Skoda Hebat Combi 1.6 TDI Green Tech gaya perniagaan (2016) ulasan

10pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianMileage lalu
Hebat Perniagaan Combi 1.6 TDI Green Tech Style
7, automatik dwi-klac
2016
2016
45500 km
Kedudukan pembaca purata: 6.6 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

 • 21 April 2016 14:17

Seperti pilihan saya sebelum ini dalam kereta, saya akan sudah pengalaman pertama saya dalam proses pemilihan. Saya tidak mempunyai meter memandu kereta baru saya. Kereta itu sudah (lihat gambar), tetapi hanya menyampaikan Mei-12.
Mengapa Audi kepada Super?

Itu mungkin soalan yang hanya menggelegak. Apabila rakan-rakan saya lakukan, sekurang-kurangnya pada mulanya. Jawapannya membiarkan dirinya menyerahkan jika tindak balas, menunjukkan gambar kereta ini. Tiba-tiba difahami dengan jelas pilihan saya dan beberapa soalan yang apabila melihat gambar jika ini adalah selain daripada Audi. Juga tidak, tetapi secara jujur, dalam profil, Saya faham bahawa sesetengah orang mungkin berfikir.

Nah, mengapa kereta ini? Saya mempunyai beberapa keperluan untuk kenderaan baru: (! Apa keseronokan ia adalah untuk mendapatkan ke bandar dan dalam lalu lintas untuk mengelakkan keperluan) automatik, Space, seperti yang cukup dalam hiasan dan 21% penambahan. Baru-baru ini saya melaporkan dalam senarai pilihan semua cukup. Terutamanya kerana keperluan telah diperketatkan berkenaan dengan kadar penambahan. Sebuah kereta yang mempunyai 20% Selain itu pada tahun 2015, oleh January 2016 boleh hanya tiba-tiba mempunyai 25% tambahan.

pilihan akhirnya pergi antara Volkswagen Passat 1.6 TDI DSG atau Skoda Hebat Combi 1.6 TDI DSG. Saya masih suka dibangunkan sejak beberapa tahun untuk kenderaan dari kumpulan VAG itu. Audi akhirnya keluar dari gambar kerana saya sekurang-kurangnya mencari perbezaan kualiti antara Skoda dan VW dan surcaj lebih tinggi yang terhasil benar-benar tidak lagi membenarkan. A4 baru kini daripada skop saya dan A3 mengambil beberapa pilihan lebih VW Passat dan banyak lagi daripada Skoda Superb.

Saya fikir saya pasti tidak satu-satunya yang berakhir di antara kedua-dua kereta telah membuat pilihan. Mengapa Skoda bukannya Volkswagen? Saya sendiri berpendapat garis Skoda lebih baik daripada Volkswagen, Skoda adalah ciri-ciri lebih kaya dan juga jauh lebih murah dalam pajakan. Ok, Skoda telah tidak (lagi) Active Maklumat Paparan, tetapi juga sebulan kira-kira 80 € lebih untuk mengira ke bawah (dalam kombinasi dengan pilihan lain untuk mendapatkan peralatan yang serupa dengan Super.

Saya memilih Hebat Combi 1.6 TDI DSG dalam melaksanakan gaya perniagaan dengan pilihan-pilihan tambahan; tempat duduk penumpang kuasa, bumbung panorama, skrin depan dipanaskan, kaca privasi, dan rim Sirius. Dan dengan itu warna Moon White logam (logam dan tidak benar-benar mutiara putih putih).

Hanya untuk membandingkan, versi Passat R-Line (yang ada dalam fikiran saya), dengan peralatan dan pilihan yang sama datang sebulan anyway jadi kira-kira 80 euro yang lebih tinggi.

Apa yang seluruh dan di? Terlalu banyak untuk disenaraikan di sini, tetapi perkara-perkara seperti kamera spion, tempat duduk depan kuasa, sistem multimedia 8-inci Bil. Apple CarPlay, tempat letak kereta automatik, 12-saluran Canton sistem audio, dan lain-lain masih perkara yang membuat hidup hanya sedikit lebih mudah.

kesan pertama saya? Ya janggal kerana tidak ada meter've saya dipandu dalam kereta saya sendiri, walaupun saya mempunyai beberapa kali dalam satu perjalanan yang hebat baru sekarang dan keping lagi (yang hebat baru daripada rakan-rakan Lnown hujung minggu mengenai langkah dan dengan itu lebih 700 km didorong). Kereta itu cemerlang dalam ruang, ketenangan dan keselesaan.

Sekarang menunggu sehingga 12 Mei ... Saya pergi seminggu kemudian, sama tiga minggu bercuti di Eropah, jadi bahagian pertama pengalaman memandu saya dapat di sini di laman web ini pada pertengahan bulan Jun / Julai.

semula di sini meninggalkan mesej jika anda akan menghargai kajian saya (s).

Pertama kilometer ski swasta

 • 6000 km
 • 20 Jun 2016 13:31

Seperti yang dijanjikan dalam tanggapan pertama saya, kini merupakan maklumat ringkas selepas yang pertama sendiri 6,000 kilometer.
Beberapa minggu intensif di belakang dengan kereta untuk bercuti di mana kami melintasi beberapa negara Eropah.

