Lexus IS 250 Sukan (2006)

kualiti dan kebolehpercayaan Lexus 'adalah di luar soalan. Ini adalah juga ciri-ciri pemanduan yang lancar seperti sutera, tetapi telah hilang ramuan penting setakat ini: menghasilkan penampilan yang kegembiraan.

Lebih laju daripada sebelumnya, Lexus baru IS padang sendiri. "Dalam blikke" dengan Lexus IS 250 kepada daya tarikan serta-merta. Berjaya garis moden tradisional dan tajam digabungkan, reka bentuk yang kelihatan 'lemak' baik daripada. Mendadak dipotong, bersandar headlamps menyediakan untuk parti hidung yang mengagumkan. IS mempunyai .anken otot; garis pinggang dilafazkan berjalan dari lampu sejauh unit lampu belakang. gerbang roda dibakar dan tingkap pintu agak kecil membuat gambar sukan.

Lexus IS membina plat asas 12 sentimeter jauh daripada GS, dibuat dua puluh peratus lebih keras mengikut pengeluar. jarak roda 2.73 meter; "kecil" Lexus berukuran 4.57 m. The milimeter tambahan menunjukkan belakang terutamanya pada bahagian belakang, di mana penumpang mempunyai lebih banyak ruangan untuk kaki daripada sebelumnya. Tetapi bagi kebanyakan ia masih ketat di belakang. Bilik utama adalah luas; mahkota bercukur cepat terhadap langit. Lebih-lebih lagi, pintu belakang tidak boleh membuka terlalu jauh; oleh itu berasrama memerlukan beberapa lemah gemalai. Kerusi memberikan banyak sokongan sisi, tetapi sesi adalah terlalu pendek. Stereng adalah tiltable tinggi, yang menjadikan ia cepat menjadi terlalu rata dapat terdiri lazat. Jika anda twist roda, perubahan off-mode antara bahu anda dan stereng, dan jalan penggulungan merasakan bahawa tidak lama lagi. Pedalaman adalah lembut kepada kontur beralun perabot dan papan pemuka dan trim halus. Konsol pusat adalah plastik keras dan menempatkan knoppenzee murah yang berpandangan dan paparan tidak kemas.

V6

Dalam pasaran Eropah Lexus IS menawarkan 177 hp 2.2 liter enjin diesel, satu salinan yang kini menguatkan ujian armada jangka panjang dan 2.5 liter enam silinder enjin petrol. Dalam IS 250 yang berlaku di sini, V6 menyediakan pemacu. Terdapat bersemangat 208 kuda di bawah hood enjin. Dalam 7,2 saat, Lexus dicapai dari terhenti kepada 100 km / h. Dan sprint perantaraan yang sangat baik. Dari 50 hingga 80 km / h mempercepatkan dalam 3.4 saat IS. The pecut perantaraan 80-120 km / h dilakukan dalam 5.7 saat. Automatik enam kelajuan tidak sampingan lembut tugasnya, tetapi memerlukan beberapa refleksi sebelum 'dia mengambil tindakan.

Hanya bunyi sukan logam outlet mengganggu yang lain. enjin tidak masih bercakap tentang diri mereka dan ingat hanya kehadirannya dalam pecutan kuat. Apabila tiba elektronik lapan untuk menukar, ada cahaya di takometer bulatan oren lampu LED. Meter halaju dilengkapi dengan bulatan yang sama yang anda boleh menyerlahkan dengan kadar yang selanjutnya yang akan ditentukan. bekas yang dicirikan sudah berjalan rak .jne characteri dan suka baru reputasinya. Dalam memborong, kelebihan pembinaan tegar dan tegas muncul dan teredam, tetapi casis seimbang timbul Sport. Pengendalian Lexus adalah antara yang terbaik dalam kelasnya. Hanya kawalan akan menjadi sedikit lebih komunikatif; Walaupun kerja-kerja serta-merta, tetapi merasakan beberapa tdk jelas. Tetapi IS mempunyai lebih daripada cengkaman mencukupi.

tandamodelbodyworkpenghantaranmemanduujian Tahunharga
Lexus
250 Sukan
4-pintu sedan
6 gear, Mesin Sequential
belakang
2006
€ 49 410 PEMBIAYAAN?
bahan apipetrol
enjinV6
anjakan2500 cc
kuasa maksimum153 kW / 208 hp pada 6400 rpm
tork maksimum252 Nm pada 4,800 rpm
Panjang / lebar / ketinggian4575 mm / 1800 mm / 1425 mm
jarak roda2730 mm
massa kosong1.560 kg
kapasiti485 kg
treler Mass braked / unbraked1.500 kg / 560 kg
tayar225 / 40R18 Harga
Halaju225 km / h
Pecutan 0-100 km / h diukur6.2s (8,4s)
bahan api diukur
(Pengeluar: 9.1 l / 100 km)
pelepasan CO2214 g / km
spesifikasi terperinci
  • +casis
  • +reka bentuk
  • -Stereng agak woolly
  • -kawasan belakang