Ford C-MAX

19in etterligning av Ford Focus skraper nå broren MPV C-Max på. En ny nese var friske motorer, en oppdatert interiør og en rekke elektroniske nyvinninger. På tide å gå høyt?

En familie ansikt er nå helt i bilen verden. En merkevare etter den andre fokuserer på maksimal anerkjennelse: vi vet har kjent i mange år, for eksempel Audi, Jaguar bringer nå XE og XF som er svært like og Ford gjør entusiastisk til denne trenden. Nesten hver modell vil bli trukket skarp nese med trapesformet grill og tilsynelatende sint på jakt lykt; Vi så det på Fiesta og Focus nylig, den kommende S-Max og Galaxy i samme stil så kunne ikke holde bak den kompakte C-Max.

Utseendet er bare en del av utviklingen mot økt fokus. I det indre er det viktig nytt, i form av en forbedret oversikt. Dette er ikke bare et krav fra Ford, det var virkelig mye fremgang: hvor C-Max besatt før facelift av en slags kunstnerisk sett med knapper på måfå rondgestrooide den nye viser en ryddigere kontroll element med langt færre taster. Borte er liten, langt borte plassert skjermen tilsvarende knapper. I stedet kom det en stor 8-tommers berøringsskjerm med en klar layout, som også er plassert innen rekkevidde. En stor forbedring, selv om det er beklagelig at maskinvaren er bedre enn programvare: angi et navigasjonsmålet er for eksempel litt treg og systemet etter en kommando tar ganske lang tid til å tenke, så det er perfekt ellers. Uansett, ergonomi har gjort et stort sprang fra den nye C-Max fremkaller mye mindre irritasjon.

ingen Focus

Ford sier mye innsats har gått inn i det mer behagelig å gjøre C-Max. Dette ga bilen inkluderer ekstra isolasjon mellom motorrommet og kupéen mens dører og vinduer er justert for å minimere, hvis du vil bare merke kjøring og vindstøy når du sammenligner ansiktsløftning direkte til bilen for frisket. Faktum er at C-Max er en over gjennomsnittlig komfort Ford, som også er ganske rolig i forhold til andre kompakte flerbruksbiler, og tilbyr en høy grad av komfort.

Det tegnet ser vi også i oppførsel, fordi selv om forsterket gummi foran suspensjonen for å sikre at C-Max er fremdeles en 'ekte' Ford sender (nokså direkte, klar og uten mye tilting) utfører smidighet i understellet råde . Den første reaksjon er skarp, men når dypere inn i en sving du legge merke til at C-Max er ikke et fokus. Det synes opplagt, men forskjellen i kroppshøyde gjør at C-Max mindre stramt går gjennom en sving enn sine lavere brødre, mens den ekstra vekten skaper mer understyring. Treneren går deretter noen ved å skyve forhjulene forårsaker slips bilen forutsigbart på utsiden av svingen. Denne oppførselen er absolutt ikke overdreven, og dynamikken er tilstrekkelig, men det er en forskjell i forhold til andre Fords. Alle vil kunne glede mange en kjøper av en C-Max med chassiset oppsett, fordi de bøyelige fjærer og dempere sikre at det er sjelden omveltning i suspensjonen. Humper i veien gå greit, bak ikke rammet hardt, og likevel Ford mangler mykhet du føler eksempel i en Citroën C4 Picasso. Så han har litt redd for høyder, men alt i alt, C-Max for dette segmentet utmerket kjørbarhet.

fire sylindre

Også i motorområdet er det nyheter: den velkjente 1,0 EcoBoost tresylindret bensinmotor vil være tilgjengelig i to versjoner (100 hk er et showroom mishandler, og vi ville forlate, de fleste kjøpere velger 125 hk), men nyhetene er en stige opp der. Tidligere Ford ga nemlig en 1,6-liters fire-sylindret turbomotor, men gir etter for en mer målt 1,5 firesylinder med 150 hk. Logisk, utfører denne motoren bare litt enklere enn den sterkeste tre-sylinder som gir ham verdi, selv om forskjellen er ikke sjokkerende. Imidlertid løpet arten av den fire-sylindrede er mer attraktivt, mens motorbrønnen avhenge av gassen ganske greit plukker opp ved lave turtall og glatte klatrer i rpm. Disse egenskapene kjenner vi alle Ecoboostmotoren og den nye 'halv' er intet unntak. Den 125 hk en liter er nok for folk bare i kant sine fett biff som 1,5 et bedre valg.

Også for diesel drivere, er det to nye motorer, og også i dette tilfellet er at for å få en 1,5-liters motor med fire sylindre. Du kan velge kapasiteter fra 95 til 120 hestekrefter og her anbefaler vi deg til ikke å ta den letteste versjonen. Spesielt siden du vil bli henrykt av smidighet i kraftig motor, mens-han - som sin mindre kraftig bror - står for 20% aggregering virksomhet. Men det er samtidig den eneste gode nyheten for jegere aggregering, fordi bortsett fra de to dieselmotorene bare gir plug-in hybrid Energi skattefordeler (7%, se boks), men denne versjonen vil få den nye nesen ut igjen ...

Hulpsinterklazen

En ansiktsløftning betyr at en bil up-to-date vil være innen elektronikk, og som også gjelder for Ford C-Max. Det er en hel serie med digitale hulpsinterklazen tilgjengelig, inkludert en radarstyrt cruise control system som hjelper med off (!) Og parkering. Også, for å gi bilen med Cross Traffic Alert, eller ultralydsensorer i støtfangerne du trekke oppmerksomheten til kryssende trafikk før du vet at du har sett uansett. Ideelt hvis du for eksempel bakover forlate en parkeringsplass.

Den slags system er nyttig å gjøre C-Max på nivå med konkurrentene i den moderne basis som den nye Volkswagen Touran. Derfor kan bilen støte på en del år, spesielt siden ansiktsløftning ingenting har endret seg i den største kvaliteten av denne Ford: både fem-seters og syv seters Grand tilbyr over gjennomsnittet fleksibilitet hvor praktisk tenkende familie folk glade. C-Max er derfor på mange måter en familie ansikt: med god plass, gode motorer og et balansert håndtering, C-Max i særdeleshet fortsatt et helvete av en familie bil.