Ford Mondeo Titanium 2.0 16V (2008) ulasan

pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Mondeo 2.0 16V Titanium
5, Manual
2008
2009
5 km
187,000 km
Kedudukan pembaca purata: 8.0 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

Impressions pertama

 • 2000 km
 • 27 Januari 2009 15:53

Antara semua keganasan versi petrol diesel adalah apa yang disemai nipis. Oleh itu ia seolah-olah saya (seperti yang saya lihat di pengulas yang lain) satu idea yang baik untuk sekali lagi membincangkan versi petrol.

Kemudian tahun lepas S40 saya akhir pajakan didekati, saya mula mencari pengganti yang akan menjadi lebih murah kerana piawaian pajakan menjadi agak ketat. S40 adalah sebuah kereta yang menarik (lihat kajian saya yang lain) tetapi Volvo baru hanya tidak.

mata saya jatuh pada New Laguna tetapi malangnya tidak sesuai pajakan standard saya, Passat sama ada. Seorang rakan sekerja saya sedang memandu dan memandu kepuasan dalam Mondeo dan kami sekali ditukar beberapa hari kereta supaya saya dapat melihat bagaimana Mondeo memelihara dirinya.

Itu adalah pasti tidak mengecewakan. cerita lama, cerita pendek: Saya mengarahkan lima pintu versi Mondeo Titanium, dengan 2-liter enjin petrol dalam warna Laut Gray (biru gelap kelabu), ditambah dengan sensor letak kereta (sederhana) dan bar tunda yang boleh ditanggalkan (tersembunyi sangat baik).

kini saya tiga minggu dan yang baik 2,000 kilometer duduk di atas. Ia mesti berkata: enjin petrol dua liter adalah baik tetapi tidak keajaiban. 2-liter Volvo diesel dalam lustte yang 'm mentah. Sebaliknya kereta ini menjemput kurang ke dalam cakera keras, yang sekali lagi mempunyai kelebihannya.

Kereta ini mempunyai 'hanya' lima gear dan keenam tidak akan menjadi gila Saya sebenarnya berfikir, terus-terang, saya fikir itu satu kemestian untuk kereta dalam kelas ini. Jika anda mahu banyak gas "dia benar-benar di hadapan tetapi anda perlu membuat banyak kelajuan sebelum ia benar-benar datang melalui pendengaran. 100 hingga 120 dalam gear kelima memalukan perlahan. Daripada 130 kepada 160 dalam gear kelima yang sama akan halus. Kembali semula ke antara keempat demikian tetapi tidak boleh mendapatkannya untuk menurunkan dirinya didengar dengan jelas. Apa yang saya fikirkan sekarang? enjin melakukan tugasnya tanpa menakjubkan dan kadang-kadang sedikit terlalu banyak bunyi bising.

Secara kebetulan, saya akan menambah bahawa saya mempunyai perasaan bahawa kereta itu kini mula datang pas longgar, dia sentiasa berjalan lebih baik. Sama ada itu kerana saya mempunyai lebih banyak untuk mendapatkan digunakan (dan oleh itu dalam kepala saya) atau bahawa apa-apa motor adalah benar-benar berjalan kaki yang menyenangkan? Idea.

Saya memandu kilometer atau 160-180 setiap hari dan hampir semua perbatuan lebuh raya. Terdapat juga beberapa trafik antara kilometer (A9, A10, A1 .... mengeluh) tetapi penggunaan kini telah mencapai sekitar 8.4 setiap 100km. Saya rasa ia masih boleh jatuh lagi.

Saya mempunyai versi Titanium dengan radio Ford standard (6000CD), ini malangnya tidak memainkan CD MP3 keluar tetapi sambungan dalam glovebox yang membolehkan anda untuk menyambung angka bermain MP3. Yang terakhir yang saya lakukan. Kerja-kerja yang baik, malangnya anda tidak boleh lewat radio kawalan pemain MP3 anda dan anda mempunyai set anda snoeihard radio (15 atau 16 manakala normal lima atau enam cukup) untuk mendapatkan sesuatu untuk mendengar, jika anda kembali zap radio anda memandu hampir cerun keganasan.

Antara meter kelajuan dan takometer adalah skrin anda boleh melihat apa maklumat. Ia adalah satu idea yang hebat tetapi ia adalah kasihan bahawa Ford tidak lagi dilakukan dengan ia. Untuk memberitahu kebenaran, skrin yang agak sia-sia. Saya telah membaca di sana sini bahawa orang-orang diganggu oleh cahaya skrin apabila memandu dalam gelap, yang saya tidak lakukan tetapi saya mempunyai sesuatu untuk membayangkan. Anda boleh membisukan terang, tetapi kekangan yang timbul ialah anda membisukan semua lampu papan pemuka. Selain itu, anda juga membisukan LED pencahayaan ambien yang memancarkan cahaya merah lembut pada konsol tengah. Sangat sejuk saya fikir! Saya hanya dilihat oleh rakan-rakan yang mempunyai Passat a.

Penamat aluminium papan pemuka saya dapati sangat cantik.

Kereta itu adalah seperti yang anda inginkan letak kereta super luas saya dapati kadang-kadang menarik (terletak di belakang tidak super) dan sensor letak kereta seolah-olah dirasuk, saya sekali lagi perlu kembali kepada peniaga itu, mungkin sesuatu yang perlu diselaraskan.

Apabila saya mempunyai beberapa lebih km untuk duduk, saya akan menulis kemas kini. Jika anda ingin tahu sesuatu yang khusus, saya tahu.


selamat tinggal Mondeo

 • 187,000 km
 • 11 Mac 2013 14:41

Selepas hampir 190.000km pada tahun-tahun kebelakangan ini, terutamanya di Belanda tetapi juga di Alps, Itali, Perancis dan lain-lain dan lain-lain menghampiri penghujungnya masa kita dengan kereta ini. pertunjukan saya kereta ini selepas semua kilometer adalah seperti berikut:

Plus:
1. Grip yang hebat, antara pengalaman terbaik saya dengan kereta sebesar ini.
2. Space, ruang dan ruang lain. Sementara itu, segala-galanya dan apa-apa yang dibawa oleh benda itu. tempat duduk belakang rata dan voldouwen tetapi.
3. Great untuk jarak jauh, terlalu selesa di jalan raya lebih rendah.
4. Ada kereta pajakan tetapi saya fikir nisbah harga / kualiti adalah baik. Untuk 27K anda akan mendapat banyak kereta.
5. Versi kami mempunyai cermin dipanaskan, jadi semua saya terpaksa mengikis cermin depan yang Corsa saya pagi teman wanita
6. generalist. Sama ada di lebuh raya atau di atas jalan kambing sehingga Gorges du Verdon berjalan: mana-mana sahaja anda berasa selesa dengan kereta ini. Kerja-kerja dengan mudah ke atas sebuah gunung dan tepat bergegas dari sana lagi.

Ikan duyung
1. kawalan pelayaran telah dua kali pergi bahagian. Apabila dia dibuat dengan segera dan perkara terakhir yang ia pernah kembali lima kali ke garaj, dibuka dan tahu-I-banyak perkara tetapi kami namun sebarang cc lebih sejak musim panas lalu. Tidak Bagus dan agak memalukan bahawa ini tidak boleh dibuat.
2. Sound. Ia bukan satu kereta super-senyap: enjin buzzy dan apa angin anda boleh mendengar dengan baik. Ianya adalah semula jadi yang perbandingan anda tetapi jika anda digunakan untuk kereta yang tenang daripada ia adalah untuk menelan.

Kami tidak membeli yang baru sekarang tetapi mengambil kereta dari kutub (A3 Sportback 2011). Jika saya boleh membeli maka ia mungkin akan menjadi fokus yang memandu kereta (jika cuaca harus sekurang-kurangnya Ford) sesuatu yang lebih murah dan pengumpulan huh

4.0
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 3.0
 • kebolehpercayaan 4.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? mungkin

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik