Cadillac CT6

86Voor første gang siden EU-relansering av 2010 Cadillac introduserer en sedan i premium-segmentet. Kan overlesset med funksjoner CT6 tid eller én prosent markedsandel av den etablerte orden pochere?

Den Cadillac CT6 har firehjulsdrift, firehjuls aktiv styring, to turboladere, V6 motor med sylinder deaktiveres og en åtte-trinns automatgirkasse for å gi det tyske Tre parti. Derav navnet: på "6" refererer til en modell som ligger godt mellom BMW 5 og 7 serie, selv om prisen tenderer mot S-klasse. Innføringen av CT6 er begynnelsen på en klarere typeindikasjon, hvor antallet indikerer klassen. I neste fase vil ATS og CTS på samme måte bli omdøpt CT3 og CT5, mens crossovers får en 'X' på.

I det indre av CT6 gadget meter ta heiser, med nattsyn og et digitalt bakspeilet som viktigste styrker. På baksiden av Platinum versjonen inneholder åtte-veis justerbare lenestoler med massasjefunksjon, samt tabletter som kan ta av fra ryggen på forsetene. Baksetepassasjerene har faktisk ganske mye plass, fordi de nye Omega plattform smartere fungerer. Derfor kan du være like godt bare kjøre inn i CT6, forutsatt at du ikke overstiger 1,85 meter. Ellers gnir panne mot den tykke kant av den bakre glasstaket. Skinnet som brukes er god, men ikke fra Bentley kvalitet. Plasten er utsatt for riper i noen steder enn konkurrentene. Stil innvendig er imidlertid særlig rundt den hellende dashbordet.

Men nok gerelaxt, tid til å kjøre. Foruten ekstra plass den nye plattformen skal også gi bedre håndtering fordi det er lettere og stivere ved bruk av komposittmaterialer og avanserte sveiseteknikk.

SINGLE FUEL

En like nye 3,0-liters biturbo med 417 hestekrefter understell fylling, mens den automatiske achtbak og styremaskiner har en spesifikk justering for Europa. Som du merker lite i praksis. Verre, i byens maskin noensinne tør å bukk. Utenfor kaster nummen styring skiftenøkkel i verk. Sporty bøyer plukke opp er derfor et spørsmål om tillit, noe som står i sterk kontrast til arbeids nidkjærhet V6. En gang i hjørnet CT6 legger seg igjen, men kommunikasjon kan ikke kalle håndtering. La alene firehjuls aktiv styring merkbart bidrar til allsidigheten av to-tonns Caddy. Hold tømmene av overraskende vokal-sylinder tett og Yoke føle seg bedre. Den Magne Ride-chassis med kontinuerlig variabel dempning filtrerer ut mesteparten av veien ujevnheter.

Slående er den totale mangel på (fysisk) funksjonstastene til å endre visse innstillinger. Nesten alt i CT6 er gjennom Cueinfotainmentsysteem, til tross for raskere prosessor hva selv tror. Og så er det den digitale bakspeilet, som bruker en vidvinkel over nummerskiltet. Oppløsning og fargemetning på skjermen er bra, men det tar litt tid å venne deg se tre ganger mer enn vanlig, og de fleste har ingen referansepunkter. Heldigvis vil speilet konvertere på forsiden av nattmodus til en vanlig en. Den noe rotete mellom klokkene i plassert nattsyn skjermen fungerer som den skal.

Gode ​​råvarer

Cadillac CT6 har optisk nok sjarm til å falle appell til europeere, sikkert. Spørsmålet er om de bortskjemte kunder av Audi, BMW og Mercedes vil finne det samme av håndteringen, fordi det er den tiden verken fisk eller fugl. Super komfortabel, ikke CT6 ikke sportslige og absolutt ikke, snakker selv 0-100 tid på 5,7 sekunder til slutt. Videre bakover nesten hyggelig sted å være enn foran (i hvert fall i Platinum-top versjon) bedre støtte fordi de stoler og utstyr er på nivå. Kort sagt: de riktige ingrediensene på bordet, men gir en fin parabolen som foreløpig ikke til.

  • +Trivsel om bord
  • +Særegne motor
  • -tvile maskin
  • -Anonym håndtering
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.