AutoTrader bersama-sama dengan AutoScout24

20Autoverkoopwebsites Autotrader dan AutoScout24 melanda secara retroaktif untuk 1 Januari 2016 daya.

Baru-baru ini telah diumumkan bahawa AutoScout24 European Auto Trader BV diambil alih oleh Sanoma Media Netherlands BV Di negara kita bermakna, dalam amalan, menggabungkan daya dan AutoTrader.nl AutoScout24.nl. Yang terakhir ini sudah menjadi peneraju pasaran di Belanda dan kini telah disatukan lagi kedudukannya. "Bersama-sama kita dapat meningkatkan perkhidmatan kepada pengguna dan pelanggan, dan membuat inovasi lebih cepat," kata Christian Bubenheim, pemasaran kanan naib presiden dan produk AutoScout24. "Pengguna mendapat manfaat daripada, pelbagai kaya yang lebih luas kereta, yang seterusnya mewujudkan lebih banyak lalu lintas di laman web kami. Sebagai peniaga mengambil kesempatan daripada pelbagai yang lebih tinggi. "

Auto Trader mempunyai lebih daripada satu juta pelawat unik dan purata 150 ribu kereta tapak jualan kereta ketiga negara kita. Dengan menghubungkan kereta ditawarkan kepada kandungan dan kepakaran Autoweek Autotrader menawarkan pengunjung bantuan tambahan dalam mencari sebuah kereta. AutoScout24 adalah Eropah laman web jualan kereta yang terbesar.

Dengan pengambilalihan itu, yang berkuat kuasa secara retroaktif dari 1 Januari, 2016, melibatkan jumlah 27.7 juta euro.