** UPDATE ** Kekurangan AA Fuel Perancis mengerikan

kekurangan bahan api 25Het, menurut ANWB terutama di sekitar bandar-bandar Perancis Lille, Paris, Bordeaux, Brest dan Nantes 'buruk'. Terutamanya pemandu diesel mempunyai perjalanan kereta atau untuk menyediakan dengan teliti oleh Perancis, kesatuan memberi amaran berikutan mogok dan sekatan-sekatan di kilang penapis di sana.

"Dan keadaan semakin buruk, '' kata seorang jurucakap ANWB Jumaat. Daripada 10.245 stesen pengisian di Perancis adalah di sana sebagai khas gambaran keseluruhan 5,389 keseluruhan atau sebahagian tanpa bahan api, atau 52.7 peratus. Nombor ini pengeringan pam digunakan semakin meningkat dengan setiap jam yang berlalu. Paris (88 peratus daripada stesen) dan Nantes (87 peratus) petrol dan diesel yang dijual atau dicatu. Sepanjang autoroutes, keadaan adalah lebih baik sedikit, tetapi ada masalah. Pusat Kecemasan ANWB di Lyon bercakap Jumaat dari 3 kilometer ke pam dalam Marseille.

Lembaga pelancongan menjangkakan bahawa keadaan akan berterusan untuk beberapa hari yang pasti, walaupun halangan yang rosak, seperti mengingati kerajaan Perancis. Pam petrol semua dibekalkan tidak segera lagi.

** UPDATE ** Tempat Fuel kecewa, bekalan boleh meneruskan
Kedua, semua depot bahan api di Perancis terkejut dengan pihak polis. Sekatan-sekatan telah ditubuhkan oleh penunjuk perasaan dikeluarkan, Kementerian Pengangkutan dilaporkan dalam media Perancis. A gudang di Gargenville, antara Paris dan Rouen, dimiliki oleh kakitangan stakend. Penyimpanan bahan api 'sekatan' bermaksud bahawa bekalan stesen minyak boleh dipulihkan. Yang berjalan lancar menurut kementerian itu.

Kekurangan bahan api akan berterusan untuk hari ketara selepas lengkokan depot bahan api paling. AA melaporkan bahawa sebagai tindak balas kepada penghapusan halangan yang dibangkitkan oleh penunjuk perasaan Jumaat.

Ia adalah tidak jelas mengikut AA apabila bekalan stesen dijual keluar boleh disambung semula. Ia juga tidak diketahui apa reaksi penunjuk perasaan akan dan sama ada mungkin halangan baru dibangkitkan.

Menurut laporan terkini, dua buah kilang penapisan di negara ini masih beroperasi. Kedua-duanya adalah barat laut Marseille.