Volkswagen Lupo GTI (2003)

Den lille Lupo GTI er kompakt, direkte, litt støyende og det meste moro. Ingrediensene til GTI kjøre dit så. Han kan sikkert konkurrere med GTI, men det er ganske mer moro for 22 grand eller mindre.

Inntil nylig, VW GTI hadde ikke mer moro i utstillingslokalet. Den siste til en viss grad kan hevde at tittelen forrige Polo var. I Tyskland Lupo GTI var en tid for å kjøpe, men den nederlandske importøren følte utgangspunktet motvillige til å bringe dette til de lave bitende wolfje land. Delvis på oppfordring fra forhandlere som har skjedd ennå. Og det er det, det lille ulven (lupo betyr ulv) fra Wolfsburg i ulveklær.
 

fin pakke
Det er ganske mye arbeid utformet for å forvandle Lupo GTI til. VW har gått utover bare å installere en 1,6 med 125 hk og sekstrinns girkasse. For å få vekten ned, de brukte aluminium. Bonnet og dører (som stammet fra den Lupo 3L), og, selvfølgelig, er derfor ytterendene utført derfra. Fysikalske karakteristika er de aggressive front med xenon-lys og store luftinntakene, sideskjørtene, taket spoiler og den doble eksosrøret. Inne i Lupo GTI ser vi sportsseter, røde setebelter, her og der noen skinn og en svart slør. Med sistnevnte engasjerer helt tilbake til den gamle Golf GTI, som også har en svart
hadde taket. Fin touch. Ganske unikt for en bil i dette segmentet er ESP at (høy) pris er inkludert. Ventilert skive rundt sikre tilstrekkelig retardasjonskraft. Alt i alt en flott pakke som vil utvilsomt gi nødvendig moro.


Den sultne ulven
La oss igjen Lupo (e) trosse. Dermed responsive sulten på gasspedalen! Wolf er sulten ulv er fornuftig. Wolf vil bli tråkket på halen. Ikke noe problem. Du bjeffer, vi trapper. Han skyter utenfor blokkene som vilt på rømmen fra en hagle. Den zestienkleppertje er ivrig som noen og de utvekslingsforhold av de like forholdet med seks trinn der er avstemt perfekt. Du slå helt dumt, men det uttrykker moro i det hele tatt. Etter oppgiring han faller tilbake på 300 rpm, mye mindre enn i en vanlig kasse. Dermed utnytter du mulighetene til motoren. Fordi gjøre revolusjoner, at dette 1,6 men så glade. Han fortsetter å gå, utover 6500 rpm hvis det er nødvendig. Fra null til la oss si 160 km / t er så kvitre. Den speedometer liten GTI fortsetter til 210 km / t. Og han skriker av fryd. Denne bilen kan konkurrere godt med GTI. Det er kompakt, direkte, litt støyende og det meste moro. Chassiset, ganske hardt, tilpasset ytelse. Den Lupo GTI liker å kaste ham og kaste. Du er virkelig alle grenser, så ring din ESP til å stoppe opp. Du må gjøre det hyggelig pels, fordi han vet hvordan man skal gripe godt med sine 205 mm brede kjever. Et morsomt spill ting, Lupo GTI.


fighter
Venstre Riders er raskere på siden enn vi er vant. Dette er sannsynligvis på grunn av hans stikkende øyne xenon. Men som helhet er det mindre imponerende. Inntil B-stolpen er det fortsatt, men klippet tilbake forblir et merkelig syn. I profil på Lupo ser ganske amputert fra. Eller som en fighter i en liten kropp. Men hvor liten Lupo kan være, er prisen høy. Den lille ulven er en veldig fin og kvikk VW, men det bare skjer mer moro under solen for en liten 22 grand eller mindre.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Volkswagen
Lupo 1,6 16v Gti
3-dør, Kombi
6 gir, manuell
for
2003
€ 22 995 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1598 cc
maksimal effekt92 kW / 125 hk ved 6500 rpm
maksimalt dreiemoment152 Nm ved 3000 omdr./min
Lengde / bredde / høyde3,524 mm / 1,640 mm / 1,457 mm
akselavstand2318 mm
masse tom975 kg
kapasitet345 kg
dekk205 / 45VR15 Prisene
toppfart205 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt8,9s (8,5s)
Akselerasjon 50-80 km / t 3/44,9s / 5,7s
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/57,9s / 9,8s
målt drivstoff9,7 l / 100 km
(Produsenten: 7,3 l / 100 km)
CO2-utslipp175 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +masse moro
  • +velsmakende zesbak
  • +Xenon Lys
  • -lite bagasje
  • -tinny inne
  • -Ikke det vakreste