Driven: Citroen Jumpy M BlueHDi 180 aut. buss

25Een jet-svart toseter med 177 hk, 400 Nm, seks gir og 17-tommers hjul: disse er spesifikasjoner som du kan introdusere nye bilen perfekt med dine venner. Noen nyanser: Du kan også tre mann, som er en sekstrinns automatisk girkasse og bilen selv en kjøper. Trykk på moroa? Tvert imot.

Ønsket om å drive automatisk veksling variant av trioen, Citroën Dispatch, Peugeot Expert og Toyota Proace, betyr at vi Jumpy på € 32 350 (ex BPM / VAT) parkering autoweek garasje. At prisen inkluderer mange statister som er skrudd på testen bil. Grunnprisen for den automatiske Jumpy med medium kropp og Business-versjonen (toppmodellen) er € 26 250. Citroen gir ham med, blant annet, air-condition, høydejustering på førersetet, bak parkering sensorer, cruise control hastighetsbegrenser, makt innfellbare speil og navigasjon med trafikkinformasjon i sanntid (Citroen Connect Nav, i 36 måneder). Ekstra på biltur inkluderer xenon, sa lettmetallfelger og Moduwork forsyning. Dette er en ventil i bunnen av skilleveggen, som gir adgang fra lasterommet til førerhuset. Setet for passasjersete for det, og den ledige plass kan benyttes for å transportere lange gjenstander. Lasten lengde øker deretter med 116 cm, slik at man kan bære opp til 367 cm i mediet urolig ting. Det er merkelig at klaffen er hengslet ved bunnen, og derfor er satt på vognen gulvet i åpen tilstand. Det ser ganske sårbar. Hvorfor han ikke dukker opp måte som med andre merker? [Oppdatering: klaffen er flyttbare og kan settes bort trygt]

få maskiner

Den angitte prisen kan virke betydelig, men i lys av markeds som store varebiler med automatgir det gunstig. Volkswagen Transporter med 150 HK og 7-DSG er absolutt omtrent like dyrt som Jumpy virksomheten, men standard betydelig mindre luksuriøst utstyrt. Mercedes-Benz tilbyr Vito med automatgir bare 119 CDI (7G-Tronic Plus, 190 hk), som koster fra 31 tusen tykk [Oppdatering: også 114 og 116 CDI er som automatisk, priser fra € 27 543]. Flere maskiner er ikke i segmentet, men en automatisert prosess girkasse, skjer også når Jumpy trio (versjon med 95 hk). Kort sagt, det er konkurransen som gjør den helautomatiske fra den fransk-japanske trioen så attraktiv. Bortsett fra at beholderen i spørsmålet er fine. Han er den klassiske typen, så med momentomformer. Skiftende er vakkert glatt; fengsel fungerer perfekt med den kraftige 2,0 BlueHDi motor. Manuell giring kan styre via padleårer, men behovet for det du ikke føler deg som en driver. Det er merkelig at driften av maskinen enkelt ved dreieknapp på midtkonsollen er gjort. Den 177 hestekrefter høres mer imponerende enn det er; det er knapt merke en ytelse forskjell med den manuelle versjonen med 150 hk / 370 Nm. Synd at roboten er ikke tilgjengelig med billigere motoralternativer. Test Forbruket til 7,4 liter / 100 km. Den ekstra kostnaden til manuell 150 hk-versjonen er € 2250. Det dispenser er en beholder med gull; Citroën Dispatch, Peugeot Expert og Toyota Proace gjøre det en spesiell posisjon i Pickup markedet.