Volvo S60 R (2003) ulasan

24pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
S60 R
6, Manual
2003
2012
202 024 km
235.402 km
Kedudukan pembaca purata: 7.0 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

The Scarab hijau ditukar pada S60R sebenar!

 • 202002 km
 • September 6, 2012 19:55

Setiap peminat kereta mengetahuinya, petang hanya bagus mencari komputer untuk yang terbaik dan kadang-kadang yang paling mahal (mimpi) kereta. Jadi saya beberapa minggu yang lalu di komputer, sedikit sekitar untuk menonton kereta menyeronokkan dan terutamanya puasa yang seolah-olah tidak pantas. Jika pemandu Volvo anda jelas tentang kewujudan R tetapi benar-benar melihat saya tidak pernah dilakukan .... Tetapi kemudian saya pendikit halus dan pasaran untuk kerokan mata saya jatuh pada Volvo S60R ...
Namun sekali lagi Klik, WOW apa sebuah kereta yang cantik dan juga dalam kejiranan!

hujung minggu depan tetapi sama rata kepada R yang dipandu oleh niat untuk hanya menaiki ujian apabila kita meletakkan peniaga memanjat R jatuh dengan serta-merta dengan warna yang indah (perak logam 426) dan besar 18 "antrasit Pegasus roda dan di belakang angkup brek brembo besar dan backing dengan R logo indah!

R muncul benar-benar dalam keadaan yang sangat baik!, 1 dan 2 tempat calar dail pada bumper depan.
Tambahan pula, R rapi itu!, Tidak menjejaskan letak kereta atau calar seperti lain baru!

Tidak lama kemudian, penjual datang ke sini untuk berbual, kereta dilihat dari dalam juga kelihatan sangat baik. Apabila tiba masanya untuk memandu ujian. Bateri keluar.
Bunyi indah starter yang pergi sekitar dan terdapat lima silinder.

Apa yang merupakan bunyi yang baik daripadanya!, R didorong, kerusi diletakkan.
Inge melangkah membawa kerusi dan kemudian dengan tenang selesai jalan, pada masa-masa anda betul-betul memandu rasa dengan apa-apa kereta sukan!

Semasa ujian memandu yang diberikan jalan polder perlu, kereta !!

Sekembali anyway sekali bertanya tentang harga trade-in daripada S60 hijau, dan ini adalah sebenarnya tidak betul-betul terhadap yang kami kemudiannya tiba-tiba memiliki S60R !! Setelah itu maka menunggu lama .. terpaksa diselesaikan apa perkara yang kecil MOT baru dan bateri baru, tidak pernah begitu gementar semasa menunggu lama untuk kereta baru !!

Sementara itu, R lagi sebulan untuk pintu dan dia berada pada hari cuti, dia Runs benar-benar hebat!

Dan mengesan beberapa perkara:

pemberitahuan perkhidmatan penggera, penggera siren tidak.
menggantikan penapis udara.
tempat-tempat bumper depan sekali lagi, tidak seperti yang sepatutnya.

Dan bagaimana pula dengan R:

S60 R AWD transmisi manual 6 bin.

426 logam perak
kulit lembut Nordkap
18 "antrasit Pegasus
Xenon lampu
wipers lampu
Sensor hujan
penghawa dingin / Kawalan Cuaca
cermin lipat elektrik
AQS
kelas penggera 3
kawalan pelayaran
kawalan radio di stereng
RTI navigation + 2011 Update
Banyak kulit
changer CD
tempat duduk depan dipanaskan
tempat duduk pemandu kuasa dengan memori
telefon bersepadu
HU803 prestasi tinggi dan audio premium.
towbar cerai

km jawatan sekarang tebal 202.800

Bahagian pertama kajian semula telah menjadi lebih lama daripada yang telah dirancang .. tetapi tidak boleh berhenti bercakap tentang R!


* Pengalaman Memandu *

R mendorong benar-benar hanya seperti sehari-hari Volvo S60, pada papan pemuka anda mempunyai tiga butang: keselesaan, sukan, maju.

Comfort adalah seperti S60 normal.
Sukan adalah jalan polder.
Advanced Saya tidak benar-benar tahu .., kereta keritik benar-benar kuat dan dengan itu sedikit digunakan ..

Tindak balas di kawasan itu adalah sangat bagus, yang tidak mempunyai ia seperti kereta yang kuat, hanya i.c.m peminat mengenali bumper hadapan yang sangat besar untuk bumper belakang dengan dual ekzos dan tahu bahawa R kini pasti bermakna.

The S60R mempunyai 300 hp, 400 nm supaya R dalam + - terbang ke 100 untuk 6 saat, dan kemudian dengan meniup ke dalam 250km / h (terhad).

kereta anda boleh menjadi pemacu sangat malas kerana tork maksimum boleh didapati daripada + -2000 rpm, 120 dalam keenam dan kemudian anda mendapat pendikit penuh sekali lagi bahawa gemilang dan terutamanya ketagihan menolak kembali anda!

Terdapat juga aduan ..., juga tidak benar-benar, hanya mereka yang tidak masuk akal bulatan perubahan besar dan jenama yang anda benar-benar dengan tempat letak kereta selari ...

penggunaan petrol kini mencecah 1: 7.6 Saya benar-benar kemas mencari R adalah terutamanya digunakan untuk kepingan kecil jadi ia adalah apa-apa kepada saya!

Dan seperti yang anda harapkan dari saya, saya akan sentiasa mengemaskini ulasan ini, dan berasa bebas untuk bertanya!

Saya berharap anda pergi lagi dengan keseronokan membaca ulasan yang!

Oowja, tiga fakta menarik:

pemilik pertama adalah pengarah kereta Volvo!

Kajian kami telah dalam beberapa buah buku tahun 2003.

Ini adalah salah satu daripada hanya 38 (!!) asalnya dihantar S60R di Belanda.

2.000km

 • 204 387 km
 • 3 Oktober 2012 18:54

Untuk beberapa waktu apa yang bermula paip R, anda dengan serta-merta mendapatkan pemikiran seram asli sebagai blok perdagangan, ketua pertukaran dan saya tahu ia bukan semua.

Tetapi nasib baik ia adalah yang buruk!, Ia adalah gasket manifold.

pagi ini adalah R diambil oleh peniaga dan diletakkan kemas di rumah malam ini.

R sekali lagi sentuh percuma.

Saya tahu bahawa semua berubah apabila gasket manifold pada tahun 2008 kepada 126,000 km dengan apa yang kelihatan sebagai set yang sangat besar bunglers! Kesemua mereka diputar dengan bolt dan alur .., dan tapeindschroefdraden baru perlu dibuat dalam kepala silinder ...

Supaya rang undang-undang apa-apa yang lebih mahal.

owja, ia menyeronokkan! yang pembaikan pada tahun 2008 telah dijalankan oleh peniaga!

10.000km.

 • 212 596 km
 • 3 Mac 2013 17:06

hari ini "R" disediakan dengan blok brek baru di belakang +. Tidak lama lagi untuk berubah pad brek untuk walaupun hanya digantikan tetapi ini tidak lagi dan di belakangnya.

yang "R" masih memandu yang besar. Tiada kecacatan dan lain-lain boleh mencari. Hanya melakukan apa yang dia telah lakukan dan yang dia lakukan lebih daripada baik.

Setiap perjalanan lagi menandakan senyuman di belakang roda apabila anda menekan gas!

Mungkin satu ketika kritikan, seperti telah disebutkan bulatan perubahan yang besar.
Anda dapat melihat jalan di sekitar sini hanya apabila tiada kereta. Adakah terdapat kereta menikam 3x ...

Sementara itu telah didorong 10.000km tebal sejak pembelian pada Ogos tahun lepas.

Aktif untuk 10.000km seterusnya!

20.000km.

 • 220 716 km
 • 24 Jun 2013 19:04

Sementara itu sudah hampir 20.000km lagi kerana pembelian! Dan dalam masa kurang daripada setahun. bulan lepas sangat melampau di mana km yang hampir pergi ke 3000km setiap bulan! Sebab untuk ini adalah bahawa jadual kami agak penuh sehingga tidak ada masa untuk baik pulih.

Minggu lepas R tiba-tiba memberi mesej: "kegagalan silau lampu hadapan," kata peniaga itu mempunyai dia membaca dan tahu begitu 1 2 3 tidak apa yang sepatutnya. Sama ada merancang temujanji susulan dan segera tetapi memutuskan untuk membuat kombinasi seterusnya besar. yang MOT. Ini dilakukan hari ini sepenuh oleh Volvo Yakub Schaap!

-baik pulih
gasket
minyak
Kabin penapis udara
cecair mesin basuh cermin depan
5,5L 5W30 Shell
bahan-bahan sampingan
perkhidmatan 2.0

-APK
ukuran 4 Gas
Logout

-pembaikan
Rod End kiri. Disebabkan tindak balas dan ia kelihatan stereng rasa.
pad brek.
penggera dinyahaktifkan.

Maka kegagalan lampu, ini seolah-olah disebabkan oleh sistem penggera. Ini sudah tentu kedengaran pelik tetapi saya melihat sambungan tidak .. Minggu lepas telah dibersihkan kegagalan lampu, kemudian penggera tiga hari akan datang off untuk pergi ke 4x ..

Jadi diharapkan membetulkan masalah ini lagi dan kita boleh menunggang lagi dengan modal R, kerana manusia oh manusia apa kereta besar seperti R! Ding adalah super dipercayai. Memandu super. Kereta yang cantik untuk melihat. membina kualiti adalah hanya benar-benar hebat! Belum ada sebab untuk mencari tempat lain. Dan penggunaan bahan api? Purata dalam tempoh lepas 1500km adalah kira-kira 1: 9.9 seperti yang diukur di pam!

30.000km

 • 230 084 km
 • November 4, 2013 17:35

30.000km, ya, anda membaca dengan betul! Ia amat sukar dengan kilometer tetapi tidak kurang menyeronokkan!

R kekal hanya sebuah kereta yang cantik, ia juga menandakan peminat kereta sebenar kepada reaksi anda kerap. Hanya kendaraan sebenar Volvo tahu apa yang dia mempunyai di hadapannya, kami telah menetap di mencari tempat mesyuarat dan anda sering mendapat ditanya apa yang ada sekarang untuk Volvo, kerana dia kelihatan berbeza daripada Volvos lain. Dan sudah tentu membuat keseluruhan gambar lebih menyeronokkan!

Baru-baru ini 10.000km mempunyai dua pembaikan, yang pertama adalah LV lampu servomotor baru dan 2 adalah jurulatih lengan sokongan dalaman di belakang. Ini pembaikan terakhir yang kami terima R. yang sama sekali berbeza

Kereta adalah lebih baik di jalan raya dan kini lebih halus daripada dia sudah lakukan!

Sebenarnya, saya tidak mempunyai banyak lebih untuk mengatakan mengenai kereta .. kita memandu purata kira-kira 2500km p / bulan dengan penggunaan yang terdiri daripada 1: 8 hingga 01:10 dan dengan masih banyak keseronokan!

* * 17-02-2014

Minggu lepas kita telah R yang dijual kepada Volvo peminat Belgium, adalah sangat maaf untuk mengatakan selamat tinggal kepada kereta tetapi 30.000km setahun tidak menyeronokkan lagi haha.

Sejak itu, kita meletakkan diri kita dalam Touring 530D pada tahun 2005. Di sini dalam masa yang sewajarnya akan disediakan untuk mengkaji lagi!

5.0
 • keselesaan 5.0
 • prestasi 5.0
 • kebolehpercayaan 5.0
 • kos 5.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik