Volvo V40 1.8 Exclusive Line (1999) ulasan

10pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
V40 1.8 Exclusive Line
5, Manual
1999
2011
198000 km
218000 km
Kedudukan pembaca purata: 8.5 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

Harian sempurna

 • 217000 km
 • 1 Februari 2013 22:43

Mengapa V40 yang?
Satu soalan yang baik, model itu boleh sentiasa menggoda saya. kereta pertama saya apabila saya adalah 18 adalah 440 1.8i 9 tahun dengan perbatuan dara 70K km. Saya mempunyai banyak kenangan manis. Abang saya kini berada di V40 2, dan dia raved mengenai V40 sebagai pemandu setiap hari. Kami kedua-duanya mempunyai kereta BMW sebagai hobi untuk cuaca, dan lalu lintas setiap hari kita mahu sebuah kereta dipercayai dengan keselesaan yang hebat.
Dan sebagai pelajar Master dengan kerja sambilan, ia juga penting bahawa ia tidak terlalu gila.

usaha:
Saya mendapati ia lucu untuk membeli sebuah Volvo sama seperti abang saya. Dan kami berjaya! The tow bar, roda dan lengan selepas. Keperluan adalah penyaman udara, kawalan pelayaran, inlays kayu, lampu dan (semi) dalaman kulit.
Saya tidak lama lagi mendapati kemas, peniaga mengekalkan salinan pada peminat SAAB menangis dengan kuat! (Lihat kereta sebelumnya).

penyelenggaraan V40:
Sejak saya mendapat kereta itu, terdapat beberapa perkara kecil yang berada di luar penyelenggaraan biasa, untuk menjadi baru tepat satu lengan, dan regangan tali pinggang pelbagai. Tiada isu-menghancurkan bumi.
Penyelenggaraan adalah sebaliknya mudah untuk melakukan sendiri. Abang saya telah mempunyai sebagai berkata Volvos sama dan dia mempunyai apa-apa 75K didorong kilometer hampir bebas masalah dengan V40 itu sendiri.

V40 panduan:
Ia masih berjalan agak berbeza daripada BMW Z3 saya, tetapi itu membandingkan epal dengan oren. penekanan diberikan kepada keselesaan, dan kawalan pelayaran dan kerusi menggerunkan adalah jarak yang jauh keseronokan. Kecewa jika anda melihat ia, tetapi pengendalian kebanyakannya diramal. Penggunaan boleh diterima, sekitar 01:12 dalam gaya pemanduan biasa dan trafik bercampur-campur. 01:15 Memang mungkin pada jarak jauh.

imej:
Menurut peminat Volvo tidak Volvo benar. Yang akan menjadi yang paling teruk saya, saya bangga untuk memandu di dalam produk yang tanahair. Reka bentuk adalah juga cukup tak habis-habis, saya kerap mendapat muka terkejut apabila saya memberitahu mereka berapa umur V40.
Ia bukan satu kereta mewah untuk seorang lelaki 26, tetapi sekali lagi saya perlu mengisar bahawa saya membayar ganti rugi sedikit dengan Z3! Ia berfungsi hebat, semua pilihan yang ada, dan anda boleh mempunyai sesuatu seperti itu perlu mengheret! Di samping itu, Volvo telah benar-benar baik penampilan daripada setanding Audi atau BMW zaman itu (percayalah). Pemandu harian ideal untuk saya!

Pendek kata, yang anda cari yang boleh dipercayai semua-bulat, imej yang baik dan reka bentuk abadi, saya benar-benar boleh mengesyorkan V40 yang!

penjelasan Kedudukan

 • 217000 km
 • 2 Februari 2013 19:12

Apa yang anda benar-benar menggunakan sebagai penanda aras bagi penilaian? Pertandingan atau apabila kereta sekarang?

keselesaan adalah tepat, seperti yang dinyatakan sebelum ini, empat bintang terutamanya melalui kerusi dan pelayaran kawalan. No 5 kerana saya adalah sesuatu lebuh raya bising seperti.

Prestasi, 116pk ia tidak kelajuan tertanya-tanya, tetapi anda mendapat yang bagus lancar bersama-sama dalam lalu lintas. Ia adalah sebuah kereta yang anda memandu adalah benar-benar hanya di revs rendah, kerana dia agak lancar dan tenang. Di atas 4000 rpm saya mendapati ia menjadi bising (lebih 140), tetapi jika anda memandu 130 perlu bimbang. Ia adalah lebih kuat apabila SAAB 9-3 (1999) saya ada dalam masa lalu, tetapi kereta ini mempunyai 200HP dan nisbah palung lain. Oleh itu skor prestasi yang mencukupi.

Kebolehpercayaan adalah berdasarkan pengalaman saya, itu semua masih bunyi bersama-sama, tidak ada karat, dan tidak ada mainan kerincingan menjengkelkan atau retak dalam casis, pepejal dipanggil ia.
Kos, baik dia bukan super ekonomi, dan tol jalan raya tidak murah, tetapi anda mendapat sesuatu sebagai balasan. kos penyelenggaraan yang rendah adalah ditambah lagi! Oleh itu hanya e kemas mencukupi.

Jika saya membuat perbandingan V40 dengan kereta pertama saya (9 tahun yang lalu), '95 440 1.8i itu, V40 adalah tahun cahaya di hadapan yang benar-benar dari segi reka bentuk dan keselesaan. Saya membandingkannya dengan kereta yang lebih baru daripada anda akan melihat bahawa ia datang dari alaf lalu.
Walau bagaimanapun, ia adalah kereta yang baik, dan mencadangkan ia!

APK

 • 218000 km
 • 27 Februari 2013 00:33

Hanya maklumat ringkas, MOT tahunan telah berlaku!
Tiada perkara yang mengejutkan sebenarnya, cakera belakang telah dan terpaksa diganti. Di samping itu, membawa pula sedikit, dan menggantikan bas suis. Yang terakhir ini tidak perlu, tetapi poker telah menjadi kurang fleksibel dalam 1 atau 3, dan kembali kepada 2, adalah lebih biasa dalam jenis ini V40. Ia hanya memakai dan lusuh, dan ia adalah satu usaha kecil untuk menggantikan mereka.
Kita boleh untuk setahun pada sekali lagi!

3.5
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 3.0
 • kebolehpercayaan 4.0
 • kos 3.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik