Budsjett med kernel Lada Granta Sport

42in Nederland må vi vente på Lada Granta, etterfølgeren til den nå nesten ikoniske 2100 / Riva rekkevidde. Den russiske merkevaren har i mellomtiden sedan kledd som GT-aktig.

Ikke forvent høyt, hensynsløs GTI eller en rasekatt RS. Lada Granta Sport synes å ønske å holde ting ryddig - selv om de mørke foto butikker i Bilde 3 og 4 foreslår ellers. Under panseret på Granta Sport, finner vi den samme 1,6-liters firesylindret som også holder skjult i normal Granta. Den 87-blokken hestekrefter, men ble tatt under russiske hender og leverer Sport 120 hk og 160 nm dreiemoment.

Sammen med en manuell femtrinns vet budsjettet sedan i ca 9,6 sekunder å nå 100 km / t. Ved 197 km / t på Granta har fått nok, men som sikkert var vanskelig. En hastighet mirakel han ikke, men sporten er sikkert mye raskere enn sin hjemme-hage-og-kjøkken bror som kaster inn håndkleet i ringen på 167 km / t.

For ytterligere bremsing AutoVAZ setter sammen et sett av bremser bedre og for å vise hele er litt fastere, blir Granta plasseres tettere over asfalten. Den finjustert styring må gagne styrefølelse. Utsiden ser vi en subtil bodykit og enda en hekkspoiler. For å komplettere bildet, er det Granta utstyrt med en krom eksosrøret og sette på lettmetall. Interiøret er overstrødd med noen røde sømmer og vi selv finne bøtte seter.

Opprinnelige Granta Sport vil bli solgt bare i Russland, men angivelig gruppen mener å også gå utover hjemmet kjøre modellen.