Frankrike er igjen full på svart lørdag

43Wie kommende helg med bilen på reise gjennom Frankrike, må ta seg til alvorlige forsinkelser. Det er en "black lørdag" på autoroutes. Millioner av franskmenn dra på ferie og på samme tid mange utenlandske sjåfører hjem.

Begrepet Svart lørdag oppsto 31. juli 1982. I morgen hadde tidlig på A6 Beaune verste trafikkulykke i fransk historie i stedet. Ferie publikum hadde begynt, og det regnet da en buss krasjet inn i flere biler. Brannen som brøt ut da, døde 53 mennesker, inkludert 44 barn mellom 6 og 15 år.

I Frankrike, synes alle på en gang å dra på ferie. Likevel den franske gjøre godt å ferie spredning, riktignok hovedsakelig om vinteren og tidlig på våren, når skoler stenger for hver sone. Om sommeren, derimot, vil stenge samtidig nesten alle skoler i de tre sonene.

Den travleste Black Saturday Hittil 1 august 2014, da 994 kilometer med trafikkork sto på franske motorveier. Men i fjor (855 km) og 2015 (880 km) var ikke feil.

ANWB ventes lørdag i Frankrike rundt 18:00 de første lange køer på rutene i sør. Ruten gjennom Rhône-dalen (A7) er det største problemet, spesielt i Valence, sør for Lyon. Til sørvest trafikken vil jamme på bomstasjoner på A10 Paris-Orléans-Bordeaux. Det er også forventet forsinkelse på A39, A20, og A71 / A75 (Clermont-Ferrand).

ANWB trafikktjenesten starter lørdag og hva brukes til å sette flere ansatte for å holde turistene informert. De fleste filer ANWB forventet 06:00 til 15:00. Den neste veldig opptatt lørdager 5., 12. og 19. August.

I andre europeiske land truer problemer. Så Tyskland forbereder seg på en av de travleste helgene i året. Ferie trafikk har å forholde seg til mange av veiarbeid og timer med forsinkelse, både nord og sør.