suatu keseronokan, pasti, GTi yang dia adalah sedikit tamer daripada 205gti pernah saya tetapi ia adalah baik 200 kg lebih ringan dan ia menunjukkan anda. Ingin benar-benar pop? Kemudian anda mendapat 206 RC tetapi secara senyap-senyap 2x mahal untuk hanya salinan dan itulah yang terlalu banyak bagi saya untuk berlumba kerusi dan 40 kuasa kuda lebih. Dari segi pensuisan, ia kekal sebagai Perancis itu. Ia bukan sup pan di mana anda kacau seperti sebelum ini tetapi purata Jerman atau Jepun giliran agak pendek dan ketat.

Dari segi memandu adalah semua betul-betul halus, anda mempunyai hubungan yang baik dengan jalan raya dan kereta berkomunikasi dengan baik sejauh mana anda boleh pergi, dan ia juga adalah seni pergi terlalu jauh, walaupun ia boleh, maka belakang akan iaitu membuat keputusan di mana untuk pergi, tetapi anda rasa ia datang dan mengapa anda boleh membetulkannya. Anda perlu membuat atau bulu sebenar!

Dengan 1.90m saya Saya tidak kecil di kedudukan tetapi hanya lebih baik dalam 206 daripada 306 Saya pernah mempunyai namun hanya konfigurasi lebih janggal Beberapa jadi saya tidak pernah benar-benar mudah tetapi ia adalah beberapa ratus kilometer di 206 menerima saya dengan baik setakat ini. Walau bagaimanapun, anda notis bahawa bakverhoudingen berada di pihak yang pendek. Sebaik sahaja anda mendapat di atas 120 adalah gonna kelajuan pasti tinggi tetapi sekali lagi, itulah watak dari kereta, untuk memaksimumkan enjin atmosfera anda perlu menyimpan ia melebihi 4000 rpm, tetapi kemudian anda juga mempunyai senyuman dari telinga ke telinga pada muka anda!

Apa lagi?

Dari segi pilihan saya tidak mempunyai aduan, kecuali lapisan penuh Setiap kereta mempunyai semua alat, dan ia berfungsi dengan semua !! Sensor cahaya biarkan lampu menyala dengan baik apabila anda pergi ke dalam terowong dan sensor hujan melakukannya dengan betul. Saya yang mengatakan bahawa semua bekerja? Well, asal radio Clarion RD3 itu satu masalah, pemain CD yang tidak berfungsi. Minus one begitu! Bagaimanapun, dengan adapter yang boleh dipesan melalui e-bay + radio Sony baru yang saya telah terletak di sekeliling jadi saya supaya boleh meletakkan radio lain di dalam penyesuai memastikan bahawa saya hanya asal (dan agak berguna!) Roda Pemandu kementerian boleh terus digunakan!

5.0
 • keselesaan 5.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 5.0
 • kos 5.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik