Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 150hp Comfortline (2015) ulasan

17pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Passat Variant 2.0 TDI 150hp Comfortline
6, Manual
2015
2015
19 km
91 119 km
Kedudukan pembaca purata: 7.6 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

VW kedua saya

 • 4022 km
 • 16 Mac 2015 22:05

Dalam kajian lain, saya menyifatkan pengalaman saya dengan VW pertama saya (lihat http://www.autoweek.nl/autoreview/31161/volkswagen-passat-variant-16-tdi-105pk-bluem-t-comfortl) dan kerana pengalaman ini sangat positif saya -at akhir leasecontract- memutuskan sekali lagi untuk memilih Passat a. Ada itu memang telah disediakan versi kakelnieuwe.

Ya, saya tahu, orang yang VW tidak duduk setinggi mungkin akan berkata-kata benci sesuatu feeslifje tidak penting; peluang yang baik, bagaimanapun, bahawa orang tidak mengembara beribu-ribu kilometer dalam kedua-dua versi. Sehubungan dengan itu, saya mempunyai pengalaman yang sedikit, tetapi dengan yang terbaru hanya 4000 km. Namun, saya percaya sudah ada sesuatu yang perlu tentang. Jika tidak mewah di sini: anda boleh berhenti membaca sekarang dan baik untuk melakukan sesuatu yang lain, walaupun.

OK, bagi mereka yang berminat atau getters kemudian. Passat kedua saya TDI Comfortline kelihatan agak sedikit di pihak yang lain saya beberapa minggu lalu, saya pulang ke leasemij: dia adalah satu perang yang berbeza sedikit, dengan saiz yang berbeza, lebih ruang tamu, tempat duduk standard dengan sokongan yang lebih baik daripada gear pendaratan, dalaman lain lebih pepejal perasaan penamat, roda lain (17 "), pengendalian yang lebih ketat (penggantungan sukan), motor lain (2.0), bunyi yang standard yang lebih baik, kotak gear yang lebih baik, sekali lagi senyap pada kelajuan, dan banyak lagi kuasa dengan kadar tambahan yang sama seperti yang sebelumnya. Secara keseluruhan, tidak feeslifje benar-benar begitu tidak penting tetapi serius sesuatu yang lebih baik.

Kelihatan:
Apakah ini kelihatan seperti Bratwurst kemudian? bahagian luar mempunyai warna logam Black Oak Brown, di dalam coklat Asli. Pretty coklat demikian. Saya mempunyai 17 "menunjukkan Nivelles memakai, dan yang kemudian digabungkan dengan penggantungan sukan. Nivelles yang kebanyakannya gelap, dan dalam wajah yang di mata saya tetap keluar; bonus adalah bahawa anda mempunyai banyak kurang kekecohan untuk memastikan kebersihan kerana anda boleh melihat remslijpsel pencemaran lebih perlahan.
Saya mengambil sekali lagi tiada tambahan tingkap belakang gelap, kerana saya fikir tidak bagus. Rel bumbung hitam rata saya menggantikan chrome-warni, kerana ia menyediakan untuk rasa saya gambaran keseluruhan yang lebih baik pada.
Dia telah "lama" headlamps halogen yang cahaya memancarkan jika tidak cukup baik. Xenon dihentikan, atau LED. Tetapi pada masa ini saya jenis yang dinamik dan Comfortline hanya dengan pakej exec sangat mahal tersedia (dengan perkara-perkara seperti akses Internet dan lain-lain -dalam kereta saya melalui laman web leasemij yang dikonfigurasi telah disediakan LED lampu depan Eyes- alat yang tidak perlu); apa-apa pakej parti mahal saya tidak perlu dan oleh itu tiada wang kira-kira. Lama selepas pesanan saya muncul lampu LED statik tanpa apa-apa pakej mahal yang mungkin; oh, gevalletje terlalu buruk. Lampu belakang lebih anyway dalam versi LED, dan di mata saya jenis yang lebih halus daripada B7.

In:
Kelihatan dalaman dan merasakan semua selesai cuaca lebih baik sedikit. lampu merah tapak pesta pada dan sekitar papan pemuka adalah pengenalan B8 menjadi sejuk putih; yang memberikan pandangan yang lebih moden.
Saya telah dipanaskan kerusi dan cermin itu dimasukkan ke dalam, ditambah dalam tunda halangan elektrik (tetapi duduk diri saya mendengar di luar). Dan di dalam adalah normal, aloi roda ganti; dalam kes tusukan kerana saya tidak perlu kekecohan dengan kanister buih semburan poliuretana atau lebih.
Susun atur dalaman telah berubah sedikit berbanding generasi sebelumnya, dengan ruang yang lebih antara depan dan tempat duduk belakang dan petak yang lebih kecil di bawah pusat tempat letak tangan perubahan ketara. tempat duduk pemandu ergonomik (atau apa sahaja yang berkenaan beessie dipanggil) adalah peningkatan yang bagus lebih keselesaan tempat duduk sebelumnya: dalam pengalaman saya lebih banyak sokongan untuk kaki belakang, yang lebih luas boleh laras, dan lebih baik sesuai.
Ini hanyalah wagon sangat besar dengan bagasi besar; di bawah orang kecil purata boleh hanya "kehilangan" dalam kereta ini. Nah, jika anda sedia empat orang dewasa dan barangan mereka tidak boleh kehilangan maka anda benar-benar mempunyai masalah kemudian sama ada pengumpul patologi Sama ada individu yang mempunyai perkadaran Spesies ...

perjalanan:
2.0 TDI di atas kapal ini adalah peningkatan yang serius, terutama yang berkaitan dengan saya sebelum ini 1.6 anda, dengan yang aku dari dapat kaki. Tetapi ini adalah lebih seronok, sudah tentu. Lebih mudah, lebih pizzazz tanpa segera berlaku salah dengan minum beliau. Beliau juga seolah-olah melancarkan lagi daripada sebelumnya; yang sebaik melanda saya dalam menghampiri bulatan harian dan perencat lain. Saya juga sama-sama di Jiran melawat, dan meter digital menjelmakan sana jadi 213 km / h muncul. kek itu masih tidak bersetuju, tetapi saya fikir ia adalah agak mustahil.
Satu lagi yang menarik: stereng lebih ringan dan lebih ketat, ia adalah kurang lembut atau minggu (ya, penggantungan sukan) dan menggariskan sempadan dan seolah-olah menjadi sangat jauh. Dia membuat bunyi yang berbeza daripada saya sebelum ini, dan secara amnya sangat tenang, terutama pada kelajuan yang tetap. Dengan sekeping bagus muzik pada tahap desibel yang normal enjin anda sebenarnya tidak mendengar; ia melanda saya cepat berkenaan dengan generasi sebelumnya. Switching adalah lebih langsung, lebih fleksibel, dengan strok yang lebih pendek dan rasa yang lebih kukuh.

Saya amat berpuas hati dengan Bratwurst ini. Jika dia berkelakuan empat tahun akan datang serta pajakan croquette saya sebelum ini, maka saya mungkin menerima pakai sebagai tanggungan pada hari lamanya.
Oh, dan gambar-gambar akan menyusul sebaik sahaja ia adalah kurang kelabu / berkabus dan dia bersih sedikit. Greetz!

Satu pengalaman yang baik sedikit lagi

 • 20017 km
 • 11 Ogos 2015 22:46

Sementara itu, kami telah menambah banyak kilometer dan pengalaman lagi dengan La Bratwurst. Würstli tahun ini tiada percutian disambut dengan kami, sebab kami telah berpindah kami literal terbang dengan cepat ke destinasi kami. Tetapi baru-baru ini saya di sini diambil sebagai salah satu daripada Alps dan dia di jalan raya dan tempat di bukit-to beliau menilai kebolehan. Nah, dengan 340 Nm disediakan lebar dia drags baik untuk mendengar; Saya datang IIG nixnie defisit nie. Dan hairpins (perkataan gila, sebenarnya) di laluan pas sebenar kepada 2400+ meter terbukti mudah, baik dari segi mengemukakan dan berkumpul semula dalam gear kedua; Yang terakhir ini bagaimanapun adalah cerita yang berbeza dengan pilihan penjimatan saya sebelum ini. Mound keluar juga berjalan dengan lancar: dengan penggantungan sukan dia berjalan cukup ketat, dan brek juga memberikan banyak keyakinan dalam hasil yang baik pada pendekatan pesat teruk U-giliran. Secara keseluruhan, saya di mana-mana dikupas terhadapnya dan oleh itu beliau kekal  terjejas.

Perjalanan pulang sebahagian besarnya disebabkan oleh memperlahankan kembali trafik percutian: sooohee, anda tahu berapa ramai karavan ada Jumaat di autobahns dan Autoroutes berjalan terkedek-kedek utara? dude tidak normal. Hanya dari Ardennes adalah senyap, supaya apabila sahaja "ulas gas" di dapat. Sh * t berlaku, kita akan berkata. Secara keseluruhan, Passat ternyata namun sebagai sebuah kereta yang sangat bertimbang rasa dan selesa: selepas 10 jam di tempat duduk hadapan sebelah kiri bivouacked saya pulang ke rumah begitu tenang - melihat saya mendapati dia dengan baik.

Apa-apa lagi?

Apa yang ada lagi untuk mengatakan mengenai teman coklat ini? penggunaannya adalah pada separuh bulatan dunia pertama 1: 19.6 (berdasarkan sebahagian besarnya kepada berulang-alik di NL), dan itu hanya 400 m per liter kurang daripada lampu pilot saya sebelum dilaksanakan. Rasa saya agak begitu baik. Bahawa perbezaan kecil adalah lemak secara semulajadi diimbangi oleh apa sahaja yang menawarkan tambahan seperti 2.0 berbanding sebelum 1.6.

Si rambut coklat kita seolah-olah tidak menggunakan minyak, dan mengendalikan semua butang, fungsi dan perkara-perkara kerana ia bertujuan. Terdapat setakat ini telah tiada rosak, dan juga mainan kerincingan atau creaks apa-apa.

Dan ya, anda sudah tentu boleh mencari membosankan seperti Passat atau hodoh, atau tidak. Semua baik walaupun, untuk setiap perkara itu. Tetapi penganalisis politik auto dia semata-mata kelihatan beliau ke tanah untuk membakar dan semua ini, tetapi mendapati nothing'm kemungkinan besar tidak pernah mengalami sendiri, contohnya dengan sekali untuk memandu beberapa ratus km tanpa henti. Bagaimanapun, tidak kira apa lain d'r suka: Saya suka leasert ini semata-mata ini boleh dipanjangkan.

Belum ada pintu diesel gevalletje?

 • 26.512 km
 • 30 September 2015 20:33

Mari kita berharap bahawa tiada monyet muncul dari lengan 2.0 TDI Euro 6, kerana jika tidak, saya mungkin kembali ke bidang di 1.6 anda. Dan yang tidak berada di semua niat ...

dunia pusingan pertama adalah bulat

 • 40.022 km
 • 19 Januari 2016 22:58

Oleh itu, kita mempunyai bersamaan putaran maksimum di sekitar seluruh planet di bawah roda bergolek dengan. Dan yang telah tamat dengan memuaskan, kerana semua kerja-kerja seperti pada satu hari, dengan penggunaan purata keseluruhan 1: 19.7 dan dengan aman dan selesa.
Dan ini Rupert Bear mempunyai cukup sedikit kuasa jika anda "lancar" dari kedudukan yang mula memandu kadang-kadang kawalan anti-skid untuk beralih kepada pasangan juga berhenti mengambil bahagian. Sebenarnya memandu ini Bratwurst 't' em pada kelajuan kira-kira 150 km / h, tetapi apa-apa tabiat adalah dengan mel kipas dari 'ke utara sedikit kurang Mengeluarkan mesin dari bungkusan menyeronokkan.

The coddling pertama pada 30k, si rambut coklat kami bertahan dengan baik; Tiada apa yang istimewa berlaku dan dia tidak mempunyai masalah. Dilengkapi dengan kasut musim sejuk dan dalam semangat yang baik dan minyak segar mereka boleh menyejukkan lagi terhadapnya.
Dengan tempoh pembekuan yang saya menghargai kerusi dan pemanasan cermin depan pasti. Pemanas dalaman tidak baik dan cepat, jadi saya di -8 ⁰C pagi ini pula hanya boleh pergi di dalam tangki saya di dalam kereta tanpa terlalu ketegangan selepas lima minit dari sejuk.
Saya mempunyai tanggapan bahawa B8 lebih cepat kotor daripada sebelumnya. Mengenali sesiapa? perbezaan tidak would'm untuk duduk dalam warna badan, masing-masing, kerana dalam kes saya hampir "sama" (seperti jiran selatan berkata). Mungkin itu roda dan bagaimana mereka diletakkan di roda? Joost mungkin tidak tahu - I'll'm memanggil semula tidak lama lagi dan seterusnya.

Ada maka apa-apa terhadap? Sebenarnya, tidak. Atau anyway, satu perkara: ia tidak lampu depan LED yang lazat, tetapi benih biasa. Mereka melakukannya dengan baik, tetapi dalam musim musim sejuk di luar gelap-jalan saya masih mungkin menghargai beberapa cahaya tambahan. Saya LIHAT kurangnya arnab mungkin tidak terjual sebelum saya MERASA mereka. Rupa-rupanya saya masih diam-diam menjadi salah ubi bit rosak xenon akhirnya. perjalanan saya mengambil alih lebuh raya diterangi, jadi saya membuat apa-apa itu - yang mewakili sebahagian besar daripada perbatuan saya, jadi oh baik.

geleuterd cukup. Passat ini lakukan adalah sangat baik, semudah itu. Mudah-mudahan saya boleh menikmati untuk 140,000 km (atau lebih) masalah dengan beruang coklat ini - dengan semua akibat yang mungkin dan sjoemeldiscussies akan tidak lama lagi mungkin hanya bahawa ini adalah mati baru lepas but saya ...
Salam!

Suci di laluan

 • 62.133 km
 • 2 Ogos 2016 23:08

Kami salah satu sedikit lebih jauh. Cerita ini boleh kekal agak membosankan, tetapi Rupert Bear terus sempurna melakukan apa I'm've dipilih: bagus dan secara senyap-senyap memakan dengan mudah banyak setiap hari berulang-alik pergi balik 140 km.

perkhidmatan yang kedua ialah masalah; apa-apa lagi akan mengejutkan saya kerana ada harfiah nix salah dengan kereta ini. sapverbruik adalah stabil pada 1: 19.7 (liter sebenar dan km, jadi tidak ada pincangan main semula komputer papan), dan juga ditubuhkan kerana jalan lebuh raya-main campuran.

Lepas saya terpaksa melakukan beberapa hari dari Bratwurst: poffertjespan penampilan terpaksa dipulihkan semula t.g.v. yang hujan batu atas rata-rata. The leasemij biarlah saya bertemu dengan Skoda Hebat Combi di 1.6 diesel (120 hp) versi. Yang lebih luas daripada Passat (pada pendapat saya walaupun terlalu besar), kereta yang bagus, tetapi terutama ... bergoyang seperti katil air yang. Memanggilnya keselesaan, atau apa sahaja, tetapi saya benar-benar mempunyai perasaan jalan dengan bot.
Dan 120 hp supaya benar-benar menunjukkan 30 hingga kurang daripada apa Bratwurst saya, dan ia menunjukkan - tidak begitu banyak dalam mempercepatkan dari kelajuan rendah (dalam mangkuk verkouwde di jalan raya luar dan sebagainya) tetapi A-jalan, sopan kurang "menggigit". Dan terdapat perbezaan ketara jika anda melihat penghawa dingin jauh: menyertai remaja (atau mungkin SUPERB?) Pada perbelanjaan sebahagian kerajaan dan Passat, saya mendapati tidak pernah ada apa-apa.
Passat saya sebelum ini adalah seorang diesel 1.6 dengan seberapa 105 hp, dan mendapat segi snelwegpit vues sebenarnya déjà dalam Skoda. Sungguh gembira saya tidak untuk 120 kuasa kuda tetapi hanya pergi untuk versi 150 hp dengan Passat semasa.

Bagi kerosakan hujan batu: fenomena yang menarik. hud mempunyai kira-kira lima puluh kemek, bumbung max sepuluh. Dan lama isteri Ford C-Max ... hanya tiga seluruh tubuh. Nah, di mana had berat yang sekarang (sebahagian) datang dari akhir kini juga disyorkan. Bratwurst sekali lagi agak ketat; mudah-mudahan serangan hujan batu akan datang lewat lama ghaibnya.

Tidak lama kemudian, sekali lagi membuat perjalanan percutian ke selatan dan menikmati keselesaan yang - pada musim panas lalu dia seli didorong beberapa minggu "stabled" pada anak-anak saya (dan dia kelihatan sebagai balasan dan juga tanpa muatan).

Tschüss!

Prima bermain dalam separuh 1

 • 91 119 km
 • 19 Mac 2017 14:47

Halfway melalui permainan (dari segi pajakan perbatuan) Saya boleh menyatakan bahawa saya sangat berpuas hati dengan coklat beruang kami. Beliau telah menjadi teman yang boleh dipercayai, dan caj probeem sepenuhnya.
perjalanan bercuti panjang pada musim panas lalu dan di akhir musim sejuk berjalan dengan selesa. Anda lihat maka bagaimana benar-benar baik dan berfikir yang Passat berfungsi.
Kereta ini mempunyai kuasa yang mencukupi, sekurang-kurangnya bagi saya, pada penggunaan yang sangat baik (tidak berubah sekitar 1: 19.7). Terakhir dalam perjalanan di Jerman semua ratus kuda secara ringkas bertindak bebas, yang mengakibatkan yang dihormati 229 km / h pada paparan digital dan senyuman luas pada muncung saya. Dan kereta masih berasa sangat stabil dan diperiksa, dan ia adalah agak halus.
Perkhidmatan ketiga tidak memberikan butiran atau kejutan lain, jadi itu juga agak OK. Oleh itu, saya akan menganggap bahawa separuh ke-2 hanya seselesa 1, dan saya akan kekal amat berpuas hati dengan Bratwurst ini.
Salam dan kemudian.

4.5
 • keselesaan 5.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 5.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik