Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro 245pk (2012)

Langstrakte, horisontale linjer representerer det indre av A6 Avant en meget romlig karakter.

Langstrakte, horisontale linjer representerer det indre av A6 Avant en meget romlig karakter.

På taket kan du fortsatt se en imponerende konsoll knapper.

På taket kan du fortsatt se en imponerende konsoll knapper.

Denne UFO er en av diskanthøyttalere av det sublime, men veldig dyrt lydanlegg.

Denne UFO er en av diskanthøyttalere av det sublime, men veldig dyrt lydanlegg.

42Met ankomst av Audi A6 Avant er den tyske stort tre av de fem E-segmentet helt oppdatert. Det store spørsmålet er: nykommeren fra Ingolstadt kan tjene hans ilk BMW og Mercedes alvorlig svar?

Den nye A6 Avant er optisk hovedsakelig en videreutvikling av sin forgjenger. Til tross for sine skarpe utvendige dimensjoner det ser veldig slank og kvikk, takket være noen skrånende taklinjen på baksiden.

Hva A6 Avant er virkelig, opplever du bare når du kommer inn. Interiøret er meget romslig og designet romslig følelse forsterkes av mange lange, horisontale linjer og lyse farger. Midtkonsollen er svært bred og har plass til en vanlig solid poker, start-knappen, elektrisk parkeringsbrems, de velkjente cluster multifunksjonstastene for elektronikk og en touchpad.

Dashbordet er ryddig overraskende, spesielt når skjermen er innfelt. Klokkene er holdt rolig og ryddig, atskilt med et skjermbilde der du nesten all den informasjonen du trenger kan bli forespurt via knappene på rattet. Menystrukturen er alt annet enn logisk. Lydsystemet fra Bang & Olufsen høres virkelig sublime, men det kan også være at prisen. Styringsgruppen har vært ganske grunnleggende. Du kan trekke en lang vei mot deg, som er fint når du er dypt i de gode setene.


virtuelle pedal

Til tross for den følelse av plass i front plass forsyningen faller tilbake litt skuffende. Du er raskt med knærne mot setet foran deg. Hovedrommet i seg selv er helt fint, men som har en basketball team i vedlikehold, kan gjøre Audi velge uten å bestille panoramasoltak. Det sparer fortsatt flere inches bak takhøyde. Og la oss ikke glemme bod. Vår A6 har en elektrisk drevet bakluke, en kostbar tilbehør for folk med mye tid og tålmodighet. Hensiktsmessig den virtuelle pedal; Gjør foten din et kick bevegelse og ventilen åpner. Bagasjerommet er 565 liter forble den samme som for forløperen. Med baksetene flatt du mister 1,680 liter.

Vi kjører Audi 3,0-liters TDI med 245 hk og 500 Nm. Som er koplet til en syv-trinns S-Tronic beholder med dobbel clutch, og Quattro firehjulsdrift. Motoren tar svært dypt ned alt fint kraftig. Alt under 1500 omdreininger deg opp dreiemoment. Koblingstidene er svært kort og glatt, så du trekker opp på full gass får en fin jevn strøm bygge fra null, hva bilen samtidig føles rask og komfortabel. Treneren er godt isolert, noe som gjør det mer velsmakende fortsatt om bord.

Vår A6 er utstyrt med Active Air Suspension, justerbar luftfjæring. Den lar deg påvirke stasjonen tegnet av bilen. Spesielt mot komfortabel forresten; i denne posisjonen fører til at bilen i stor grad hva ordet. Dynamikk i A6 sikker på hva mer kommunikative, men egentlig er han ikke skarp. Men er bilen alltid vakkert nøytral, takket være variabel firehjulsdrift. Selvfølgelig er det luftfjæring et alternativ,
men Drive Select er standard på alle A6'en. Gassrespons og girkasse karakter blir påvirket, fremfor alt forbedrer styrefølelse når du velger Dynamic.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Audi
A6 Avant 3,0 Quattro Tdi 245pk
5-dørs, Stasjonsvogn
7 gir, automatgir med dobbel clutch
Å bak +
2012
€ 71 280 FINANSIERING?
drivstoffdiesel
motorV6
Displacement2967 cc
maksimal effekt180 kW / 245 hk ved 4000 rpm
maksimalt dreiemoment500 Nm ved 1400 rpm
Lengde / bredde / høyde4,926 mm / 1,874 mm / 1,461 mm
akselavstand2912 mm
masse tom1.790 kg
kapasitet630 kg
Mass trailer brems / uten brems2.000 kg / 750 kg
dekk245 / 45R18 Prisene
toppfart243 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt7,0s (6,3s)
Akselerasjon 50-80 km / t på D2,4s
Akselerasjon 80-120 km / t på D4,7s
målt drivstoff8,8 l / 100 km
(Produsenten: 5,9 l / 100 km)
CO2-utslipp156 g / km
Detaljerte spesifikasjoner 4,0 stjerner

Den 3,0-liters TDI er en meget glatt motoren, girkassen umerkelig og finishen er opphøyet. Kjøreopplevelsen er mindre.