Kereta itu sesuai dengan saya dengan sempurna. Ia adalah kereta touring selesa yang penting untuk perbatuan. Bukan syaitan kelajuan dengan 1.6 TDI DSG, tetapi memadai dengan baik, walaupun dimuatkan di pergunungan. Maka ia adalah kombinasi yang lazat dengan DSG sebagai kereta diri saya sebagai memastikan kelajuan yang betul untuk mendaki ke gunung. Penggunaan juga kemas; purata saya datang untuk 1 liter kepada 17.9 kilometer dalam cuti. Saya menjangkakan bahawa dengan penggunaan yang teratur, penggunaan masih lebih baik sedikit.

tahap keseluruhan keselesaan adalah baik lagi; Tempat duduk yang baik dalam gaya perniagaan yang boleh disesuaikan dalam semua arah. Tahap bunyi di Skoda adalah agak lebih tinggi daripada dalam kereta saya sebelum (Audi 1.8 TFSI) tetapi masih kereta yang tenang. navigasi mempunyai muzik kami di mana sahaja kemas jalan dan jalan raya adalah jelas oleh penceramah.

No negatif? Tidak benar-benar, tetapi beberapa perkara yang menonjol kepada saya. Sangat bagus yang Lakuer piano hitam di pusat tetapi wow melihat ia memberikan semua kesan. Saya rasa plastik trim pada pintu terdedah kepada smudges dan jari dan armafdrukken. Apa yang saya menyesal bahawa operasi kawalan Cruise tidak pada roda tetapi diletakkan pada pemegang penunjuk. Ia menjadikan operasi naluri bit lama.

Tambahan pula, tiada perkara-perkara gila. ruang yang masih hebat dan lucu hanya penyelesaian pandai Skoda membuktikan berguna hanya jika anda tiba-tiba boleh menggunakan. Dan kemudian mereka datang dalam berguna ...

Kita adalah baik di jalan raya

 • 11500 km
 • 1 Ogos 2016 00:20

Seperti yang saya memandu beberapa kilometer lagi, sekali lagi maklumat sedikit, dengan harapan bahawa membaca dan dihargai

Sementara itu, hampir 12,000 km pada jam dan meletakkan perjalanan percutian lain 2500 km di belakang raya Perancis dan jalan raya. Saya memakan kilometer dengan mudah dengan ini hebat; ia kekal sebagai indah, kereta touring selesa. pengendalian sesuai dengan saya dengan sempurna dan cukup selesa walaupun dengan roda 19 inci. Terdapat kurang Kelamin daripada dalam kereta saya sebelum (A4 dengan 18 inci S talian dan casis). Kelemahan adalah bahawa anda boleh menurunkan kereta "sudut" tetapi kemudian ada kereta pasti tidak.

Penggunaan juga sangat menyenangkan; perjalanan yang lebih panjang adalah 1 dalam 19 untuk mencapai dengan baik tanpa memandu seperti siput.

Forum Skoda dialami oleh beberapa masalah dengan pembukaan automatik batang (pedal maya); bagi saya ia berfungsi dengan sempurna. Saya juga tidak mengalami mainan kerincingan, creaks o.i.d.; kereta yang dibina kukuh. Walaupun dengan jalan yang buruk ada bunyi pelik.

Namun, kereta itu boleh kembali ke garaj. Saya nampaknya b Pilihan tempat pengeluar kayu kumai krom; bermula dari sekarang pasti menyelamatkan dari kusam dan putih. Rupa-rupanya yang boleh dijadikan contoh, kerana saya tidak boleh menemuinya di 3 rakan-rakan yang juga memandu sukar ditandingi.

Saya tidak mempunyai apa-apa masalah dan tidak ada minyak atau cecair lain perlu mengisi semula.

Dan ia masih menyeronokkan untuk mengambil orang di dalam kereta kemudian kagum dengan ruang di belakang; Juga pintu belakang mudah melalui pintu belakang besar. Dan ya, panorama yang indah; banyak cahaya walaupun di belakang yang hanya meningkatkan rasa ruang.

Mudah tetapi kita mengucapkan selamat tinggal

 • 45500 km
 • 25 Jun 2017 21:24

Kereta itu kini berusia 13 bulan, tetapi saya meninggalkan kereta oleh perubahan majikan yang (bekas) rakan sekerja.

Kereta itu adalah satu pengalaman yang menyeronokkan yang tahun mencukupi. Beberapa kereta menawarkan pengalaman saya sebagai nilai banyak untuk wang: kawasan adalah tiada tandingan, pilihan yang tidak berkesudahan kereta dan enjin gabungan + DSG adalah baik.

Saya gembira untuk menyediakan lebih daripada 45 000 km dan tanpa masalah. perjalanan percutian terakhir merupakan bulan yang singkat lalu dan masih diliputi 3,500 km. Saya benar-benar boleh mengatakan bahawa saya mendapat kira agak berehat selepas memandu 1400 km. Ini kerana tempat duduk yang baik, tetapi juga oleh keselesaan dan pengendalian (walaupun roda 19 inci) kereta. kereta hanya mempunyai campuran yang baik keselesaan, ruang dan perkara-perkara yang membuat hidup di atas kapal. Walau bagaimanapun, ia tetap menjengkelkan bahawa walaupun maklumat navigasi, kad pernah muncul lagi ketinggalan zaman. Ini boleh digunakan untuk hampir setiap kereta tetapi anda sebenarnya sedang tidak perlu menggunakan telefon anda sebagai menu tambahan.

Perkara-perkara yang boleh diperbaiki? Oh, mereka piano konsol tengah hitam masih cantik tetapi oh begitu terdedah. Apple CarPlay malangnya kadang-kala memberikan beberapa kesalahan; kabel dalam dan keluar daripada penyelesaian. Tambahan pula, tidak ada mata sebenar.

Dalam seminggu saya meninggalkan tempat ini. Sementara itu, satu lagi kereta persendirian dibeli yang saya sudah tentu juga pergi memberi ulasan mengenai stesen BMW 520D pemutus Eksekutif tinggi pada bulan Jun 2012.

4.5
 • keselesaan 5.0
 • prestasi 4.0
 • kebolehpercayaan 4.0
 • kos 4.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? yes

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik