Volkswagen Up! 1.0 60HP BMT bergerak ke atas! (2016) ulasan

5pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Up! 1.0 60HP BMT bergerak ke atas!
5, Manual
2016
2016
26 km
21.891 km
Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

penemuan awal

 • 14900 km
 • 2 Januari 2017 00:32

Selepas empat bulan dan 15,000 kilometer masa yang baik untuk semakan pertama mengenai 'saya' Volkswagen Up.

- Kandungan:
Up adalah 60HP versi BlueMotion di tahap peralatan Move Up dengan Pek Eksekutif. Perkara yang paling penting pada kereta: tingkap kuasa, pendingin hawa manual, kilang-radio dengan dua pembesar suara, Bluetooth dan navigasi.

Komposisi kereta itu dilakukan oleh majikan saya. Bahawa apa yang untuk duduk di atas selesai, tetapi ada dua perkara yang saya telah menyertai setakat ini oleh konfigurasi sendiri:
- kawalan pelayaran. Dalam trafik jam tergesa-gesa harian saya ketinggalan, sememangnya di luar. Ia juga akan menyumbang kepada pemanduan lebih santai.
- cermin yang dipanaskan. Walaupun aerodinamik menjaga cermin bersih semasa memandu dengan cuaca lembap cukup menjengkelkan untuk mempunyai kilometer pertama tidak penglihatan.

Kepada pengalaman. Bermula dengan enjin:
Saya untuk kereta ini saya telah menyebabkan ramai yang Picanto 1.0. Dengan kereta yang anda mesti sentiasa menghentak untuk memastikan ia berterusan dan membolehkan penghawa dingin daripada kesengsaraan. Dengan pengalaman itu dalam fikiran, saya ragu-ragu tentang enjin dalam Up. rasa tidak suka itu adalah tidak wajar, enjin di Up adalah lebih selesa pada bola dan menarik dengan merasa di revs rendah. Tidak seperti Picanto Saya mempunyai pendingin udara pada selama-lamanya di atas, terdapat seolah-olah tidak kehilangan banyak kuasa.

Apa yang menarik adalah bahawa blok melakukan tugasnya dalam tenang. Pada kelajuan sekitar 140 bertukar enjin revs 4000 tetapi kekal teguh walaupun dalam latar belakang.

Memandangkan saya penggunaan baris cukup pantas masih dengan saya. Kira-kira 28 mengisi minyak kini di 6.3 l / 100 km.

- keselesaan:
Biar saya mulakan ini dengan nota yang saya bagi kenderaan dalam segmen ini lebih banyak memandu daripada mereka pada mulanya bertujuan untuk. Wawasan saya dan keharmonian tidak dapat menandingi orang lain.

Comfort wujud untuk saya dalam dua bahagian, casis dan dalaman. Casis Volkswagen telah dilakukan dengan baik untuk jenis kereta. Pada tahun 2012 saya mempunyai ujian ibu saya didorong Aygo dan Picanto. The Aygo memandu benar-benar sengsara dan zwabberde semua arah, Picanto berjaya mengejutkan saya positif dalam pengendalian. Saya kemudian tidak lagi didorong Up, yang pergi satu langkah ke hadapan. Bagi kereta dalam segmen ini adalah sangat baik di jalan raya. tdk sama rata pendek Sebaliknya, dengan menunjukkan keras.

Mana yang benar-benar kepada saya jatuh pendek adalah di kawasan pedalaman. Selepas satu jam saya mesti retak belakang lagi. Ini adalah disebabkan oleh jumlah ketiadaan sebarang sokongan di bahagian bawah belakang. Selain daripada kerusi adalah baik dan kedudukan tempat duduk yang boleh diterima, sebaik-baiknya kerusi saya lebih rendah dan kawalan lagi terpaksa saya. Tetapi di sini saya hanya terlalu mendesak.

Saya masih mahu memasang semula tempat letak tangan. Sekarang saya bersandar terlalu banyak pada brek tangan dan ketatkan dengan itu badan saya. Untuk 170 Euro termasuk pemasangan Volkswagen mempunyai tempat letak tangan pusat, yang ketara akan menyumbang kepada keselesaan.

- infotainment:
Gabungan RCD215 dan Peta&Semakin saya boleh seorang hakim: sama sekali tidak bernilai dan sama sekali tidak bernilai wang. Ini adalah disebabkan oleh beberapa faktor:
- Penerimaan radio: ia seolah-olah bahawa sering menghalang seketika kabel antena. peniaga saya mengesahkan perkara ini dan mengambil ia untuk penyelenggaraan. Buat masa ini, saya sering bertukar tetapi live radio melalui telefon kerana murmurs radio di setiap cawangan. Benar-benar menjengkelkan.
- telefoni bluetooth dan live: hanya tidak berfungsi. Mikrofon pada telefon berada dalam skrin navigasi. Kepada kadar bandar saya untuk memahami, atas saya perlu memanggil melalui fon telinga kerana orang lain tidak boleh mendengar saya. muzik live Bluetooth melangkau berterusan dan oleh itu tidak berguna, saya mendengarkan muzik melalui kabel aux. Pada telefon rumah saya (Galaxy S4) Saya FlitsMeister dipasangkan dengan sambungan Bluetooth, ia sering berlaku bahawa saya mendengar ia FlitsMeister tiba-tiba menutup dan mulakan semula kerana sambungan nampaknya hilang.
- Navigation: Kereta saya telah dibina pada Mac 2016, peta navigasi Q4-2013. Saya tidak tahu apa yang Volkswagen / Garmin berfikir, tetapi benar-benar tidak boleh. Peta lama, sistem ini adalah sia-sia, hilang beberapa cara. Live trafik menggunakan Internet dari telefon, saya tidak pernah bekerja di kedua-dua Galaxy S4 dan iPhone 6S perniagaan saya. TMC trafik standard protokol mempunyai apa-apa. Untuk navigasi menggunakan telefon.

- iklim:
Seperti yang dinyatakan sebelum ini, saya sentiasa baris dengan penyaman udara pada. Ini adalah perlu untuk mengelakkan kabus. Tidak pernah adalah barangan basah di dalam kereta dan saya mendapat tingkap dibersihkan kerap, tetapi Misting cepat. Dalam cuaca basah mereka boleh menyerang tiba-tiba ditutup semasa memandu, walaupun selepas berpuluh-puluh kilometer jauhnya. Mujurlah penyaman udara tidak meminta banyak enjin.

Dalam cuaca lembap pada waktu pagi saya mula kereta pertama dan kemudian gunung lulus beg dan kot saya pada. defroster sudah boleh menjalankan tugasnya. Adakah anda masih tidak maka anda berdiri beberapa minit sebelum anda mempunyai penglihatan melalui kaca. Dengan fros Ditto: Pertama memulakan dan kemudian hanya pergi kanikama.

- Perkara-perkara kecil:
Ergonomik: top betul. Segala-galanya adalah di mana saya menjangkakannya. kotak berguna di bawah ini memberikan akses radio kad, syiling dan goreng. poket pintu cukup besar untuk botol liter. Pedalaman adalah sebaliknya, seperti mana-mana kereta VAG, kesan yang berkualiti tinggi.

Visor: Saya lebih suka untuk melihat slaid ke dalam cermin. Ada masalah besar, lakukan untuk diselamatkan di suatu tempat.

Wipers: selang laras telah halus. Selang pada wiper belakang adalah kedudukan tertinggi. Belakang adalah sebaliknya sangat kotor dengan cepat, nasib baik batang dibuka dari kunci.

Trunk: mudah, ketinggian boleh laras. Dengan rak dalam kedudukan yang lebih rendah dua membawa bagasi boleh berada di sana dalam dan kekal masih ada ruang yang tinggal. Dalam kedudukan yang tinggi, tidak ada bendul dan permukaan lantai apabila bank terbenam, basikal jalan sawan dikeluarkan betul-betul di roda.

Pakaian cangkuk, cangkuk di B-tiang yang bagus idea tetapi tidak untuk digunakan. A jaket yang mencipta titik buta yang besar. Tiada cangkuk atas belakang pintu, kot dan jaket telah longgar di bangku simpanan.

- Akan membeli?
Akan saya cadangkan yang lain apabila mereka pergi membeli-belah dalam segmen ini? Ya. Pemacu up adalah troli sangat matang dan keselesaan kepada beberapa denda tahap. Anda memandu banyak, kemudian melihat lebih jauh ke dalam segmen yang lebih tinggi.

penyelenggaraan

 • 16000 km
 • 12 Januari 2017 20:47

maklumat singkat selepas perkhidmatan pertama.

11-1, kereta tersebut telah hilang sebelum penyelenggaraan pertama selang hari kiamat itu adalah 15,000 atau satu tahun. Pendek kata, tiada apa yang istimewa melaporkan, telah menghina sebaliknya. Saya telah mengemukakan dua mata lagi:

1. Aktifkan perlindungan anti-carjacking. Pada 15 km / h, pintu dikunci, membuka kunci dengan membuka pintu dan mengeluarkan kunci. bukan ex-kilang dan akan melepaskan program pada 30 Bayaran euro, diambil lurus sekarang dia pergi ke komputer.

2. Analisis penerimaan radio yang tidak baik. Seolah-olah bahawa sering terdapat seketika kabel antena. Itu adalah apabila kereta saya tidak berlaku, tidak ada gangguan lagi dalam komputer. Semasa mendapatkan Saya telah bercakap dengan seorang mekanik.
- Menurut PON pasti penyesuai USB ke dalam soket 12V untuk gangguan. Pengecas untuk telefon, saya akan perlukan. Sendiri juga menjadi percaya mekanik tidak terlalu kuat.
- Telefon (hari bekerja 2) dia melihat tidak ada masalah.

mekanik mempunyai menu khas dalam rancangan radio untuk melihat penerimaan tetamu. Penjelasan yang diberikan oleh menu dan permintaan untuk memerhatikan. Melihat apa yang datang ke dalam gambar apabila radio mengganggu, mengambil pelbagai saluran. Penemuan seperti dia menerima untuk siasatan lanjut.

Secara keseluruhan, kemas kini segera menjerit keluar kepada Zijm di Arnhem Selatan. Idea dan komunikasi halus. Memajukan sama ada mereka boleh mencuci kereta dan kemudian dengan kemas kini di radio sama ada mereka boleh menggantikan pemegang plat lesen peniaga asal oleh salah seorang daripada mereka.

kembali

 • 21.891 km
 • 28 Februari 2017 22:02

Seperti tajuk menunjukkan, Up diserahkan semula. Sepanjang 6 bulan lepas dan 21 865 km telah benar-benar berubah pendapat saya mengenai kereta. Pada mulanya saya agak ragu-ragu, tetapi troli mempunyai saya begitu terkejut bahawa hujan meletus selepas saya melihat ia sedang memandu patut mood pejalan kaki yang terlepas.

A antologi pendek beberapa disukai dan kurang:
+ Enjin: baik pada bola, juga dijemput di revs rendah baik dan ditarik kelajuan agak tinggi di mana dia sering berlangsung selama ...
+ Casis casis ... dijemput untuk menghantar permainan yang baik. Sudut roda dan casis yang lebih keras sedikit afsnijroute harian saya adalah sebuah parti kecil. Sedikit dirosakkan oleh pita dengan pipi tinggi, pipi rendah ia akan menjadi seronok. Up di lebuh raya adalah stabil lazat di jalan raya, hanya berehat tdk sama rata adalah dalam pengangkutan yang kejam terganggu.
+ Iklim: juga mengadu pada mulanya, setiap pagi yang lama cermin depan fogged. Minggu lepas skim itu di kawasan pedalaman dan tidak ada masalah yang lebih, dalam cuaca lembap meliputi kaca semasa memandu tidak lebih. Penghawa dingin dengan saya selama-lamanya, di sini perasan apa-apa dalam kuasa.
+ Ringkasan: tidak tidak penting untuk kereta bandar. Hidung adalah lebih pendek daripada anda berfikir dan kembali menyimpan cermin depan. Anda boleh bangun dengan sensor letak kereta dan kini kamera, anda menyimpan wang pada orang-orang pilihan yang tidak berguna.
+ Dalaman: jelas untuk melihat bahawa ia adalah satu Volkswagen. Walaupun semua yang sukar plastik berasa sangat kukuh pada, walaupun semua butang, tuil, dan lain-lain
+ Penggunaan dalam memantau penggunaan seolah-olah ia adalah satu nilai yang sangat miskin, tetapi dengan ini memberi jaminan bahawa gaya memandu saya sangat tegas memanggil. Saya meneka 5-5,5 l / 100 km agak mungkin.
+/ - Keselamatan: Saya mempunyai saya tidak pernah berasa sangat selamat di Up, ini mempunyai kebanyakannya kaitan dengan logam helaian. Ini seolah-olah begitu nipis anda boleh mendengar segala-galanya bergerak menembak jatuh kereta, tetapi bumbung menyemak uitdeukende dalam angin pada akhir mencuci kereta tidak menyumbang kepada perasaan keselamatan. Saya mempunyai 2x hampir pelumba terlepas kerana mereka berada di belakang luas A-tiang itu, saya tidak faham mengapa mereka begitu luas, tirai mempunyai (dia?) Sehingga tidak.
+/ -: Infotainment: Plus kualiti bunyi, ini adalah baik bagi orang lain. Dan ini adalah asas, masih terdapat dua peringkat di atas. tolak besar untuk Peta&Dan lebih terutama Bluetooth yang begitu tidak bernilai yang saya dicabut telefon saya selepas beberapa ketika. Navigation Saya pernah cuba untuk Paris, berhampiran Périphérique kepadanya adalah menarik dan saya dapat memikirkan ia keluar sendiri. Sekali lagi telefon dihidupkan, seperti yang saya sentiasa lakukan.
+/ -: keselesaan tempat duduk: Ia mengambil masa, tetapi akhirnya saya mendapati postur halus dengan 1.75m saya dan postur normal. Dengan pelarasan mendatar dan kawalan (sebagai aksesori pilihan) lengan saya akan menjadi lebih baik.
- Penyimpanan: Bagi kereta bandar yang tidak hadir. Sudah tentu belakang, kotak dalam pintu belakang yang tidak boleh dibedah dan yg luar biasa yang telah mencipta kot cangkuk pada bahagian B-tiang? Atau jaket sekarang kanan atau gantung kiri, ia sentiasa mewujudkan titik buta besar. A cangkuk di atas pintu itu tidak hadir dan membuat sokongan bagi kerusi itu tidak boleh. Dalam bagasi batang anda boleh bagasi hanya lain di tempat kejadian houden.Gebruik pemegang cawan depan anda, maka peti tidak boleh digunakan di luar.
- Tempat menarik yang lain:
* Penunjuk lampu pada: untuk melihat hanya suis. Dalam kegelapan malap papan pemuka, tetapi cuaca tua beruban anda benar-benar perlu bengkok ke kiri untuk melihat sama ada anda mempunyai cahaya atau tidak. Selepas terowong anda terlupa untuk mematikan cahaya dan masih bip peringatan ketika bangun selepas enam bulan.
* Tingkap kuasa satu sentuhan: Saya akan pulang ke rumah dan pejabat dengan penurunan yang membuka pintu pagar. perkara yang kecil tetapi menjengkelkan bahawa tingkap tidak terbuka sepenuhnya dengan akhbar atau dekat.
* Mirror dalam visor matahari: penjimatan jelas di sampul atau slaid. Saya semasa memandu tidak tahu sama ada saya perlu mencukur dan / atau rupa di kelangkang saya.

semua dilantik update sebelumnya, penerimaan radio yang bermasalah. Saya melihat ia dan datang semula dua sumber gangguan, kabel tambahan dan pengecas. Ini adalah standard atau soket radio dan 12v, sebaik sahaja saya mendapat hujung telefon dipasang enggan menerima radio.

Kesimpulannya, saya mencadangkan satu Up? Sama sekali. Saya mahu dalam kereta adalah sentiasa sesuatu yang memberikan keselesaan jarak jauh, tetapi juga memberikan beberapa keseronokan. Up telah dapat melakukan. Saya pergi ke sana untuk dirinya sendiri? Tidak, tidak. Kereta seterusnya adalah sekurang-kurangnya saiz yang lebih besar dan mempunyai lebih kuasa di bawah hood.

3.5
 • keselesaan 3.0
 • prestasi 3.0
 • kebolehpercayaan 4.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik