Audi TT Coupe 2.0 TFSI (2007) ulasan

5pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianMileage lalu
TT Coupe 2.0 TFSI
6, Manual
2007
2008
48.500 km
Kedudukan pembaca purata: 8.3 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

PENGALAMAN

 • 21 Julai 2008 00:00

sekarang saya memandu sejak Februari 2008 di 2.0 TFSI Audi TT. Saya telah bekerja sendiri 12,000 kilometer perjalanan, dan membeli apabila 6300 adalah di kaunter. Saya telah membeli kereta di Jerman, pemilik sebelumnya adalah AUDI AG, Ingolstadt. Saya menggunakan kereta untuk berulang-alik setiap hari.

Senarai pilihan:
- Xenon ditambah pakej
- pakej simpanan
- hadapan ISOFIX dan belakang
- RC Concert II
- Lakuer logam
- Pemantauan tekanan tayar

luaran
Saya faham bahawa kereta adalah kereta dengan reka bentuk yang berani, jadi pendapat mengenai TT baru akan berbeza. Saya rasa kereta secara peribadi sangat bagus (sudah tentu, jika tidak, saya tidak membelinya). Terutama bahagian hadapan dan sisi kereta, saya rasa sangat berjaya. hadapan kelihatan lampu agresif marah yang berpandangan bagus.

Tingkap ke sisi sedikit seperti Porsche 911. belakang yang terletak berhampiran juga sangat baik, jika anda mempunyai satu meter daripadanya adalah anda melihat besar, pantat lebar yang bagus. Walau bagaimanapun, dari jauh kelihatan kembali agak cembung dan tidak mempunyai sedikit lebar. cap adalah lebih atau kedudukan kurang mendatar, dan ini amat berguna apabila anda mengisi minyak, kerana anda boleh dengan mudah mengisi di bahagian yang salah pam. pengangkutan itu dibuat bagi separuh depan diperbuat daripada aluminium. Walaupun sub-bingkai dan hud yang diperbuat daripada aluminium. Semua ini untuk pengagihan berat yang terbaik antara roda.

Kereta itu adalah agak rendah dan luas. Lebar trek 1.56 m dan 1,57m untuk belakang jarak roda 2,47m. Ketinggian TT adalah 1,35m. Sebagai contoh, Porsche Carrera 911 4 Langkah lebar mengesan 1,49m di hadapan, di belakang 1.55m, jarak roda 2,35m dan ketinggian 1,31m. Jika anda memandu di lebuh raya anda mempunyai banyak perhatian dengan kereta ini. Memandangkan lebar itu TT telah untuk menonton keluar untuk laluan sempit. TT model sebelum anda lihat agak kerap di jalan raya, model baru kini kurang.

Berat TT 1260 kg, dengan mana TT adalah di dalam kelas berat V, sebagai contoh, Wave. A5, dengan enjin yang sama, duduk pada berat 1420 kg.

Saya boleh memilih pembelian saya antara hitam, perak cahaya, lumba-lumba kelabu dan dua warna. Saya mendapati perak cahaya adalah yang terbaik dalam kereta ini. pakaian hitam hanya sedikit terlalu jauh, jadi garis kereta adalah kurang kelihatan. perak adalah pada pendapat saya TT bentuk kesan yang terbaik (mungkin oleh itu sentiasa menggunakan warna perak cahaya dalam iklan). Standard roda 16 inci duduk di bawahnya. Saya fikir mereka yang sangat cantik dan oleh itu melakukan roda tidak semestinya lebih besar di bawahnya. Lebih-lebih lagi, saya tidak menonton terlalu banyak apabila meletakkan di tepi jalan untuk membendung kerosakan. Begitu juga praktikal. Jika saya lakukan roda lain akan mengambil di bawah, daripada 18 inci roda turbin 5-lengan.

kereta ini dilengkapi dengan sendiri meratakan lampu depan xenon dan pencuci lampu bersepadu. Sistem pengelap dan mesin basuh tersembunyi di bawah hood, kerana itu akan menjejaskan rupa TT.

dalaman
Saya benar-benar suka hiasan yang hebat. papan pemuka kelihatan seperti ia yg telah dibentuk dari satu blok granit. Semua yang menunjukkan bahawa banyak perhatian telah dibayar kepada reka bentuk dalaman dan bahawa tidak ada usaha terkecuali untuk mewujudkan kokpit yang berkualiti tinggi. Ia menjadikan bahagian dalam Porsche Cayman kelihatan agak plastik. Secara teknikal semua butang berasa sangat kukuh, di mana aloi tidak dibiarkan di atas rak. Secara kebetulan, stereng, pemegang pintu, tempat duduk hadapan yang sama dengan Audi R8.

Tempat duduk adalah selesa, dengan ketinggian saya (1.90 m) dan terdapat banyak peluang untuk duduk secara optimum lagu. Tempat duduk belakang sebenarnya untuk hiasan: di tempat duduk belakang boleh duduk dua orang dengan panjang maksimum 1.50 m, batang adalah luas untuk rampasan kuasa dan terdapat banyak ruang untuk bagasi .. Sekali lagi, fikirkan berat dari bateri untuk bekerja di bawah cara di dalam but. Saya boleh membawa basikal jalan saya mudah, selepas lipat ke bawah tempat duduk belakang.

Sukarnya untuk berdiri di barisan hadapan di lampu isyarat: ketinggian kereta anda tidak boleh melihat lampu isyarat di kedudukan memandu normal.

Grip
Sejak Audi telah membayar banyak perhatian kepada pengagihan berat badan, anda mendapati bahawa TT mudah menghantar liku. Kerana ini adalah pemacu roda depan, anda notis dalam keras memborong untuk mendapatkan beberapa understeer, tetapi hanya sedikit mengangkat kaki kanan membawa kembali jadi bergerak bahawa anda adalah cantik pada keempat-empat roda mula tergelincir. Ia adalah benar bahawa ESP campur tangan agak awal, agak terlalu cepat untuk coupe sukan.

Standard roda 16 inci memberi keselesaan yang diperlukan. Sejak TT adalah kilang diimbangi sudah agak sengit, anda perlu apabila memasang roda lebih besar mengambil kira bahawa keselesaan yang terutamanya akan mengurangkan tunggangan agak panjang. Operasi sayap belakang jelas ketara dalam sudut-sudut yang diambil pada 160 km / jam +. Anda akan mendapati bahawa tekanan ke atas belakang, melepaskan understeer cahaya dicipta.

enjin
Saya duduk dengan membeli dubbing TT atau saya akan pergi untuk 3.2 liter FSI dan 2.0 liter TFSI. Saya akhirnya memilih untuk TFSI 2.0 untuk penggunaan dan berat badan. Selain itu, TFSI 2.0 adalah selepas tork kuat daripada 3.2 FSI. Kursus ini V6, bunyi akan menjadi lebih baik. Namun demikian, saya berfikir bahawa Audi telah meletakkan prestasi yang hebat dengan sistem ekzos: 2.0 bunyi seperti enjin bigbore. Secara peribadi saya fikir ia adalah bunyi yang indah. Dalam terowong hanya untuk memberi gas oleh itu adalah sangat sepakan.

2.0 enjin mudah untuk memandu terima kasih kepada bulatan turbo Hanya dalam gear keempat, tidak ada masalah. Peralihan juga baik, anda mendapati bahawa gear penghantaran, terutamanya dalam 3, 4 dan 5 gear dalam saiz yang dekat bersama-sama, supaya anda sentiasa mempunyai kuasa yang mencukupi untuk mempercepatkan lazat. Di kaunter autobahn Jerman memberikan hanya lebih 250 km / j di atas sekeping yang rata. Saya disimpan 2004 BMW 530i dengan mudah kedua-dua di atas dan pada pecutan.

penggunaan enjin berada dalam penggunaan biasa 7.5 liter setiap 100 kilometer, yang saya sering gunakan lebuh raya.

keseluruhan
+ campuran baik sporty dan berguna
+ kemasan berkualiti tinggi
+ enjin kuat
+ reka bentuk
- belakang kecil
- ESP terlibat segera dalam
- Lihat trafik

MASALAH

 • 21 Julai 2008 00:00

Setakat ini saya tidak menyalahkan kereta. Saya telah dua kali mendahului setengah liter minyak. Saya juga telah menerima amaran dari sistem pemantauan tekanan tayar, dan saya telah dipam tayar.

UPDATE

 • 48.500 km
 • 23 Disember 2009 21:40

29,800 kilometer
giliran pertama. mempunyai segala-galanya teratur dan setakat ini tidak boleh salahkan TT.

35,000 kilometer
Audi 18" roda turbin yang memadamkan 255 tayar. TT disediakan dengan air Eibach, yang kini 2 sentimeter lebih rendah berbanding ketinggian standard. TT kelihatan dan mendorong lebih sporty daripada sebelum ini, tetapi masih mempercepatkan lebam boleh diambil dengan mudah.

35,000 kilometer
Mekanisme Tetingkap melanda pada kesalahan pemandu: ia perlu diganti. Malangnya, jaminan pengeluar adalah 4 bulan sebelum itu tamat. Audi Centrum Amsterdam Walau bagaimanapun, daripada ihsan hanya sebahagian daripada bayaran yang akan dikenakan.

4.5
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 5.0
 • kebolehpercayaan 5.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik