Nissan Qashqai 1.2 DIG-T Tekna (2016) ulasan

5pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Qashqai 1.2 DIG-T Tekna
1, Mesin Sequential
2016
2016
40 km
105 km
Kedudukan pembaca purata: 6.2 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

Baru Qashqai 1.2 Automatik vs Renault 1.2 Kadjar

 • 105 km
 • April 20, 2016 17:04

Saya mempunyai sejak hari pertama memiliki suatu Qashqai 1.2 baru dengan transmisi automatik. Saya mempunyai ini empat tahun memandu sebuah Audi Q7 3.0 TDI Pro Line +. Saya mula-mula menjual Audi secara peribadi, dan kemudian mengarahkan Qashqai. Sementara menunggu penghantaran Qashqai baru oleh VKV Nissan Amsterdam Z O saya memandu di dalam kereta sewa; dan apa? The peniru, Renault Kadjar, yang dibina pada 2016 dengan enjin 1.2 turbo yang sama.

Saya teragak-agak untuk membeli lebih Kadjar mungkin lebih baik daripada yang Qashqai. Saya telah didorong lalu Renault Espace Initiale 3.5 V6, tetapi yang akan menjadi semua enjin Nissan, jadi pengalaman buruk sebenar dengan Renault saya tidak dikenali.

Saya telah melakukan ujian memandu dalam Qashqai, dan pendek ujian memandu mengejutkan apa teknologi 1.2 turbo baru boleh lakukan. Saya tidak meminta Kadjar ujian memandu, tetapi sudah Qashqai lebih awal yakin, berdasarkan kepada ulasan yang baik daripada zn seluruh Qashqai.

Saya mempunyai dua minggu untuk menunggu untuk penghantaran dan mengarahkan kereta yang pada masa ini. Saya mengarahkan ford, tetapi yang tidak ada dan mereka memberikan saya sebagai kelonggaran lebih tinggi kereta kategori dengan Renault Kadjar. Ini berjanji untuk menjadi menarik. Renault Kadjar masih akan menjadi lebih baik dengan zn kuasa kuda tambahan dan manfaat daripada keluaran yang baru?

Jadi saya mempunyai dua minggu memandu sekitar Kadjar. Sebuah kereta yang bagus, tetapi saya mempunyai beberapa kelemahan. Kemasan dalaman nipis, anda melihatnya ke penamat bolong dan komponen papan pemuka yang sedikit berjumbai di tepi bahagian plastik. Unit pertengahan sekitar kotak gear mudah tercalar. Pintu merasa rapuh, tetapi juga kelihatan nipis. perjalanan adalah sangat lembut. stereng tidak merasa seperti di, pendikit kelihatan bermeter oleh komputer, casis berasa ditala cahaya, permukaan jalan sebahagiannya dikeluarkan oleh buatan meniru kenderaan yang selesa daripada segmen yang lebih mahal. perasaan yang seolah-olah telah berjaya dibuat, sehingga anda masuk ke dalam kereta lain dan perasaan yang boleh membuat perbandingan lagi. kotak gear adalah berkualiti rendah. Ia kos kurang sedikit daripada Qashqai, tetapi anda kembali lebih kurang.

Semalam mengambil Qashqai di Nissan Dealer VKV Amsterdam Zuid-Oost. Sila dibantu oleh Raimon Wollfgramm, jadi jika anda menganggap Qashqai, penjual ini, saya mencadangkan sangat.

Wow, apa perbezaan. Qashqai terasa seperti kereta sebenar. Lebih baik hubungan jalan raya, kawalan yang lebih baik. Apa yang anda menghantar sedang menarik Kadjar dan lontaran mendengar Qashqai jauh lebih tepat. Saya suka bahawa. Dan apa perbezaan di kawasan pedalaman. Qashqai digunakan jenis bahan jauh lebih baik. Juga, saya secara peribadi mencari jam bekerja kaunter sebenar dengan tangan yang hak untuk mendengar lebih banyak kereta berbanding skrin TFT penuh untuk anda.

Maka enjin. di kedua-dua blok yang sama. Tetapi Nissan telah ditala m agak berbeza. Dan apa yang menggembirakan ia adalah untuk CVT automatik. anda notis perubahan sedikit. Turbo cukup kuat untuk kelajuan 120km / h.

Membeli kereta ini? Pertimbangkan masih CVT automatik, secara peribadi saya fikir tambah besar, terutama di bandar, tetapi penggunaan juga lebih menggalakkan. 1.2 adalah untuk menjadikan anda jika tidak benar-benar banyak antara 1 dan 2.

The Kadjar di atas kertas atau lebih kuasa kuda, tetapi orang-orang Qashqai seolah-olah menjadi lebih lebih kuasa kuda. Juga ia hebat bagaimana seseorang Qashqai masa dari 0 hingga 100 km / h dengan menarik tanpa changeovers perasaan dalam.

Jadi, jika anda ragu-ragu antara kedua-dua dalam versi turbo 1.2 L, pergi ke Qashqai, dan sebaik-baiknya CVT adalah benar-benar lebih baik. The Kadjar dari semua pihak sedikit nibbled, badan, dalaman dan enjin.

4.5
 • keselesaan 5.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 4.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik