Mitsubishi Space Star 1.0 Bright (2015) ulasan

16pelaksanaankelajuantahun DibinaTahun pembelianKM-mode, apabila membeliMileage lalu
Space Star 1.0 Bright
5, Manual
2015
2015
10 km
12255 km
Kedudukan pembaca purata: 6.0 Penafian MyReview

Penerangan dan komen dalam seksyen kereta Myreview berdasarkan pendapat peribadi dan pengalaman pengguna. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') tidak boleh diadakan bertanggungjawab untuk kandungan atau akibat yang mungkin. Dalam Myreview kereta akan diletakkan di kedua-dua pengalaman baik dan buruk. Editor boleh ungkapan yang tidak memenuhi peraturan kelakuan atau mengubah suai undang-undang atau memadam pada setiap masa.

Ia tidak dibenarkan tanpa kebenaran Sanoma untuk menggunakan maklumat untuk Myreview Auto atau merebak melalui media lain.

paling hijau

 • 1198 km
 • 17 Januari 2015 14:12

mungkin Mitsubishi "ikan keli" menjadi nama baik untuk model kecil ini. Kerana dia kelihatan seperti. Tidak benar-benar baik dengan pusingan campuran dan garis sudut tetapi oh begitu aerodinamik. Semua untuk kegunaan sebagai baik mungkin untuk bercakap. Dan oleh itu tidak apa-apa kereta petrol bukan hibrid paling hijau di Amerika Syarikat mengikut http://www.greenercars.org/greenest-meanest/greenest

Pengenalan: Setelah mempunyai masalah yang berkaitan dengan kereta terakhir isteri saya (Fiat Panda 85 Twin Air) kita baru-baru ini beralih kepada Japannertje. Saya dengan kereta Jepun tidak pernah mempunyai sebarang masalah. Mungkin saya selama-lamanya harus membuat keputusan tidak pernah memandu lebih berbeza.

Ia adalah Mitsubishi Space Star, juga dikenali sebagai Mirage di negara-negara lain, 1.0 Bright ini. Dibeli di Auto Creemers Roermond (dealer Alfa-Mitsubishi). Kami membeli kereta kerana kebolehpercayaannya, ruang dan sangat baik untuk modelletje tindakan ini. Mitsubishi sedikit adalah kereta terbesar dalam kelasnya (akhir 2014), mempunyai lima pintu sebagai standard, 3 tempat duduk belakang penuh (termasuk tali pinggang.), Dan terdiri kelak:
- Depan, sisi dan beg udara langsir
- pendingin hawa automatik
- sistem bunyi dengan USB
- roda kulit stereng dan tuil gear
- roda aloi
- tingkap elektrik di seluruh
- CV dengan jauh
- kaca privasi
- berhenti&sistem Go
- Sensor hujan
- lampu automatik
- Sejak 1 Januari hingga 5 tahun (di Amerika Syarikat walaupun 10 tahun!)

Dan hanya di bawah 10 besar.

Kita masih mempunyai tikar getah dan kepak lumpur dibuat di sana kerana kita sering memandu ke sekolah menunggang dan hanya tayar ganti dan jack kerana kit pembaikan itu tetapi adalah sangat lusuh. Tambahan pula, satu set roda musim sejuk dengan sensor tekanan.

Sebagai kereta global (model ini dijual di 66 negara), kereta itu telah memenangi beberapa anugerah seperti potong:
- Kebanyakan bahan api yang cekap bukan hibrid kereta petrol
- Kereta dengan pelanggan yang paling setia dan
- Kereta dengan fi pengguna rendah

Saya agak ragu-ragu mengenai model sejak ulasan tidak sentiasa semasa pengenalan model pada tahun 2013 sama-sama positif, AutoWeek terkecuali. Mitsubishi telah mengambil serius kritikan untuk model tahun 2015 dan bertambah baik berikut:
- No ketidakseimbangan pegun oleh enjin hidraulik inovatif gunung
- penebat bunyi bertambah baik
- pengendalian yang lebih baik (kurang lemak).

Enjin 3 silinder, lebih-lebih lagi, mempunyai rantaian masa dan bukannya tali pinggang. kos penyelenggaraan menjimatkan, saya berharap.

Saya mempunyai satu-satunya kereta dalam simpanan saya jadi terlalu awal untuk semakan menyeluruh, tetapi kereta seperti sampai sekarang halus. Saya mempunyai beberapa kali mengisi minyak dan diukur penggunaan 1:19 pada musim sejuk dan kepingan pendek. Saya telah memahami dari forum kereta (tapak AS) bahawa pengambilan 01:25 harus dibuat.

Kuasa stereng elektrik adalah benar-benar untuk membiasakan diri tetapi saya memahami bahawa beberapa kereta di dalam kelas ini mempunyai sekarang. Saya mencari stereng kebas yang ia benar-benar mengecewakan. Ia menyampaikan penggunaan yang 8-10% lebih rendah, Saya diberitahu, berkenaan dengan pam hidraulik.

Lebih daripada setengah tahun berturut-turut

 • 7923 km
 • 22 Ogos 2015 11:29

Saya mempunyai Space Star kini lebih daripada enam bulan dalam simpanan saya. Kereta itu adalah sangat tenang dan gerakan ditanam oleh lalu lintas lain. penggunaan bahan api turun naik sekitar 1:20 di mana saya sedar beralih nasihat tidak selalu mengikuti. Jika tidak apa penggunaan akan lebih rendah. Kerana saya fikir ia tidak baik untuk sentiasa beroperasi pada 2000 rpm dan memandu pada 50 km / h dalam gear 5 berada. , Kebolehpercayaan yang tidak baik yang saya harapkan. 1-liter, mengikut pengeluar lebih daripada 70 kuasa kuda tetapi masih sangat malas. Pada suhu luar melebihi 30 darjah dan penyaman udara ia adalah lebih berbahaya perlahan. Semoga ini masih akan berubah dari masa ke masa di memandu yang sporty sedikit.
Apa yang menarik negatif adalah kualiti cat. Ketika mengeluarkan beberapa tahi burung saya menggosok sengaja mencalarkan cat. Nasib baik, peniaga itu dapat menggilap off paling calar tetapi keyakinan menunjukkan kualiti cat berasaskan air ini tidak. Saya semburan kereta setiap 3 minggu dalam cucian dan mencuci kereta dengan tangan setiap tiga bulan. Saya akan meletakkan beliau lebih tetapi selepas mencuci menyeluruh dalam lilin untuk melindungi cat. lakvergrendelingsbehandeling A Saya suka cara terlalu mahal.

Pada alat kawalan tidak langsung saya mempunyai kesukaran untuk membiasakan diri. Tetap Kelemahan terbesar.
Mitsubishi adalah sejajar kali kedua kerana saya telah melihat bahawa stereng tidak betul-betul di tengah-tengah. Sangat menjengkelkan di lebuh raya. Kali kedua mekanik diberitahu bahawa kereta itu mempunyai satu tamparan sedikit mungkin terhadap membendung tetapi apa-apa kejadian yang boleh saya (dan isteri saya) tidak ingat.

Jika kereta itu adalah kotor, terutamanya dengan pasir dilindungi, kemudian retak spoiler belakang. Saya semburan kereta kemudian mati selepas kemalangan itu juga hilang. ia memberi kesan yang agak murah. Ia kepingan logam sesungguhnya. Kelihatan sangat nipis dan bahan ringan yang akan dibuat.

Ia juga diperhatikan bahawa jika anda terus memegang terlalu lama klac selepas beralih anda mendapat ralat bahawa sistem start-stop berhenti berfungsi. Jadi, berhati-hati untuk mengambil kaki di luar klac.

Ringkasan: Memandangkan harga dan kenderaan peralatan, pembelian Space masih bintang bagi saya adalah pilihan yang baik. Walau bagaimanapun, anda mendapati kereta yang luas tetapi sedikit lebih canggih dan anda bersedia untuk membayar tambahan, maka saya akan mengambil lihat pada i10 atau Karl.

ikon sepana menjengkelkan

 • 12255 km
 • 29 Disember 2015 19:48

Tiba-tiba muncul ikon steeksleutel- pada papan pemuka. Saya fikir perkara di atas tetapi setiap penyelenggaraan 2 tahun diperlukan, tetapi tiada apa yang boleh menjadi kenyataan. Ini nampaknya dilakukan setiap tahun dan ikon muncul walaupun sebulan lebih awal. Jadi saya membuat temujanji dengan garaj, jadi sebelum tamat tempoh penyelenggaraan satu tahun. Saya melihat di laman web Mitsubishi semua yang saya jenaka ini akan kos 200 euro yang saya fikir tidak murah bagi apa-kereta kecil.
Saya terpaksa melaporkan apa yang pelik kecuali keritik spoiler belakang. Ini dipasang semula mereka dan ingekit jadi ini diharapkan diselesaikan. Mereka telah melaksanakan kemas kini perisian supaya permulaan cuaca sejuk adalah lebih mudah. isteri saya selepas itu sesungguhnya melaporkan bahawa mereka terpaksa bermula kadang-kadang dua kali dalam keadaan cuaca buruk. Gembira mereka menyelesaikannya sekarang.

Saya mempunyai roda musim sejuk juga diambil secara dalaman (disimpan pada peniaga) jadi saya boleh menukar betul apabila raja itu mengambil alih jawatan. juga menyelamatkan saya 50 euro per perubahan roda, jika ia membuktikan perlu tahun ini. Dan sensor tekanan WINTERSET Saya sendiri juga boleh dengan mudah menyambung ke komputer di atas kapal kerana ia adalah sangat mudah dan jelas diterangkan dalam manual pengguna.

Sebenarnya mendapat Space Star sesuai dengan saya yang lebih baik, walaupun saya tidak akan berfikir terlebih dahulu, memandangkan stereng kebas, bahan-bahan keras papan pemuka dan badan tinny tiada kesan pertama berkualiti telah meninggalkan saya. Tetapi perjalanan yang lancar dan tenang, kekurangan creaks dari dash, kos pengguna yang rendah dan ruang di dalam masih perkara-perkara yang membuat saya gembira.

4.0
 • keselesaan 4.0
 • prestasi 3.0
 • kebolehpercayaan 4.0
 • kos 5.0
 • anda akan membeli kereta dari jenama ini? mungkin
 • Share: kongsi x
 • lebih
  • Facebook Messenger
  • Pinterest
  • linkedin
  • Google
  • Cetak
  • enamel
 • WhatsApp
 • Twitter
 • Facebook

Berikan pendapat anda tentang penulisan gaya dan kebolehgunaan. Sekurang-kurangnya lima menerima penilaian, purata penilaian akan dipaparkan.

 • buruk
 • tidak mencukupi
 • cukup
 • baik
 • sangat baik