Galloper 2,5 TCI (1999)

Hva er vi her igjen nå? Merke: Galloper, Type: Galloper. Men det er 'noe' med Hyundai og bilene faktisk en gammel Mitsubishi. En bil med en historie så. Og så må vi gå bort.

Vi sier en gang hvordan det er: Dette er en gammel modell Mitsubishi Pajero bygget under lisens av Hyundai. Førsteinntrykk - og ikke bare oss: hva en bin. Vi er derfor snakk om en 4,62 meter lang og 1,89 meter bil. For fullstendighet, vi også legge til et øyeblikk for å la bredde: 1,77 meter. Dette er en av de bilene som kan selv bli funnet på den travleste parkeringsplass uten problem. Forutsatt at du har parkert den.
For å være ærlig hadde vi en noe rudimentær (les: gammel) roader forventet med tilsvarende ukultiverte motoren og en trøst det ville neppe fortjener navnet. Som åpenbart i de første kilometerne vi prøvde å feile sterkt. Bare ta 2,5-liters firesylindret turbo med mellomkjøler. Dermed går bare vakker. Og det fra begynnelsen. Ytelsen du egentlig ikke bekymre deg. I over 1700 kilo Behemoth som dette, som også har ingen kåpe er en
0-100 i 17,5 s helt akseptabelt - i hvert fall nok til å komme sammen godt og godt under 21,7 sekunder, noe som gir produsenten. Og hva vi egentlig ingen feil disse tider: 15,3 og 17,8 sekunder - tiden for mellomspurten fra 80-120 km / t på 4 og 5 henholdsvis den offisielle toppfart er 140 km / t og det er sant eller med den tellertop tykk 150 vi har observert. På den minst gunstige vurdering av denne testen. Det gjennomsnittlige forbruket ble funnet nemlig 1: 6,5 til beløpet. Tar hensyn til dette, passer bare glede på den gigantiske drivstofftank 92 liter!

klatring Goat

Et viktig poeng for Galloper er at han er ikke mindre enn 3000 kilo (med brems) slepekapasitet bør trekkes. Høres morsomt likevel: en Galloper hest trailer. Om begrunnelse kvaliteter Galloper vi ikke bekymre deg, den gamle Mitsubishi Pajero var bare en god en. Og det har ikke endret seg. Det er rett og slett mye med Galloper. Og det ville vært enda mer hvis bilen var utstyrt med forskjellige dekk. Hvem ønsker og tør å kjøpe Galloper en skikkelig fjellgeit.
En som kan bære syv personer, fordi på topp sammen med normale og baksetene, er det to opklapstoeltjes i bagasjerommet. Veldig behagelig og ikke hva vi er opptatt av bare egnet for barn.
Bare i virkelig korte støt bilen som hopper, men det er ingen grunn til å holde ham oppe. Spesielt siden Galloper godt vet hvordan de skal håndtere lengre uregelmessigheter. Forresten er antenne venstre-hånd på en slik måte langs frontruten samlerør plassert at luftstrømmen er det høyt kontroversielle lange fluer.
Inne er det svært rimelig sted å være. Setene er i orden og det normale bakre vi har ingen klager; den plass det er tilstrekkelig. Dashbordet ser god gammeldags og er også. Det er firkantet, radioen er svært upraktisk (lav) plassert, hjulet ikke er helt riktig og håndterer merkelig knivstikking luften, og det er fortsatt noen småfeil. Bortsett fra radioen, men du blir vant raskt til alle steder, og vi kan ikke så seriøst minuser. Imidlertid vil vi fortsatt gjerne si hvor mye faux tre på dashbordet når bilen er helt feilplassert. Ingen ansikt. Det er også påfallende at disse Galloper TCI er svært godt utstyrt. Så mye at det ikke er noen statister bestilt.
Se tilbake på en uke Galloper vi er først og fremst overrasket over postieve forstand. Selv om du kjøper en bil når det gjelder eksteriør og interiør er ikke siste mote, men stasjonen er på alle fronter i orden og Galloper er mye. Som ikke ønsker å bruke den i ulendt terreng, er det fortsatt de 3000 kiloene hengende bak.
Og pengene du trenger ikke å forlate: den mest luksuriøse versjonen inkluderer den sterkeste motoren koster 70 grand. Mye penger, ja, men se på prisen av en lang Nissan Patrol eller Mitsubishi Pajero ditto. For stramme budsjetter som ønsker å gjøre seg selv ingen mangel, men det er bare én ting: å trave av gårde til Galloper!

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Galloper
Galloper 2,5 Tci
5-dørs, SUV / Crossover
5 gir, manuell
for
1999
€ 33 424 FINANSIERING?
drivstoffdiesel
motor4-syl. i tråd
Displacement2476 cc
maksimal effekt73 kW / 100 hk ved 3900 rpm
maksimalt dreiemoment253 Nm ved 1800 rpm
Lengde / bredde / høyde4,620 mm / 1,770 mm / 1,890 mm
akselavstand2695 mm
masse tom1.720 kg
kapasitet830 kg
Mass trailer brems / uten brems3.300 kg / 750 kg
dekk265 / 70R15 Prisene
toppfart140 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt17,5s (21,7s)
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/515,3s / 17,8s
målt drivstoff15,4 l / 100 km
(Produsenten: 11,6 l / 100 km)
CO2-utslipp307 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +sterk pris
  • +Høy tilhengervekt
  • +Verdig terreng verdig
  • -dags dashbordet
  • -høyt forbruk