Volkswagen Lupo 1.2 TDI 3L (2000) ulasan

29pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Lupo 1.2 TDI 3L
5, Automatik
2000
2010
172000 km
310,000 km
Kedudukan pembaca purata: 8.1 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

pengalaman pertama dengan Lupo 3L TDI

 • 173,000 km
 • 10 Mac 2010 13:19

Fokus saya pada Lupo 3L ini telah ditarik oleh cukai jalan yang dikeluarkan, selama ini ialah diesel, dan penggunaan diesel rendah besar sehingga 01:37. Semua dalam semua, ini oleh itu perlu menjadi kereta paling murah dari Belanda, dan paling jarak malah lebih murah daripada kereta api! Pembelian kereta yang mahal. Untuk wang yang sama saya boleh membeli kereta dengan perbatuan kurang di bawah setahun dengan penyaman udara, stereng kuasa dan tingkap elektrik. Perkara-perkara yang masih cukup standard pada masa kini, tetapi kekurangan Lupo saya. Namun, saya mengambil semuanya untuk diberikan.

Sesungguhnya, ia adalah baik untuk menyedari bahawa Lupo 3L, walaupun menjadi Lupo, namun ia adalah sebuah kereta yang sangat istimewa! Terdapat hanya segelintir Belanda, dan teknologi dalam kereta ini adalah istimewa. Punca-punca masalah kedua dengan kereta ini mungkin tidak mana-mana peniaga untuk menyelesaikan, sebenarnya hanya ada seorang peniaga di Belanda yang "benar-benar" kisah mengenainya. Bahagian-bahagian yang akan mungkin digunakan dalam pembaikan yang akan bercita-cita mahal. Semua ini masih membuat tag harga yang kurang cerah daripada cukai jalan percuma, diesel memandu kereta ekonomi mencadangkan: jika sesuatu yang rosak, anda membayar hadiah.

80% daripada komponen kereta ini adalah berbeza daripada "normal" Lupo ini. Semuanya dilakukan untuk mendapatkan kereta sebagai cahaya yang mungkin: panel aluminium, roda magnesium dan stereng, kaca lebih ringan, tiada tayar ganti, tiga silinder dalam blok aluminium disambungkan kepada kotak gear automatik yang sangat canggih yang boleh menggulung ultra panjang. Juga, tidak ada mewah untuk berat badan dan tenaga. Terdapat juga dianggap seretan aerodinamik: bumper depan adalah lapisan tambahan, penutup belakang adalah aluminium dan berjalan lagi melalui daripada lain Lupo, cermin dibentuk secara berbeza dan hilang jalur benjolan. Semua untuk kegunaan minimum.

The kilometer pertama dengan kereta ini agak pelik. Saya menggunakan sepenuhnya automatik 3 kelajuan. Sudah tentu, Lupo 3L juga mesin layan diri, tetapi ia adalah jelas untuk melihat bahawa lagi kotak gear lain tergantung di bawah. kotak gear dapat dijelaskan untuk menjadi mudah terbaik sebagai transmisi manual dengan robot beroperasi klac. Terutama suis dari pertama yang kedua tersentak-sentak dan perlahan. Semua gear seterusnya pergi hebat lancar.

sporty kereta itu muncul. Tetapi saya mengesyaki bahawa pemilik sebelumnya telah ada mungkin dilakukan mengenainya.

Terdapat beberapa perkara yang tidak kena dengan kereta. Sistem start-stop tidak optimum, rangkaian radio adalah miskin, dan acterruitverwarming yang rosak. Walau bagaimanapun, ia adalah semua di bawah jaminan bovag, jadi saya tidak lama lagi akan kembali kepada peniaga itu.

Semua di dalam semua saya bangga untuk memiliki kereta ini, dan saya berharap untuk duduk untuk satu sen pun di barisan depan.

isu-isu

 • 179,000 km
 • Julai 6, 2010 16:15

Pada mulanya terdapat beberapa isu-isu kecil untuk 3L:
* Sebagai pemanas tingkap belakang tidak berfungsi,
* Sistem start-stop akan berhenti sentiasa baik, tetapi tidak semestinya mula seperti yang sepatutnya.
* Lampu buzzer tidak.
* Liputan Radio adalah sangat miskin.

Semua perkara ini, kecuali sistem start-stop bulan lepas kemas dibaiki secara percuma di bawah BOVAG. Sistem start-stop juga perlu dibaiki, tetapi ia telah setakat ini tidak diuruskan oleh BOVAG garaj, jadi saya masih boleh kembali kemudian. Nasib baik tidak drama yang sangat besar, untuk mematikan mod ECO, sistem start-stop keluar, jadi anda tidak mempunyai masalah.

masih ada juga masalah! minggu lepas telah dirancang hujung minggu di Zealand. Tetapi selepas dua-gilir dari rumah kami, tidak menghubungkan lebih Lupo, dan dia adalah dalam pendaratan kecemasan. The ANWB terjadilah, dan kereta Resette. Tetapi keesokan harinya masalah yang sama. Masalahnya kemudian seolah-olah menjadi lebih buruk dan lebih kerap. Sementara itu, kereta itu baik diambil oleh peniaga itu dengan sebuah trak tunda, dan saya menunggu berapa cepat, dan apa yang akan dibaiki. Diri Saya Saya berharap untuk pembaikan utama, kerana semuanya masih diliputi BOVAG. Tetapi saya berharap untuk mendapatkan kembali dalam masa untuk percutian saya ke Perancis.

pelarasan kecil untuk kereta.

 • 174000 km
 • Julai 6, 2010 16:19

Menyakitkan hati saya jauh kekurangan kotak sarung tangan dan pemegang cawan unit. Saya membeli melalui eBay Jerman, berasal dari Lupo standard yang lebih mewah atau jenis lama Polo.

Ia adalah satu tugas yang besar untuk membina semua ini, tetapi ia bekerja dan berfungsi dengan baik.

Saya juga mempunyai pembesar suara yang dipasang di lubang-lubang di bahagian belakang di sebelah. abah-abah yang berada di atas semua bersedia dari kilang.

Saya juga mengarahkan tikar kereta khas. Sepenuhnya disesuaikan untuk jenis tertentu kereta, dan tahun model yang berbeza. (2000 adalah sebenarnya sejenis model tahun perantaraan).

Saya juga berjaya menguruskan penebat untuk bahagian dalam enjin. Untuk redaman bunyi.

Pada masa ini saya sedang berusaha untuk membeli plat asas di bawah enjin. Kereta ini mempunyai asal atau, untuk kegunaan yang lebih rendah sebanyak panduan angin yang baik. Walau bagaimanapun, ramai garaj longgar, dan mengeluarkannya semasa pembaikan, dan letakkan kemudian tidak kembali.

3L dibaiki di bawah jaminan bovag

 • 181000 km
 • 15 Julai 2010 23:09

Seperti yang dibuktikan dalam kemas kini terakhir saya, terdapat beberapa masalah kotak gear.

Ini didapati berdasarkan zarah sebanyak 4.80 euro. yang geleidebuslager klac automatik. Nasib baik segala-galanya di bawah jaminan bovag, dan ia telah dilakukan oleh garaj yang mempunyai tahu. garaj masih belum kos penjimatan usaha untuk menjaga saya berpuas hati, kerana selain daripada kos ini di bawah zarah dipilih untuk sama walaupun cakera klac dan beberapa perkara lain sekarang menggantikan kereta itu masih dibuka demikian. Akhirnya sudah 2100 euro jumlah faedah pembelian saya pada peniaga BOVAG.

kereta sekarang tunggangan yang lebih baik berbanding sebelum ini. Satu tanda bahawa kereta itu adalah benar-benar dalam keadaan yang baik, adalah cara bahawa kereta itu kini boleh juga mula dalam kedudukan hentian tuil, dan bukan sahaja dalam kedudukan neutral. Ini adalah kegagalan di mana walaupun pakar-pakar sering tahu apa yang perlu dilakukan.

Selanjutnya, gandingan juga pembaikan masalah sistem start-stop hilang. Kereta itu berbuat demikian kerana ia perlu: jika anda berdiri dengan enjin panas di lampu isyarat, dan anda lebih daripada 3 saat, kemudian menutup enjin dimatikan. Sebaik sahaja anda mengambil kaki anda daripada brek, dan oleh itu mahu menunggang, kereta bermula serta-merta dan anda cepat hilang.

Saya pergi minggu depan bercuti, dan jaminan saya akan tamat tempoh dalam masa sebulan. Jadi saya berharap untuk banyak kali masalah. Tetapi jika sesuatu yang semestinya sesuatu harus pergi salah, biarkan ia sila walaupun di bulan akan datang.

Pada masa ini, saya benar-benar satu sen pun di barisan depan. kerana sebagai konkrit: Saya pergi ke Perancis pada hari cuti. Sekitar 800km dan 800km kembali. ini bermakna saya perlu mengisi minyak 2x selama 40 euro, dan tangki separuh penuh akan kembali di Belanda. Dan ini bukan angka yang baik Volkswagen, tetapi penggunaan yang benar-benar boleh dilaksanakan!

setengah tahun dalam simpanan

 • 189,000 km
 • September 22, 2010 14:36

Sementara itu, enam bulan lepas BOVAG jaminan, dan terdapat lebih daripada 2500 euro percuma (bagi saya) untuk verspijkerd dalam tempoh itu. Baru-baru ini, lampu airbag datang pada pada papan pemuka: cincin airbag baru adalah dalam kawalan. Mujurlah, hanya di bawah jaminan.

di bawah plat asas untuk enjin saya tahu mengetuk kepala, dan tidak kemas di bawahnya. Sebagai rak, tidak standard tetapi pilihan dalam 3L.

angka penggunaan telah mengikuti sejak 15 000 km yang lalu. :
memandu ekonomi: 3.3 L. / 100km = 1: 30.3
pemanduan biasa: 3,8l / 100km = 1: 26.3
kereta sarat bercuti dengan 140kmh: 4,1l / 100km = 1: 24.4

Kini saya telah mengemukakan tuntutan jaminan untuk Volkswagen untuk beberapa lakplekjes hodoh. Saya tertanya-tanya bagaimana mereka datang ke sini.
edit: laporan mempunyai Volkswagen. mereka tidak bersetuju dengan tuntutan jaminan kerana mereka berfikir kerosakan tidak dari dalam. Saya membantah surat yang bagus, dan saya juga sedang berunding dengan garaj bovag di mana saya membeli kereta itu. yang mungkin ingin melakukan sesuatu untuk saya.

Selain itu, lampu airbag amaran dinyalakan lagi. walaupun saya mempunyai NO Jaminan lebih bovag garaj masih akan membantu saya. perkhidmatan atas!

penyelenggaraan

 • 194,000 km
 • 6 Disember 2010 23:07

Saya baru-baru kereta itu sendiri diberikan major overhaul. Kini terdapat 0W30 minyak yang tinggi. Dan saya tayar musim sejuk cantik diletakkan di bawah. Penggunaan hanya sejak meningkat melalui sejuk, angin dan musim sejuk tali. ia kini tempat sekitar 3.9liter purata hampir secara eksklusif bandar.

Saya juga telah memasang Hubcaps khas Audi A2 3L. Ini adalah pendengaran dengan tepat penggunaan bahan api yang sama, enjin dan kotak gear. The Hubcaps berkenaan benar-benar ditutup, walaupun cap injap. kereta ini mendapat lebih eko melihat bahawa saya meneruskan.

dibubarkan kerosakan cat, dipasang dan FSI spoiler

 • 197,000 km
 • 12 Januari 2011 00:56

cat dipulihkan selepas berunding dengan peniaga pembelian. Kami dibayar setiap separuh, dalam kes saya hanya 175 euro. Jumlah ini pulih kedua-dua tempat karat fender, dan disembur khas Lupo FSI spoiler dipasang dan saya telah membeli melalui ebay germany terbalik. Ia adalah spoiler yang lebih baik bagi pengguna, dan hanya terdapat berpuluh-puluh kereta di Belanda dengan spoiler. kerana mereka adalah dalam jumlah yang kecil, dan hanya terdapat di tahun model 99/00 daripada Lupo FSI. di dalam bangunan ini tahun FSI kongsi belakang beliau dengan Lupo 3L. semua di dalam semua Saya amat bangga. Kini hanya cuba untuk memasukkan gambar.

