Seat Ibiza SC 1.2 TDI E-Ecomotive Style (2010) ulasan

36pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Ibiza SC 1.2 TDI E-Ecomotive Style
5, Manual
2010
2010
7 km
163000 km
Kedudukan pembaca purata: 7.3 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

Mendapatkan semula kereta, kegagalan pertama

 • 40 km
 • April 16, 2013 10:14

Pertama 115000 adalah masalah, kerana masa itu ia adalah satu tragedi yang besar.

Kereta itu ditahan di Nieuwegein di pengedar. Saya memilih Ecomotive Style udara dan penyesuaian semula tempat letak tangan.

Selepas yang pertama 30 kilometer, terdapat lampu amaran bahawa lampu yang rosak.

kereta dan berjalan di sekitar untuk mencari lampu yang pecah. Pada minggu itu membuat temujanji di pengedar di mana kemas kini perisian dimuatkan untuk menyelesaikan masalah ini.

Beberapa kilometer pertama adalah sangat biasa. kereta saya sebelum ini adalah seorang 1.9TDI 110hp / 245nm yang sumbing kepada 140hp / hinga 300nm. Dan perbezaan dengan 1.2TDI ini dapat dilihat dengan jelas.

Perbezaan dengan Climatronic besar dan untuk membiasakan diri. Saya tetap (walaupun kini selepas 130.000km) kerap putar tombol. Terlalu panas kepada sejuk, dan lain-lain Dalam mana-mana kes, masa depan yang Climatronic.

Bagi yang lain daripada peralatan yang lengkap, terutama stereng, saya suka sangat. Untuk mengendalikan radio.

Menubuhkan radio, dan khususnya saluran sama keadaan kucar-kacir dan kurang intuitif sebagai radio standard yang saya digunakan untuk. Tetapi ia bekerja.

The 10.000km pertama yang saya perlu untuk mendapatkan digunakan untuk kotak gear. Saya Seat lama saya Leon menggunakan kotak gear lancar dan mungkin sesuatu yang baru, saya fikir menukar gear sangat sengit di Ibiza.

Secara kebetulan, ia seolah-olah telah menangkap OR saya digunakan untuk ia. Sementara itu, saya dapat membaca dan menulis dengan klac dan kotak gear.

masa 2 penyelenggaraan utama

 • 62000 km
 • April 16, 2013 10:18

Selepas lebih daripada 60.000km baik pulih utama kedua dari kereta. Setakat ini tidak ada masalah dengan kereta telah dikecualikan yang "cahaya" kesalahan dan sedikit kelemahan dalam komputer di atas kapal. Kedua-duanya diselesaikan dengan kemas kini perisian.

Saya suka program ini "FuelLog" kepada penggunaan telefon saya dengan tepat dan walaupun penggunaan pemanduan berhemah mengecewakan saya. Purata 1:20-01:22. Saya memandu lot (260 kilometer per hari) yang banyak lebuh raya.

Kereta itu adalah baik. Walaupun pada hakikatnya bahawa saya lebih daripada 1 meter 90 am Saya tiada di dalam kereta.

90 kilometer dalam tayar seterusnya +

 • 90100 km
 • April 16, 2013 10:23

pertama "mahal" penyelenggaraan. Hampir 1,000 euro.

Kedua-dua tayar dan roda belakang yang betul adalah dipakai dan perlu diganti, bek kiri masih juga profil lebih dari 3 mm. Peniaga itu tidak dapat menjelaskan mengapa corak haus adalah belakang supaya simetri. Yang pasti saya biarkan ia menggantikan semua empat tayar.

kereta itu dalam keadaan baik. The 30.000km lepas telah berlalu tanpa masalah. Penggunaan purata masih menikam mengikut FuelLog di 01:21.

Penukaran tayar

 • 110000 km
 • April 16, 2013 10:24

Tayar Tukar tayar musim sejuk. 20,000 kilometer terakhir tidak mempunyai masalah dengan kereta.

Kereta itu tidak akan bermula

 • 118000 km
 • April 16, 2013 10:31

Saya hendak awal pagi terhadap kerja saya. Dan di mana 1x kereta biasa mula, beliau kini enggan untuk berpegang. Starter motor bertukar sekitar tetapi enjin tidak akan bermula.

