I vill: Ford Granada (1979)

59Een eldre hest; som om 37 lange år ikke forestille dette Ford Granada drar 1979 fortsatt daglig med en handlevogn full av byggematerialer fra jobb til jobb. Som fortjener en feiring i denne delen.

Hva er det? Ford Granada 2.8i GL automatisk kjøring siden 2009 i vårt land rundt, men den forlot utstillingslokale i 1979, året Björn Borg sport kontrollert, Bresjnev og Carter på antall kjernefysiske flop heads-hud påføre og Sony gledet verden med det første Walkman (for de unge blant dere: bestefaren til iPod). Det var en skikkelig tank; store, tunge og kantete. Fordi Ford i flere tiår produsert i Nederland, var det merket av den kongelige familien. Siden Granada som Fords flaggskip var dronningen syklet Granada. Min far hadde nesten akkurat denne bilen; samme farge og utførelse, ikke bare jeg, og ingen salgsautomat. Den edle farge og kongelig opprinnelse i Huize Jacobs snart tilnavnet 'Golden Coach' for Granada.

Denne modellen kom i 1977 på markedet og holdt det (med en facelift i 1981) ut fram til 1985, da han ble etterfulgt av Scorpio. 2.8 V6 motoren var den tykkeste. Forgasser han leverte 135 hk, jeg hadde injeksjon og så det var bra for 160 hk. Omregnet til ca 17 000 euro kan du ta den med hjem så nye ut av boksen.

Hvor spesielt er-ie? Granada er anerkjent som sent youngtimer, etterlot mesteparten av shredder er borte. Dødssynd. Spesielt i denne originale komposisjon du har til å finne ham med et forstørrelsesglass.

Hvor er han der? Meget pen, spesielt når man tenker på at han leverer utover sin pensjonsalder, hver dag i tungt fysisk arbeid.

Hva er han verdt? Vi finner 2.8i GL for 7500 euro. Som, selv om manuell, men det på øyet mye smartere på dette arbeidshest. Avhengig av teknisk tilstand og kjørelengde Granada Vi anslår at mellom fem og seks tusen euro.

Karakterer? En tidsreisende fra slutten av syttitallet av forrige århundre, som fortsatt brukes bare der det aldri var ment. Hugging tank!

Dette Granada ...

  • er en kjedelig, gammel murstein square
  • er en ganske tøff ting
  • er en fabelaktig barndomsminne
Stem Vis arkiv

Dette Granada ...

  • er en kjedelig, firkantet gamle murstein 13,2%
  • er en ganske tøff ting 39,1%
  • er en fabelaktig barndomsminne 47,7%
Antall stemmen1.657Bekijk arkiv