Ford Fiesta 1.6 16V Trend (2004)

Leter du etter en bil som jevnlig setter et smil på ansiktet ditt, så ikke nøl med å Fiesta. Han er veldig rask og har en fin - du kan selv si sport - håndtering, men det er sikkert en gasmileage motsatte.

For ikke lenge siden en Fiesta ofte servert som andre (meldinger) bil. Vanligvis en elfhonderdje med ca 55 hk. Eller, hvis du var ung, gikk du til bespoilerde RS-versjonen, med en tykk 100 hk. En mellomting mellom disse ytterpunktene var ikke der. Hvor forskjellig er dette Fiesta. Den kombinerer et robust kraft med ryddig, diskret utseende. På den annen side, setter Fiesta, som en veslevoksen ungdom, en stor trang til forfall på dagen. Og når det gjelder håndtering, gjør han som oppfordrer også sant, men på to helt forskjellige måter. Med en sporty innstilt chassis og New Edge design, fokuserer Fiesta på sports-minded kjøperen. I likhet med Focus og Mondeo har han kombinerer en svært direkte styring og en svært vellykket chassis som komfort og sportslighet på en hyggelig måte. Det er derfor ikke overraskende at den lille Ford utmerker av en fin sporty kjøreegenskaper. Håndteringen er så bra, at du kan takle alvorlig harde svinger. I et raskt tatt, lang kurve du Fiesta perfekt 'med gass "på grensene for sin kjøring. slår for fort er en lek, fordi giring er fin og kort. Og bremsepedalen føles ganske solid. Dette bringer den entusiastiske bilist så godt inn i sin egen. Imidlertid er drivstofforbruket ganske betydelig, med omtrent en liter 10 kilometer. På den annen side, den kompakte Ford også en god vert, som definitivt ikke er dårligere enn sin klasse nytes i komfort. Effekten av korte støt og barrierer han minimert.


smakfull innredning
Fiesta ser vi hard plast, men i denne klassen finner vi at ofte støter på. I tillegg blir vant til det raskt av smakfull innredning. Det som ikke blir brukt, midtkonsollen som presser hele tiden mot høyre ben mens du kjører. er svært uheldig at sjåførene har en lengde på 1,90 meter over ingen perfekt sittestilling. Dette skyldes mangelen på en lengdejustering av rattstammen. Og stolene kan ikke friste oss. Setet er så flat at du sitter på stolen i stedet for det, og ikke minst mangel på sidestøtte. Den komfortable høyt plassert utstyr gjør dette ubehaget igjen litt bra. Det samme gjelder for noen praktiske triks. Hva med fordypningene ved siden av de bakre sidevinduene, der du kan lagre i beltet. Lydsystemet (ytterligere 100 euro) fortjener ros. Lyden er fantastisk, du får det til fjernkontrollen når du ikke er en med en egen radio front. Den bakre har en ujevn delt folding rygg, men setet ikke er delbar. Beauty feil.


selvbevisst
Testen Fiesta er malt i lyse oransje metallic "Flare". Vi tror at fargen gjør rettferdighet til den fasjonable utseendet på bilen, samt den relativt skarpe frontlykter og baklykter senior. Faktum er at disse egenskapene bidrar til slik det ser ut. Det fyller de valgfrie 16-tommers aluminium hjul (€ 850), hjulhuset perfekt. Sammen med fender, de gir Fiesta en trygg utseende.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Ford
Fiesta 1.6 16v Trend
3-dør, Kombi
5 gir, manuell
for
2004
€ 15 350 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1596 cc
maksimal effekt74 kW / 100 hk ved 6000 rpm
maksimalt dreiemoment146 Nm ved 4000 rpm
Lengde / bredde / høyde3,917 mm / 1,683 mm / 1,463 mm
akselavstand2486 mm
masse tom1.010 kg
kapasitet515 kg
Mass trailer brems / uten brems900 kg / 500 kg
dekk175 / 65R14 Prisene
toppfart184 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt10,8s (11,0s)
Akselerasjon 50-80 km / t 3/45,0s / 7,2s
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/511,0s / 14,6s
målt drivstoff10,0 l / 100 km
(Produsenten: 6,6 l / 100 km)
CO2-utslipp156 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +fantastisk chassis
  • +komfortabel betjening
  • +snakker utseende
  • -dreven sittestilling
  • -interiør materialer
  • -sterk forbruk