AA yang dipanggil. Pam bahan api mendapat bekalan kuasa dan mengepam bersih enjin arah diesel. bukan untuk mencari kesalahan dalam komputer di atas kapal.

enjin tidak berubah pada satu ketika ia berjalan sangat buruk. Apabila pendikit seolah-olah mengambil enjin dan melakukannya sekali lagi tetapi tidak apabila melepaskan enjin gas akan segera mematikan dan paparan "MATIKAN".

Kereta itu adalah kereta-ambulans dihantar ke peniaga itu.

Diagnosis selepas dua hari penyiasatan: A penyuntik diesel telah rosak dan perlu diganti termasuk sensor tekanan. Juga, abah-abah pendawaian yang berjalan di sepanjang kotak gear besarnya dipakai melalui, dan juga untuk diganti.

peniaga saya meminta hukuman ringan di SEAT malangnya mendapat jawapan negatif. Peniaga itu saya dapat 500 euro kelonggaran gembira. jumlah kos pembaikan kira-kira 1300 euro selepas hukuman ringan.

penyelenggaraan utama

 • 119000 km
 • April 16, 2013 10:33

Besar 120.000km seterusnya perkhidmatan + C biasa kerana ia berbau hapak dalam kereta. Jumlah kos 531 euro.

Sejak pembaikan minggu lalu melancarkan kereta itu pada waktu pagi lebih teruk.

kebocoran paip

 • 125.500 km
 • April 16, 2013 10:37

Apabila menokok 07-02 menyerang saya bahawa tangki penyejuk adalah hampir kosong. Ini ditambah ke tahap maksimum seperti yang ditunjukkan pada tangki.

14-02, selepas 1100km didorong, saya semak untuk memastikan lagi tahap penyejuk dan ini adalah hampir kosong lagi. Segera diisi semula dan dikenali sebagai peniaga itu.

Pada hari Isnin membawa kereta itu kepada peniaga dan diberi pinjaman kereta. Selasa saya mendengar keputusan itu. kebocoran A dikesan di pam air dan pam air perlu diganti. Nasihat peniaga itu adalah untuk segera menggantikan tali pinggang masa dan tensioners itu.

Tiada peniaga kelonggaran dan SEAT sendiri bukan milik. Jumlah kos pembaikan ini: euro 1100.

Terdapat membakar lampu!

 • 126000 km
 • April 16, 2013 10:39

Dalam perjalanan pulang pada sebelah petang ke arah rumah lampu pelita sistem ekzos. Segera meletakkan kereta di sebelah dan dipanggil ANWB.

Ini berbunyi komputer off dan datang ke kesimpulan bahawa ada sesuatu yang salah dengan injap EGR atau EGR sejuk. Selepas berunding dengan peniaga dan abdi yang ANWB saya hanya boleh pergi dengan kereta. Aku bersama untuk Jumaat membuat temujanji dengan pengedar untuk menyelesaikan masalah ini.

Link rosak?

 • 127,000 km
 • April 16, 2013 10:44

Saya bangun pada waktu petang yang tenang untuk lampu isyarat berhampiran rumah. Enjin adalah disebabkan untuk memulakan sistem / berhenti.

lampu bertukar hijau dan saya mahu meletakkan kereta ke gear pertama. Ini tidak berjaya.

Juga beralih 2-3 dan 4-5 adalah sangat sukar. Selepas mereka beberapa kilometer untuk tiba di rumah saya mendapatkan kotak gear tidak terbalik.

Jumaat memandu dengan berhati-hati kepada pengedar. Dan Selasa ia membuat kesimpulan. The EGR sejuk rosak dan perlu diganti. link yang rosak. Terdapat serpihan logam kecil rosak dan menyekat pautan.

Klac, klac, galas tujahan dan sejuk EGR perlu diganti Jumlah kos pembaikan hampir 2100 euro.

peniaga saya sekali lagi cuba untuk mendapatkan hukuman ringan dikawal oleh SEAT tetapi kali ini jawapannya adalah negatif. peniaga, saya mendapat hukuman ringan 50% ke atas semua pembaikan jadi saya "sahaja" 1100 euro perlu membayar.

SEAT berfikir perbatuan yang terlalu tinggi dan mereka oleh itu tidak memberikan kelonggaran perlu lagi.

Penukaran tayar

 • 130000 km
 • April 16, 2013 10:46

Tayar musim panas adalah di bawah lagi. Nampaknya sekali lagi lebih baik.

Ia juga menunggang banyak yang lebih tenang dalam tayar musim panas dan sejak mengisi minyak terakhir (16-04) adalah 21.42km penggunaan saya pada satu liter diesel.

Saya mesti jujur ​​saya telah hilang keyakinan di dalam kereta sedikit kerana pembaikan terakhir dan bimbang bila-bila masa boleh bertukar sesuatu yang mahal anda bankrap pada kereta.

Sesuatu yang tidak kena?

 • 139000 km
 • 24 Mei 2013 13:19

Beberapa minggu lalu mempunyai sebarang perkara gila. Hanya suka saya rasa kereta kerap atau keupayaan seolah-olah tiba-tiba jatuh hati.

jari saya, saya tidak boleh mendapatkan benar-benar apa yang.

Pagi ini dibuat ujian memandu ke dalam kereta lain dengan enjin setanding; 1.1CRDi. Tetapi apa perbezaan dalam bagaimana lancar 1.1 melakukan tugasnya kepada Ibiza.

Soon anyway belakang untuk peniaga itu. Perbezaan dalam kuasa dan tork antara kereta saya dan kereta saya telah didorong ujian adalah sangat besar!

Kwalitateit kotor terhadap

 • 144,000 km
 • 18 Jun 2013 08:19

Dan masalah yang akan datang timbul. pintu pemandu tidak boleh dibuka dari dalam. Mekanisme pintu tidak berfungsi dengan betul di bahagian dalam dan tidak kendur pada pemegang itu sendiri.

Saya mesti melakukan tingkap saya dibuka dari luar untuk membuka pintu dan kemudian tingkap yang ditutup.

CUACA saya membuat temujanji.

pembaikan mahal

 • 144,000 km
 • 19 Jun 2013 10:32

mekanisme pintu saya hanya diganti. Ia muncul bahawa salah satu mekanisme turutan lakaran sasaran menjadi kambing telah menyebabkan kendur berlebihan dalam mekanisme pintu dan pintu pun begitu teruk dibuka dari dalam.

kos pembaikan 125 - kebanyakan yang gaji.

Lagi daripada perkhidmatan peniaga itu adalah baik, tetapi mengapa ini semua kereta sebaik sahaja saya tidak melanggar kereta saya sebelum ini.

Kereta tidak dibaiki dengan betul!

 • 144.500 km
 • 20 Jun 2013 15:27

Ia ternyata bahawa kereta saya tidak betul dibaiki pengedar. Pagi ini terhadap kerja saya, saya mengalami banyak bunyi angin. Membuka dan menutup tingkap adalah malangnya tiada penyelesaian.

Yang tiba di tempat kerja dalam garaj, saya mendapati jurang lebih daripada 5mm pada pemandu.

Apabila membaiki pemegang pintu saya nampaknya apa yang salah membuat tingkap saya tidak akan menutup sepenuhnya.

Pada masa ini kereta saya di pengedar lain kerana banyak hujan dijangka hari ini dan saya tidak mahu balet air dalam kereta saya.

Sekali lagi kembali ke garaj

 • 146000 km
 • Jul 12, 2013 13:03

Saya mempunyai masa ke-3 kembali kepada peniaga itu. operasi cermin pintu telah dipecahkan dalam keadaan kedua pintu pemandu saya.

Apabila menutup pintu jatuh pada butang plastik di dalamnya supaya kereta. Punca? tab plastik yang telah dirobohkan. Ini adalah gantian percuma pada peniaga tetapi sekali lagi ia membawa saya dua jam saya tidak dapat berfungsi.

Saya kini memegang selama dua minggu di rapat apabila rangsangan yang seolah-olah kecewa dan menolak Aku dan kereta adalah satu blok konkrit di jalan raya. Dalam tempoh itu, kali keempat ia berlaku dengan menarik di lampu isyarat tidak menyertai turbo. Walaupun pada 3,000 rpm dan banyak lagi adalah semata-mata satu SDI.

Perkara yang gila adalah untuk mengalihkan ke gear turbo ke-2 atau ke-3 datang kembali sepenuhnya dan semua kuasa boleh didapati lagi. Terdapat untuk mencari apa-apa kesalahan di ECU ini.

Kira-kira 2500km kereta mesti sekali lagi untuk pulih utama dan saya menahan nafas saya, saya mempunyai senarai yang bagus masalah.

1. Idle enjin adalah pelik, anda rasa shake kereta.

2. 50 dalam gear 4 atau 80 dalam enjin kelima kedengaran sangat pelik untuk mempercepatkan hilang bunyi dan gas luar terlalu. Ia kedengaran seperti sesuatu yang bergetar agak ia.

Yang kedua saya telah sejak kira-kira sebulan. Dan sejak tempoh itu, anak saya dan isteri kedua-dua kereta saya yang sedang sakit di dalam kereta.

3. penerimaan radio kereta adalah sangat buruk sejak dua minggu sekurang-kurangnya 3 saluran.

4. roda belakang membuat bising lebih daripada biasa. Ia berbunyi seperti galas roda yang mula bermain.

5. Kandungan kuasa seperti yang dinyatakan sebelum ini

brek terperangkap

 • 148.500 km
 • 30 Julai 2013 11:25

Dan jahat terus. malam Khamis Saya diletakkan pintu kereta saya dan mempunyai seluruh hujung minggu tidak memerlukan dia. Saya mahu untuk mengusir dengan kereta tetapi tidak ada pergerakan.

The ANWB dipanggil dan ia kelihatan bahawa tersekat brek. Dengan jumlah yang adil keganasan yang mendapat longgar lagi.

Saya tidak tahu apa yang ia adalah dengan kereta ini tetapi saya sentiasa saya dengan perkara-perkara yang saya tidak pernah mempunyai di kereta saya sebelum ini.

Auto dilepaskan lagi pada auto-ambulans

 • 150000 km
 • 21 Ogos 2013 21:26

Hari ini kereta saya sekali lagi dikeluarkan pada kereta-ambulans ke seorang peniaga berhampiran anda selepas kegagalan enjin utama.

Penjelasan untuk kandungan sporadis juga telah ditemui.

Sensor tekanan seli rosak. enjin berhenti begitu bercampur. kuasa adalah begitu rendah bahawa walaupun 80 dalam empat bukit yang kecil itu menyebabkan saya untuk menukar kembali.

Kereta kini dibaiki, 164 € lebih. kereta sekarang bertindak balas lagi dengan kuasa tetapi rasanya berbeza.

Saya semua dilakukan dengan kereta ini, tidak boleh dipercayai sekeping rupa.

APK afgkeurd

 • 152000 km
 • September 9, 2013 09:23

Lagi kemas kini di pihak saya. Pagi ini kereta itu perlu diperiksa untuk MOT pertama. Hasilnya sudah boleh meneka: FAIL.

tayar depan kanan mempunyai kurang daripada 1.8 mm profil dan petunjuk dapat dilihat. Perkara yang pelik ialah bahawa band yang sama tiga minggu lalu semasa baik pulih utama mempunyai lebih daripada 4mm.

Satu lagi fakta gila adalah bahawa tayar kiri depan mempunyai bunga yang mencukupi.

Juga, kawalan enjin sekali lagi menunjukkan kesalahan dalam sensor perbezaan tekanan membolehkan tidak mahu menjana semula penapis jelaga. Itu gila kerana sensor ini digantikan semula dua minggu.

Sistem pengurusan enjin telah ditetapkan semula, dengan harapan bahawa ini adalah satu kesalahan lama dan tidak ditetap semula oleh garaj SEAT.

Sekarang menunggu untuk band baru.

tayar musim sejuk dan lampu pecah

 • 163000 km
 • Disember 5, 2013 09:49

Kereta itu kini kembali dua minggu untuk musim sejuk. Sejak APK tiada masalah besar mempunyai lebih gembira.

Tetapi dalam masa yang sama, masih mempunyai lampu pecah pada pemandu. Itu adalah satu tugas yang besar untuk menggantikan. bateri adalah longgar dan lampu itu keluar untuk melepaskan penutup belakang yang mentol berada.

Saya gembira saya mula di luar sana diri saya untuk.

Ia kini cukup banyak masalah bermula setahun yang lalu. Tahun itu tidak pernah menjadi begitu kerap di garaj berdiri sedih.

Saya perlu menunggu lima atau enam minggu. Peniaga Kia menelefon Kia Rio saya di atas kapal dan dijangka pada bulan Januari 2014. Kemudian saya buat sementara waktu menghentikan tempoh / Seat VAG Skoda saya.

2.0
 • keselesaan 3.0
 • prestasi 3.0
 • kebolehpercayaan 1.0
 • kos 1.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? tidak

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik