Daihatsu Terios 1.3i SX (1999)

Hva gjorde Suzuki gang en hit med sine små, rimelige terrengbiler. Nå rent land bøddel ga ut, og siviliserte fritids biler. Som denne gang Daihatsu innskåret med en meget konkurransedyktig tilbud: de Terios.

Vi kommer til å gjøre det veldig annerledes, har Daihatsu tydeligvis utviklet. Det er behov for bedre og mer praktisk. Med nesten samme ytre størrelse som en Feroza jobbet de fra de (fem) Terios. Med en betydningsløs utseende, en lengre akselavstand (og dermed mer innvendig plass) og firehjulsdrift. En Range Rover skala for en sang (ca 35 mille)? Vel, det kommer litt langt, men geinig slike Terios er.
Den smale, leggy Terios har noe til felles med stor selger mini-MPV Daihatsu Move, men fra utsiden og innsiden mange originale og munter foret. Avtalen er at Terios er tydelig bygget på japansk skikk. var høy, i hvert fall, og i en så kompakt modell bør ikke bli overrasket over at du tilbake det fast bak lang for passasjerer. Men smålig trang er vanskelig.
To elegante Euro-bygger du vært bokstavelig talt skulder ved skulder. Styringen er overlatt til føreren. Midtkonsollen henger halvparten over beina på passasjeren. For den 'gasvoet' er ved siden av midtkonsollen liten plass. Overraskende, på den annen side hvor mye du skal oppbevare bagasjen fortsatt bak døren lukkes.
De angitte ytelsesnivåer (topp, 0-100) stemme ikke homofil. I virkeligheten viste at frem Terios betydelig livligere. Den lille seksten-ventilers motor er faktisk ganske glatt og feiende enkelt til høye turtall. Det må være kjent. For 110 km / t på måleren bringer 4000 rpm på turtelleren ved siden av. Så det er i Terios er ikke lett, og alle motorlyder av seg selv sunt. Svært mye endring er mottoet, delvis på grunn av de svært korte akselerasjoner. På bekostning av noen ikke moderat drikking.

selvbeherskelse

På sin relativt store dekk Sunfire svinger komfortabelt over veien. For en liten SUV-lignende meritter han går rett, uten å kreve mye korreksjon med den lette kontrollen. Følsomheten av styresystemet er også fortsatt et ikke mot den. Tykke band? N svært jevn suspensjon mener imidlertid at moroa Daihatsu farlig tilbøyelig til å ta svinger.
Fortsett deg hva langt, synes ullen chassis for å gi sammen med firehjulstrekk automatisk selvbeherskelse. På grunn av tilt, tilt Sunfire snart et hjul på. 4x4 stasjonen vises nå merkelige reaksjoner eller tap av trekkraft. Bilen hopst tre til side, videre vippe å velte oppstår langt. Og dermed hemmer seg selv, slik at ingenting kan skje skummelt. Ikke pen, men effektiv.
Videre bringer myk fjæring et godt nivå av komfort. Med den forståelse at shortness og trang Sunfire store kroppsbevegelser utgjør om uregelmessigheter i veien. Han har en funksjonshemming, korte ribbeina, suspensjon dårlig.
Med disse dynamiske kvaliteter, er Terios ikke stor fot i bakken. Spiller ingen rolle, viser erfaring at noen eiere vil ønske det. En lav "bakken akselerasjon 'mangler, er det bare én knapp for å låse forskjellen mellom for- og bakaksel for øvelser på glatte ondergrond.Dat holde driften enkel og prisen lav. Daihatsu gjør det riktige valget her. Gjerne Terios SX har mange andre bekvemmeligheter om bord hvor du har mer i daglig bruk. En slik fritid ting å være en "personlig" biler, vakre han standard metallic lakk. Det har også en lang liste over flere dekorasjoner tilgjengelig. På test bilen inkluderer: forkrommede speil, en plastbeholder for lite puls under bagasje gulvet, og rustfritt stål skrapemerker protector på baksiden - med gull Sunfire-navneskilt. Et slikt bilde kan du også komme inn i gitteret av Daihatsu logo.
To kollisjonsputer er standard, men mangler høyde belter og automatiske beltestrammere. Et deksel for bagasjerommet er på ca 300 f ekstra. Å, det kan av og til fordi Terios er en av de billigste SUV-aktig. Litt smale, litt under-motorisert, men sitt slag fryktelig hyggelig.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Daihatsu
Terios 1.3i Sx
5-dørs, SUV / Crossover
5 gir, manuell
Å bak +
1999
€ 16 788 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1296 cc
maksimal effekt61 kW / 83 hk ved 6100 rpm
maksimalt dreiemoment105 Nm ved 5100 rpm
Lengde / bredde / høyde3,845 mm / 1,555 mm / 1,715 mm
akselavstand2420 mm
masse tomJAROPS 1.020 kg
kapasitet530 kg
Mass trailer brems / uten brems1.400 kg / 400 kg
dekk205 / 70SR15 Prisene
toppfart145 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt13,9s (16,1s)
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/515,7s / 27,3s
målt drivstoff9,8 l / 100 km
(Produsenten: 8,6 l / 100 km)
CO2-utslipp206 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +fint foret
  • +sterk pris
  • +ganske kvikk
  • -overdrevent forbruk
  • -veldig smal