Rasmi: Volkswagen Golf R dengan 300 hp

171Het tentu datang: walaupun generasi ketujuh Volkswagen Golf R berhias sebagai versi otot. Ini dia!

Untuk terus menghubungi data keras: baru Volkswagen Golf R sprint terima kasih kepada hp 300 dan 380 Nm tork dalam 4.9 saat untuk 100 km / h. Dua liter TFSI enjin turbo adalah lebih berkuasa daripada sebelumnya dan membawa 30 hp dan 30 Nm naik kembali ke medan perang.

Menggunakan baru Jerman menetas panas bahan api juga lebih? Yang tidak. Dengan DSG gearbox menggunakan-iaitu purata 6.9 l / 100 km, 18 peratus kurang daripada R. sebelum dengan transmisi automatik ini Volkswagen tahu bagaimana untuk mencapai pelepasan CO2 sebanyak 159g / km. Versi dengan manual enam kelajuan datang dalam 5.3 saat untuk 100 km / h. Penggunaan manual Golf R ditetapkan pada 7.1 l / 100km, bersamaan dengan pelepasan CO2 165 g / km. pendahulunya minum 8.5 liter / 100km banyak lagi. Kedua-dua versi oleh pecutan ke 250 km / j di negeri jam. 

Sekali lagi, memandu dijalankan pada keempat-empat roda melalui versi terbaru sistem 4Motion Volkswagen. Untuk Golf R bend hanya yang sedikit lebih ketat untuk mengarahkan-iaitu, 20 mm lebih dekat diletakkan di atas asfalt dari Golf standard dan 5mm lebih rendah daripada GTI a. Lebih-lebih lagi-dia akan membawa mekanisme stereng yang progresif, yang kini terletak di ECS mod Sport. The XDS + pembezaan elektronik kunci antara gandar depan dan belakang memastikan pengagihan yang baik daya, penyesuaian redaman sistem DCC adalah pilihan. Yang DCC kini telah dimarahi 'Race' daripada 'Memandu Profil Selector, yang membolehkan anda mendapat yang garang ditala Golf R.

Volkswagen Golf R mempunyai standard roda 18 inci, lampu bi-xenon dan lampu LED berbentuk U baru di bahagian depan. Di belakang kita lihat lampu LED merah gelap dan empat paip ekzos krom. Di dalam, ciri-ciri über-Golf Rags Alcantara, kulit siap stereng dan kawalan suhu automatik. Model bahagian atas Golf diperintahkan dengan kedua-dua dua dan empat pintu.

Sebelumnya Golf R adalah untuk 47.900 euro dalam harga. Kami mengesyaki bahawa generasi terkini kerana pelepasan CO2 lebih rendah kepada kurang boleh dibawa pulang. Di IAA dalam Frankfurt, kita boleh Gulf atas buat kali pertama benar-benar mengagumi. Pada akhir Oktober, awal November dia pada peniaga.

*** UPDATE ***

Kami mempunyai gambar Gulf yang tebal. Oleh itu, kita kini boleh termasuk lihat di pedalaman!