Toyota Paseo 1.5i GT (1996)

1i Etter konkurransen reagerer på den økende interessen for rimelige sports coupes setter Toyota Paseo markedet. Men spørsmålet er hvor mye idretten er inne i dette rommet.

Det har nylig ser ut som om de store japanske bilmerker operere mye mer forsiktig enn når det var et marked for å bli erobret. De fleste modeller følger med minimal risiko for å allfarvei, endringer er sjelden spektakulære og sjokkerende er absolutt ikke. Og hvis det noen gang har vært en reell innovasjon, det ofte kommer ned til at på grunn av offentlig tjeneste viker unna konsekvensene, slik at sluttresultatet for hyllest til den hellige kompromiss.
En konsekvens er at vestlige industri dagens utstillinger mye mer dristig og kreativitet enn aldri så fet japansk. Spesielt er de europeiske merker score høyt overraskende modeller som Twingo, Tigra, Punto, Mégane og så videre.
For mange var det derfor en overraskelse at stilistisk ganske konservative Toyota nesten uten forvarsel Paseo tryllet ut av hatten: en svært rimelig, enkelt utseende coupeetje som viser lite slektskap med de andre modellene i det brede utvalget. Vitnesbyrd mot at Toyota besluttet på et nettsted som beveger en distinkt nisje-markedsfører som Mazda med sine mange morsomme modelletjes til slutt ikke kunne håndtere.
Men etter noen dager kjører rundt Paseo kom over oss illevarslende følelse av at Toyota Paseo noen ganger kan ende opp i samme felle som Mazda 323 F samtidig med hans eksempel og i en viss forstand, MX-3. Disse bilene ble først mottatt med entusiasme, men etter kort tid dramatisk redusert interesse. Nissan faktisk opplevd noe lignende med sin 100 NX.
Problemet med disse kjøretøyene er at de er på et overfladisk løfte mer enn de kan levere, og deres praktiske ofte er delvis ofret til egen presentasjon. Ved høyere markedet ranking, sporty biler som spiller lite, fordi så imponerer med sin ytelse og håndtering, tar kjøperen for gitt den innebygde begrensninger. Alle vet at du ikke kan lene deg tilbake i en Porsche 911 og Mazda MX-5 har en nesten primitive og komfort som du bare kan nyte en Toyota Supra hvis du har en racing-lisens i lommen.

vanlige bilister

Men biler i kategorien der Paseo tiltrer, nå en gang kjøpt av vanlige bilister, som noen ganger ønsker noe annet, og etter at de oppdaget en stund at deres sporty utseende leketøy kun utfører i gjennomsnitt har en ganske arbeidskrevende oppføring og baksetet har du kan ta med noen voksne. Dette er våre erfaringer med 'Lilapause' injisert Paseo. Førsteinntrykk notat overalt utilslørt overraskelse, de fleste kvinner ønsker å gjøre med en tur, familie menn mumle noe sånt som 'leker', men ser opptatt av å selv en erfaren auto ekspert fra ull vedtar jolly Toyota coupe faktisk en enige nikk verdig.
Mens du kjører det er ingenting galt med Paseo, fordi han er veldig overkommelig, er godt på veien og 1500 motor utfører for sin beskjedne innhold forbausende bra. Men den store ulempen at Paseo må ha nesten utelukkende fra hans utseende, og at han i utgangspunktet er mer sporty enn gjennomsnittet kompakt. Sin styring mangler skarphet, motorstøy er for sivilisert, håndtering viser liten fantasi og dekorasjon av interiøret er bortsett fra noen få hvite klokkene ganske grei.
I huden på vanlig bil Paseo teknikk ville utvilsomt ballen stor (for eksempel se på testforbruket
nesten 01:14, beroligende lyden omkring 70 dB og ryddig akselerasjons tall), men for en noe utfordrende coupémodel er slike universelt fordelaktige egenskaper av mindre betydning. Konklusjonen er derfor at Paseo fin spasertur bil med begrensede bruksområder, som vil appellere til mange mote orientert publikum, men feilaktig bærer bokstaver GT på ryggen.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Toyota
Paseo 1.5i Gt
2-dørs, Coupe
5 gir, manuell
for
1996
€ 15 655 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1497 cc
maksimal effekt66 kW / 90 hk ved 5400 rpm
maksimalt dreiemoment130 Nm ved 4400 rpm
Lengde / bredde / høyde4,160 mm / 1,660 mm / 1,290 mm
akselavstand2380 mm
masse tom895 kg
kapasitet490 kg
Massa bremset tilhenger1.050 kg
dekk185 / 60HR14 Prisene
toppfart185 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt10,6s (10,9s)
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/510,8s / 14,2s
målt drivstoff7,3 l / 100 km
(Produsenten: 7,3 l / 100 km)
CO2-utslipp177 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +sporty utseende
  • +fin rolig
  • +engasjerende teknologi
  • -Ikke egentlig sporty
  • -begrensede bruksområder