Breed: Dodge Challenger Hellcat berbadan lebar

17Dodge Kedai tampuk secara semulajadi al kejam Challenger Hellcat dan skrol lebar varian berlumur muncul: Challenger Hellcat berbadan lebar.

Pada bulan April, Dodge dibentangkan, kit pelik yang luas badan disediakan Challenger Demon. Sebahagian daripada yang Demon-rempah kini bertaburan tentang Challenger Hellcat. The Hellcat mendapat gerbang roda besar yang beedte yang jahat Amerika yang meningkat sebanyak 8.9 sentimeter. Ini bukaan besar menampung aloi 20 inci di mana besar 305/35/20 tayar Pirelli P-Zero untuk mendapatkan tempat.

Selipar baru memberikan lebih cengkaman, sesuatu yang pecutan Challenger Hellcat perlu mendapat manfaat. Sebagai contoh, pecut dari terhenti hingga 60 mph (97 km / h) dalam 3.4 mengira belakang belakang, 0.1 saat rapper daripada yang asal. A suku batu (402 meter) diperbuat daripada terhenti pada 11.2 kiraan.

Walaupun Challenger Hellcat mendapat stereng kuasa elektrik baru, ternyata dari segi teknikal sedikit. 6.2 liter V8 Hellcat ekor domba jantan, dalam mana-mana kes kembali 717 hp, 881 Nm tork, dan keluar.