Kerosakan memandu penyelenggaraan +

 • 203000 km
 • April 2, 2011 15:30

Malangnya saya memandu kecederaan bulan lalu. Tempat yang paling teruk saya telah memukul tiang ketika memandu ke belakang.

tiang menusuk 2 minggu ulang tahun edisi lama lampu belakang saya, belakang (atas / bawah), tetapi perkara yang paling teruk adalah: belakang panel belakang disentuh, ditolak ke hadapan, dan sebagainya bumbung ditarik ke bawah dan membuka pintu sebelah kiri ditekan ke dalam satu sama lain. pembaikan ini mempunyai lebih 2700 euro kos saya, tetapi ia telah bernilai wang. Saya mahu untuk membiarkan dia menghiasi lagi anyway.

Saya agak sedikit bertambah baik, walaupun itu harga yang tinggi. Bumper belakang kini benar-benar jelas dalam warna, seperti sebahagian kecil bumper depan.

Juga saya pada minggu lepas beberapa kebocoran pada penapis bahan api. Ini memerlukan EEA penggantian, dan bilik enjin terpaksa dibersihkan. Ini kos saya sebanyak 200 euro.

Esok band musim panas akan di bawah lagi. Itu baik, kerana memandu nyata berkesan boleh bermula sekali lagi! meter penggunaan purata kini dalam yang baik 01:27. Tetapi dengan tali musim panas dan aluminium / magnesium roda musim panas, ia tidak lama lagi akan menjadi lebih cekap!

Penyelenggaraan dan Kini

 • 222,000 km
 • 30 Oktober 2011 17:10

Sebagai ahli rasmi kelab Volkswagen Lupo 3L, yang terletak di http://www.3-liter.nl/forum minggu lalu ditiupkan pekerjaan hebat! Sekali-sekala kelab menganjurkan pekerjaan hari yang cerah, di mana ahli-ahli kelab boleh pekerjaan yang baik untuk kereta mereka, dan kemudian mendapatkan bantuan jika diperlukan.

Saya memberi pula kepada kereta dengan bantuan:
-penapis minyak
-minyak motor (5W30)
-penapis udara
-penapis dalaman
-Menggantikan homokineethoes-terminal
-homokineetvet baru
-Menggantikan minyak gear
-hidraulik kawalan minyak beralih
-tetapan asas baru (mekanisme penghantaran)

terutamanya yang kedua saya melihat dengan jelas apabila bertukar, ia pergi banyak yang lebih lancar sekarang.

Juga saya telah melakukan beberapa kemas kini kecil pada kereta:
-kawalan pelayaran dibina
-lampu belakang yang diedit
-splitter di apron depan
-hood ringan baru (7 kg)
-jeriji baru
-Sistem kunci Pusat dengan kekunci berengsel
-penggera
-panel solar pada bateri
-sekatan kepala mewah

Dan saya dibersihkan dalaman saya, di mana lapisan telah dikeluarkan dari kerusi untuk membersihkan mereka begitu teliti.

Saya juga minggu lalu diletakkan di bawah band cuaca musim sejuk.

Tambahan pula, tiada masalah dengan kereta, dan saya membuat mileage yang besar. Biasanya rata-rata sekitar 3,7L.

sebahagian besar daripada apa yang saya ada setakat ini pada satu tangki penuh dapat memandu adalah 1240km.

kemajuan

 • 240000 km
 • 31 Mei 2012 01:01

Sementara itu, kereta kecil masih memandu denda oleh.

Sejak maklumat terkini jem mekanisme pengelap. Seolah-olah menjadi satu masalah biasa: kotoran terkumpul di dalam aci, yang menyebabkan aci. Malangnya ia tidak mungkin menetapkan, supaya dibina satu mekanisme baru untuk 70 euro. Yang kini berfungsi dengan baik.

Dalam MOT pada Mac terpaksa digantikan hak bebola. Yang kos saya 12 euro.

Terdapat baru-baru ini telah dianugerahkan mesyuarat tugas dengan kelab 3L. Ia menunjukkan bahawa saya mempunyai kebocoran pada hos turbo saya adalah agak baru-baru ini dan agak ganas. Nasib baik saya berada di sana pada masa dengan, dan boleh diselesaikan mudah dan percuma.

Mengenai mesyuarat kerja ini juga dikeluarkan, penukar haba keseluruhan di bawah hood, ini sebenarnya masih telah menjadi usang kerana penutupan EGR dengan plat logam.

Saya juga membeli velgjes lain: Lupo FSI.

Dan kemudian ada cermin, ini adalah standard yang sangat nipis di 3L. Sekarang saya pada minggu lepas retak yang bagaimanapun tidak dapat dibaiki, dan jadi saya memilih untuk melancarkan berlian dari GTI. Tebal, jadi saya mempunyai tanda bintang tidak begitu pantas.

Dan kemudian ada cakera. Ini bukan super buruk lagi, tetapi saya menggantikan mereka tetap. Dengan yang brakemax yang. Pada mulanya brek berkaitan nampaknya tidak menghalang sebelah hab cakera. Tetapi kini terdapat akhirnya mula tanda kedatangan memakai di sebelah hub. Jadi blok baru mempunyai untuk benar-benar rendam untuk seketika.

Sekarang mari kita menyimpan untuk perubahan masa tali pinggang. Yang sebenarnya akan berlaku setiap 60dkm, dan kod enjin yang lebih baru setiap 90dkm. Walau bagaimanapun, pakar-pakar bersetuju bahawa antara kedua-dua kod enjin untuk tali pinggang masa yang ada perbezaan. Oleh itu, saya terkawal tetapi 90dkm. Sementara itu, menjelang 70dkm semasa.

 • 265,000 km
 • Jan 27, 2013 14:03

Kereta kecil masih mendorong halus.

di 245,000 Saya mengedarkan tali pinggang sedikit lebih awal daripada penggantian dirancang. lama adalah kira-kira untuk runtuh, yang menimbulkan persoalan sama ada perkhidmatan ini ia dilakukan pada selekoh penghantaran seperti yang pada bil.

juga apabila menggantikan tali pinggang mengagihkan yang diperbetulkan masa camshaft. mana enjin itu jauh lebih halus. ekonomi dan spicier. kelajuan bahagian kemudiannya meningkat kepada 178 (GPS) 156.

jauh di belakang gendang diganti, dan menggantikan brek brakemax yang baru sekali lagi kerana mereka bengkok dalam 8000km.

kemudian menggantikan beberapa bola kawalan.

dan untuk merawat diri saya sendiri, saya beli satu set lampu OEM Lupo GTI, xenon standard. output cahaya benar-benar menakjubkan tanpa cahaya sesat.

sehingga 3 tan!

Breaks Euro dan naik taraf

 • 310,000 km
 • 23 Mac 2014 14:36

Sementara itu menyokong beberapa km di.

THE Lupo 3L sekali lagi mengalami banyak peningkatan termasuk bumbung panorama besar 1,5meter datang dari Renault Twingo. Juga, terdapat asal lampu Volkswagen GTI Lupo, dan tempat duduk yang dipanaskan. Tambahan pula, kereta itu sepenuhnya dicat semula. Jadi dia agak ketat dalam cat.

Musim panas yang lepas adalah kereta di Belgium, Perancis, Sepanyol, Andorra, Monaco, Itali, Austria, Liechtenstein, Switzerland, Jerman dan Luxembourg, dan beberapa minggu lalu saya berada di Republik Czech, Slovakia, Hungary, Croatia dan Slovenia.

The Lupo masih memandu halus dan tidak mempunyai masalah selain penyelenggaraan yang kerap. Supaya menggantikan tali pinggang pelbagai, bersama-sama dengan galas roda belakang. Saya juga dipasang coilover a. Bukan kerana saya mahu dia semestinya lebih rendah, tetapi selepas tiga tan shock absorber asal dan mata air fikirkan hanya untuk.

Secara keseluruhan, saya masih menikmati setiap perjalanan di 3L!

4.0
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 3.0
 • kos 5.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik